Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryształ Asi i Jacka - komentarze

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wśród naszych....

mam nadzieję, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie, a entuzjazm, który teraz Was rozpiera będzie z Wami zawsze...a zwłaszcza przy wykończeniówce....

trzymam kciuki i niech się mury pną do góy....

.............a i zapomniałam nie wiem czy jesteś zainteresowana, ale Dandi3 też ma Krysztalka...tylko, że lustrzane odbicie.... i jest zdaje się na tym samym etapie co Wy...

http://forum.muratordom.pl/post2619026.htm#2619026

Witam z całego serca pierwszego komentatora :D Zwłaszcza z takim ciekawym (i zbliżonym do mojego) gustem - wnoszę po Twojej budowie - jest super - gratuluje domku!!!

I gorąco pozdrawiam

A w jakiej części Warszawy budujesz?

no witam,

teraz mieszkamy w Stolicy, a budowa to już nie Warszawa - okolice MArek... a Ty?.

Nie chce się wtrącać, ale mam pytanko :roll: czy macie z panami podpisaną umowę? a w niej jakikolwiek zapis mówiący o tym, że jak sie będą migać od roboty i nie skończą prac w umówionym terminie np do końca konkretnego miesiąca to będą płacić karę za zwłokę? :o

ja wiem, że to brzmi kosmicznie, ale wierz mi dalej zajedziecie jak takie zapisy będą w umowach. Do mnie czasem wpada Efilo - poczytaj jej dziennik i zrozumiesz, że ekipy zaczynają kilka budów jednocześnie by mieć klientów, a potem są kłopoty z terminowością, bo nie da się stawiać kilka domów jednocześnie w 4 murarzy :roll:

ja powiem też na moim przykładzie - kupowałam dom stojący, ocieplony, z dachem, oknami, drzwiami...jedyne czego nie było to koloru na elewacji, hydrauliki, alarmu i tynków wewnętrznych...i ogrodzenia.....mieliśmy zapas 3 miesięcy na zakończenie prac i dodatkowe 30 dni na wszelkie papierki i przekazanie budynku - czyli w sumie 4 miechy....i co?

...i od 1 sierpnia zgodnie z umową naliczam sobie odsetki za zwłokę w przekazaniu budynku...do dnia dzisiejszego ok 3 tys.

Zatem naprawdę polecam dawać ekipie czas jaki potrzebuje - niech go nawet sama określi - dorzuć do tego miesiąc, a potem śpij spokojnie...bo jak będzie krucho z terminami i robotą to zawalą czyjąś robotę a nie Twoją...

oczywiście bądź gotowa na teksty typu, że to głupie wymysły, nikt tak nie robi, ble ble ble...ale zapewniam Cię że warto... :wink:

a tak wogóle to dzień dobry... :lol:

A dzień dobry! :D

Nie chce się wtrącać, ale

- ależ wtrącaj się na zdrowie - to nawet wskazane - chyba po to są zakładane wątki typu "komentarze". Bardzo dziękuję za takie wtrącanie!!! :p

A odpowiadając - mam właśnie przygotowaną umowę z takimi zapisami. Miała być podpisana w poniedziałek, jak ekipa miała zacząć pracę. Zwłaszcza po tych kilku (nazwijmy to bardzo łagodnie) "wpadkach" na pewno nie popuszczę im podpisania tej umowy. Najwyżej zacznę budowę później z innymi fachowcami. Czekałam 2 lata na załatwienie wszystkich papierów to cierpliwość już mam wyrobioną :evil:

Pozdrawiam cieplutko

A dzień dobry! :D

Nie chce się wtrącać, ale

- ależ wtrącaj się na zdrowie - to nawet wskazane - chyba po to są zakładane wątki typu "komentarze". Bardzo dziękuję za takie wtrącanie!!! :p

A odpowiadając - mam właśnie przygotowaną umowę z takimi zapisami. Miała być podpisana w poniedziałek, jak ekipa miała zacząć pracę. Zwłaszcza po tych kilku (nazwijmy to bardzo łagodnie) "wpadkach" na pewno nie popuszczę im podpisania tej umowy. Najwyżej zacznę budowę później z innymi fachowcami. Czekałam 2 lata na załatwienie wszystkich papierów to cierpliwość już mam wyrobioną :evil:

Pozdrawiam cieplutko

niestety moja cierpliwość się wciąż musi wyrabiać... :x

czytałam dziennik.........bardzo mi przykro....uszki do góry....może się jeszcze ktoś znajdzie....nie wolno się poddawać... odpuszczać....macie marzenie i trzeba do niego dążyć....zawsze i co by się nie działo...

zapraszam do siebie...tam jest dużo kobitek budujących swe domki - może pomogą...a na pewno pocieszą... :wink:

Dzięki za dobre słowo. Ani myślę się poddawać. Trafiło na dość uparte stworzonka i na pewno sie nie damy :) Dokładnie tak jest, jak napisałas - to jest nasze marzenie i byle budowlaniec nam go nie odbierze 8)

A i z przyjemniścia się skuszę na towarzystwo pozytywnych kobitek - dziękuję za zaproszenie