Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryształ Asi i Jacka - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych rodzinnej atmosfery radości oraz masy pięknych prezentów. Nowy Rok niech przepełniają same dobre dni które będziecie pamiętać przez długie lata. Dosia i Secam

http://www.albumik.pl/albumy/secam/dom/5362044357922.jpg

witam Noworocznie!!

Najlepsze życzenia- szczęśliwego Nowego Roku- oby był cudownym czasem spędzonym w wymarzonym domu :D

ale tempa nabraliście na finiszu- jestem pod wrażeniem! i juz mieszkacie- ehhhh.. ale fajnie.. my nadal oglądamy cegły :wink: ale na jesieni biegałam po chudziaku z miotełką i robiłam porządki. :D . Piotrek układał cegły- żeby tak trochę poczuć "dom"

prosze podpowiedz- kto robił Wam elektrykę- czy jesteście zadowoleni z wykonania, z ceny.? czy ele cos podpowiadał- jakieś fajne pomysły?

jak z przeniesieniem skrzynki i zmianą taryfy na G..- Legionowo podobno nie rob problemu na etapie SSO- ma byc instalacja, ale bez meldunku i odbioru..?

ehh- aż miło popatrzeć na zdjęcia.

pozdrawiam!

Ja tez noworocznie ciepło witam,

również samych sukcesów życzę z całego serca :D

Elektrykę robiliśmy sobie sami. Teść się na tym zna, więc nam dużo pomagał. Cena zatem baaaaardzo nam się podobała :lol:

Z przyłączeniami to tak sobie. Budowlany niby podłączyli na czas, ale na tym koniec. Wciąż mamy budowlany i czekamy grzecznie sie pilnując, żeby na raz nie używać np. piekarnika i pralki itp...

... no no no :p

kompa nie miałam przez 3 tygodnie a Ty się zdążyłaś w tym czasie ślicznie urządzić :p

Kochana wszystko piękne i już takie domowe :o kuchnia fajnie wyszła... widziałam fragmencik podłogi Duchowej... mmmm :lol:

Ale zapytam o coś co mnie bardzo zaciekawiło - łóźko w sypialni :o to skóra? no bardzo fajne... rzuć namiarem :p

.... no i wszystkiego dobrego życze w tym nowym domku.... i w Nowym Roku...

Za życzonka i komplementa ślicznie dziękuję.

NIe ukrywam, że bardzo jestem ciekawa, jak tam u Ciebie wszystko wygląda - jakoś tak pusto na forum bez Twojego dziennika i komentów, ale cóż - ponoć do wszystkiego można się przyzwyczaić... :lol:

Co do łóżka - w ramach przypomnienia:

Ale najciekawsza jest historia minionego weekendu...... 8)

Od początku. Na początku było łóżko, a właściwie jego poszukiwania. Jako że mamy spać pod skosem i pod nim dokładnie ma być głowa, to trzeba jakoś zapobiegać obijaniu tejże o ów skos. Zatem - wydumałam, że łóżko musi być niskie.... Potem doszły kolejne wymogi - że zagłówek pod sam skos, że najlepiej tapicerowane itd...

i, ku mojemu największeniu zdumieniu, udało mi się znaleźć takowe - idealne łoże, ale....

/przecież musi być jakieś ale!/

ale produkowane w Szczecinie :evil:

Jac, zresztą jak najabardziej słusznie, orzekł, że nie ma nawet mowy o kupowaniu łóżka na odległość bez pomacania - patrz historia pewnego panela i inne

No i klops, trzeba znów szukać od początku.... :cry:

Tymczasem wypłakałam się w piątek bratu, że tak mi źle itd... i w ramach dowcipu mówię, żeby sobie załatwił wyjazd służbowy do Szczecina. Braciszek pracuje jako kurier w małej firmie, która działa na ternie Warszawy i okolic. Kilka razy w roku zdarza się, że dostaja zlecenie na Polskę, ale to baaaaaaardzo rzadko i raczej na południe.

W tenże sam piatek ok. godz. 18 dzwini brat i pyta: "Jak Ty żeś to zrobiła??!! Ile zdrowasiek odmówiłaś??!! Mam pilny kurs do Świnoujścia, pakuj tyłek o 2 w nocy wyjeżdżamy" :lol: :lol: :lol:

No i byłam i w Świnoujściu - całe 10 min na plaży, ale za to było tak pięknie, że musi mi to za cały odpoczynek na ten rok wystarczyć - i w szczecinie oglądać łóżko i strasznie mnie teraz plecy bolą - jednak 18 godzin w samochodzie non stop to "auć". Ale warto było! :D

Ach - jak mogłam takie faux pas popełnić - piszę o jakimś tajemniczym łóżku i nic nie pokazuję.....

już się poprawiam

rozchodzi się o to:

http://www.empikfoto.pl/albumy37/389540/828421/previews/28565269_sicilia.jpg

To jest skóra ekologiczna /ale mnie się to nawet bardziej podoba/.

A namiar jest tutaj - moje to "sicilia"

http://www.tfmeble.sold.pl/?p=p_7&iCategory=7&iPage=2

• 3 weeks później...
... no dobra :) dość tego dobrego :) napisz jak sie mieszka i jakie masz plany na ogród... bo przecież całe lato coś musisz robić , nie? no :p

Hmmmmmmmm

Mieszka się, jakby to ująć...., ciepło :lol:

Aktualnie zamówiłam karnisz do salonu i myślę intensywnie nad firankami i zasłonkami :) Z nimi powinien pojawić się w domu już prawie ostateczny klimat.

Na razie jestem ciagle w temacie zimy, więc ogród jeszcze nie mam pojęcia, z której strony ugryźć. Ale faktycznie będzie trzeba pomyśleć... :roll:

A co tam z innych stron ciekawego?

... u mnie?

Nic .... w tej sprawie też nic :x więc się juz zaczynam mocno wkurzać, ale jeszcze ciut poczekam :roll:

... poza tym znalazłam wątek o zkładaniu ogródka jednej takiej forumki.. jak chcesz mogę podrzucić... nie wiem czy Ci się przyda, ale ja po przeczytaniu nabrałam chęci do pracy... a to już sporo :)

http://forum.muratordom.pl/ogrod-pikinini,t157120.htm

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Mam pytanko w sprawie osławionego panela prysznicowego;) Czy działa??? Właśnie kupiłam sobie taki sam i szukając informacji w necie natknęłam się na ten dziennik.....Zakup świeży, więc może dałoby się coś z tym jeszcze zrobić. Inna sprawa, że też bardzo mi odpowiadał "na wygląd", więc może nie jest z nim tak źle? Będę wdzięczna za radę doświadczonej użytkowniczki:)

Witam wszystkich,

przepraszam za zniknięcie, ale na prawdę było parę ważnych powodów :cry:

Myślę, że jeszcze jakiś czas mi zajmie mentalny pełny powrót na forum, ale wiosna to dopiero będzie co u Was wszystkich oglądać!!!

Co do panela - niestety jest to straszliwa lipa i szczerze odradzam. Nie ma w sobie absolutnie nic poza wyglądem. Żeby w ogóle raczył zadziałać (nie mówię tu o biczach tylko o zwykłym ciśnieniu z deszczownicy) to mój Pan Łazienkowy musiał powymieniać wszystkie rurki i wmontować jakiś "patent". Mimo tego obecnie i tak nie ma regulacji ciśnienia wody, termostat to jakiś marny żart, bicze też (coś tam niby leci i łaskocze), woda kapie zewsząd wtedy kiedy tylko ma na to ochotę i oznaczenia przy termostacie po raptem kilku użyciach całkowicie się zmazały.\

Ale prysznic da się wziąć i popatrzeć miło.

• 2 weeks później...
Witam ponownie:) no i mam problem z panelem- nie da się regulować temp wody.....leci albo gorąca albo zimna :( czy miała Pani ten sam problem? bardzo proszę o odpowiedź - i co można z tym zrobić??? no to nacieszyłam się nową łazienką.......:((