Asiek i Jacuś 01.07.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Będziemy wdzięczni za wszelkie podpowiedzi, komentarze. Z góry dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.08.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam wśród naszych.... mam nadzieję, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie, a entuzjazm, który teraz Was rozpiera będzie z Wami zawsze...a zwłaszcza przy wykończeniówce.... trzymam kciuki i niech się mury pną do góy.... .............a i zapomniałam nie wiem czy jesteś zainteresowana, ale Dandi3 też ma Krysztalka...tylko, że lustrzane odbicie.... i jest zdaje się na tym samym etapie co Wy... http://forum.muratordom.pl/post2619026.htm#2619026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.08.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 aaaaaaaaa tylko, że Kryształek to jego drugi projekt ale resztę to juz tam doczytasz... a w wolniejszych chwilach zapraszam krajankę do siebie na ploteczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 26.08.2008 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam z całego serca pierwszego komentatora Zwłaszcza z takim ciekawym (i zbliżonym do mojego) gustem - wnoszę po Twojej budowie - jest super - gratuluje domku!!! I gorąco pozdrawiam A w jakiej części Warszawy budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.08.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam z całego serca pierwszego komentatora Zwłaszcza z takim ciekawym (i zbliżonym do mojego) gustem - wnoszę po Twojej budowie - jest super - gratuluje domku!!! I gorąco pozdrawiam A w jakiej części Warszawy budujesz? no witam, teraz mieszkamy w Stolicy, a budowa to już nie Warszawa - okolice MArek... a Ty?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 26.08.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 To w sumie całkiem blisko. Budujemy tuż za Legionowem. A mieszkamy jeszcze na Tarchominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.08.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ło no fakt... to może kiedyś uda mi sie kibicować na żywo... póki co życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 26.08.2008 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A dziękujemy, dziękujemy I oczywiście zapraszam na nasze włości, jak tylko będzie co oglądać - oby jak najprędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.08.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 dół domu macie podobny do naszego trochę inaczej rozłożylismy schody, kotłownię i łazienkę na dole bnie dojrzałam jeszcze jaki macie dach powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.08.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 już dojrzałam identyczny dom jest u nas na wiosce - tyle ze w odbiciu lustrzanym ale jakoś tamten wydaje mi sie mniejszy, ale może to złudzenie z zewnątrz wygląda super - myśleliśmy o podobnym - ale u nas są wąskie działki - nie za bardzo odpowiadałyby wiec okna nam po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 27.08.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nasz może być o ciutek większy bo go wydłużylismy o 1 metr względęm oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 27.08.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie chce się wtrącać, ale mam pytanko czy macie z panami podpisaną umowę? a w niej jakikolwiek zapis mówiący o tym, że jak sie będą migać od roboty i nie skończą prac w umówionym terminie np do końca konkretnego miesiąca to będą płacić karę za zwłokę? ja wiem, że to brzmi kosmicznie, ale wierz mi dalej zajedziecie jak takie zapisy będą w umowach. Do mnie czasem wpada Efilo - poczytaj jej dziennik i zrozumiesz, że ekipy zaczynają kilka budów jednocześnie by mieć klientów, a potem są kłopoty z terminowością, bo nie da się stawiać kilka domów jednocześnie w 4 murarzy ja powiem też na moim przykładzie - kupowałam dom stojący, ocieplony, z dachem, oknami, drzwiami...jedyne czego nie było to koloru na elewacji, hydrauliki, alarmu i tynków wewnętrznych...i ogrodzenia.....mieliśmy zapas 3 miesięcy na zakończenie prac i dodatkowe 30 dni na wszelkie papierki i przekazanie budynku - czyli w sumie 4 miechy....i co? ...i od 1 sierpnia zgodnie z umową naliczam sobie odsetki za zwłokę w przekazaniu budynku...do dnia dzisiejszego ok 3 tys. Zatem naprawdę polecam dawać ekipie czas jaki potrzebuje - niech go nawet sama określi - dorzuć do tego miesiąc, a potem śpij spokojnie...bo jak będzie krucho z terminami i robotą to zawalą czyjąś robotę a nie Twoją... oczywiście bądź gotowa na teksty typu, że to głupie wymysły, nikt tak nie robi, ble ble ble...ale zapewniam Cię że warto... a tak wogóle to dzień dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 27.08.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A dzień dobry! Nie chce się wtrącać, ale - ależ wtrącaj się na zdrowie - to nawet wskazane - chyba po to są zakładane wątki typu "komentarze". Bardzo dziękuję za takie wtrącanie!!! A odpowiadając - mam właśnie przygotowaną umowę z takimi zapisami. Miała być podpisana w poniedziałek, jak ekipa miała zacząć pracę. Zwłaszcza po tych kilku (nazwijmy to bardzo łagodnie) "wpadkach" na pewno nie popuszczę im podpisania tej umowy. Najwyżej zacznę budowę później z innymi fachowcami. Czekałam 2 lata na załatwienie wszystkich papierów to cierpliwość już mam wyrobioną Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 27.08.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A dzień dobry! Nie chce się wtrącać, ale - ależ wtrącaj się na zdrowie - to nawet wskazane - chyba po to są zakładane wątki typu "komentarze". Bardzo dziękuję za takie wtrącanie!!! A odpowiadając - mam właśnie przygotowaną umowę z takimi zapisami. Miała być podpisana w poniedziałek, jak ekipa miała zacząć pracę. Zwłaszcza po tych kilku (nazwijmy to bardzo łagodnie) "wpadkach" na pewno nie popuszczę im podpisania tej umowy. Najwyżej zacznę budowę później z innymi fachowcami. Czekałam 2 lata na załatwienie wszystkich papierów to cierpliwość już mam wyrobioną Pozdrawiam cieplutko niestety moja cierpliwość się wciąż musi wyrabiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.08.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 czytałam dziennik.........bardzo mi przykro....uszki do góry....może się jeszcze ktoś znajdzie....nie wolno się poddawać... odpuszczać....macie marzenie i trzeba do niego dążyć....zawsze i co by się nie działo... zapraszam do siebie...tam jest dużo kobitek budujących swe domki - może pomogą...a na pewno pocieszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.08.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 aaaaaaaaaaaaaaaaa i kilka z nich jest z Warszawy - popytamy i nuż coś się znajdzie...naprawdę zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.08.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Dzięki za dobre słowo. Ani myślę się poddawać. Trafiło na dość uparte stworzonka i na pewno sie nie damy Dokładnie tak jest, jak napisałas - to jest nasze marzenie i byle budowlaniec nam go nie odbierze A i z przyjemniścia się skuszę na towarzystwo pozytywnych kobitek - dziękuję za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz.dabro 29.08.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Nam też przykro. Ale tak jak mówicie - byle budowlaniec nie zepsuje wszystkiego.Uszy do góry i do googla - szukać ekipy. My tak znaleźliśmy naszą, dokładnie było to gumtree.plPowodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Jacek 30.08.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Nie Jesteście Sami...U nas podobnie... ekipa budowlana się nie stawiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts