Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kupiłem farbę w castoramie farbę z mieszalnika, był to dekoral akrylit W kolor niby wiśnia czy coś koło tego, pomalowałem zaraz po przyjeździe do domu jedną warstwę i było ok. na drugi dzień pomieszałem trochę farbę i zabrałem się za druga warstwę ale niestety po nałożeniu pojawiło mi się dużo czerwonych kropek tak jakby pigment się rozwarstwił. poczekałem dwie godziny żeby znowu nałożyć warstwę i już porządnie wymieszałem mieszadełkiem przy pomocy wiertarki pewnie jakieś 30 minut mieszania i juz było troche lepiej ale czerwone kropki nadal występują i o dziwo pokazały się niebieskie kropki. Dziwne jest to że ten pigment się chyba oddziela od farby jak postoi pare godzin. mieliście z czymś takim do czynienia?

kurka już drugi dzień maluję ścianę tym dekoralem z mieszalnika i po trzykrotnym malowaniu jeszcze kolor nie jest taki jaki powinien i czeka mnie jescze jedno malowanie. Dodam że wcześniej w tym samym pomieszczeniu malowałem pozostałe ściany farbą Kabe z mieszalnika i kolorek chwycił za pierwszym malowaniem. Co jest z tym dekoralem, nie wiem czy iść z tym do reklamacji?

https://forum.murator.pl/topic/104215-powiedzcie-co-jest-%C5%BCle-w-tej-farbie/

mam dosyć daleko a kupiłem tylko 2 litry więc nie opłaca się jechać, być może coś źle robię ale nie wydaje mi się tyle mieszania i taka kicha. wracam z pracy i maluje jeszcze raz.

Stresuje się bo za namowa żony kupiliśmy farby gotowe kolory z dekorala i nie wiem czy też sytuacja sie nie będzie powtarzać, mieliście z tymi farbami doświadczenia to napiszcie.

https://forum.murator.pl/topic/104215-powiedzcie-co-jest-%C5%BCle-w-tej-farbie/#findComment-2544227