Asiek i Jacuś 30.09.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 dzięki Krzychu A może rzucisz nam namiarem na jakis dobrych fachowców, którzy się u Ciebie sprawdzili? Teraz "na topie" mamy hydraulików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 30.09.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 dzięki Krzychu A może rzucisz nam namiarem na jakis dobrych fachowców, którzy się u Ciebie sprawdzili? Teraz "na topie" mamy hydraulików A gdzie się budujecie? My w okolicach Wołomina. Mogę polecić tylko tych, którzy "sprawdzili" się u nas Na szczęście jest ich kilku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 30.09.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Już znalazłam - okolice Legionowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 30.09.2008 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Mogę polecić tylko tych, którzy "sprawdzili" się u nas Na szczęście jest ich kilku To ja ślicznie poproszę o namiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 co myślimy? no ba....... super!! robota idzie migiem i bardzo dobrze....mam tylko prośbę, by zdjęcia były ciut większe, bo miło się na nie patrzy, ale czasem jak jest zapchany net - to albo nie chcą mi się otwierać w powiększeniu...no albo trwa to wieki.... no i dzień dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 01.10.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 A dzień dobry, dzień dobry Jakoś mi wychodzą te zdjęcia albo takei malutkie albo tak wielkie, że nie mieszczą się na ekranie, ale coś jeszcze może spróbuję pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.10.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 jak zmniejszasz w fotosiku to daj im 600pxli i potem po wgraniu bierzesz link - otówrz w pełnym rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.10.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Widziałam, że znów coś drgnęło w dzienniczku więc jestem.... pięknie Ci to idzie....szybciutko, bałaganem się nie przejmuj, jeszcze nie takie cuda na działce w tej kwestii zobaczysz....wystarczy że zwieziesz styro d ocieplenia domu - to dopiero robi bałagan Widziałam kuchnię - i widzę, że będzie podobna do mojej...duża bezie? ja dalej kibicuję mocno... a jeśli o zalewaniu mowa to mam - stawiam....na już... http://images41.fotosik.pl/17/61e4b2f5c72ebf58.jpg a to na zaś... http://images37.fotosik.pl/17/1d00d27a3bba0928.jpg no to pod te ściany, kominy systemowe, kuchnię i kasztana...a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 06.10.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 No to zdrowie naszych budowlańców - im zdrowsi tym lepiej pracują Kuchania będzie prawie taka sama, jak u Kachny28 - tylko u Niej jest szeroka na 2,5 m, a moja ma 3,00 m - reszta jest tak samo - tak, jak na rzucie na początku dziennika - nic tu się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.10.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witanko... no proszę proszę...pracę wrą pełną parą....aż się serce raduje, nie? schodów sobie dobrze przypilnuj - 80 cm to jest nimimalny wymiar schodów na jakie zezwalają polskie przepisy....wiesz to n ie jest jakoś mało, ale wiesz im szerzej tym wygodniej.... u mnie w najwęższym miejscu mam właśnie niespełna 90 cm i jest tak se.... tradycyjnie życzę pogody...by zalewanko stropu mogło trwać w spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 09.10.2008 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 a dziękuję, dziękujęi schodków pilnuję - widziałam te 80 cm zaszalowane i było strasznie wąsko. Obiecali poszerzyć ile tylko się da, a minimum do 90 cm. Zobaczymy, co "zdziełali" dziś wieczorkiem jak pojedziemy polewać strop. Aha - i dużo zdrówka dla Bartusia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 a dziękuję, dziękuję i schodków pilnuję - widziałam te 80 cm zaszalowane i było strasznie wąsko. Obiecali poszerzyć ile tylko się da, a minimum do 90 cm. Zobaczymy, co "zdziełali" dziś wieczorkiem jak pojedziemy polewać strop. Aha - i dużo zdrówka dla Bartusia!!! dziękuję - zdrówka nigdy za wiele, nie? to teraz Was czeka mała przerwa techniczna - a potem hejda wio dalej? jakie macie plany na ten rok? do oporu czy stan surowy? otwarty czy zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 09.10.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 My już po doświadczeniach załatwiania papierów przez 2 lata itd... nauczyliśmy się niczego nie planować "na ścisło". A chcielibyśmy zrobić jak najwięcej - zamknąć na pewno. Na połowe listopada zaklepany już jest dekarz. Rozglądamy się aktualnie za oknami, drzwiami wejściowymi i bramą garażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.10.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 No to jestem.... czytałam o klinkierze. I mam pytanie: czy muszi się decydować wyłącznie na jeden kolor klinkieru? Bo jeśli dachówka ma być czerwona http://www.sporthaus-jeersdorf.de/resources/f7+rotbraun_engobiert.jpg to wydaje mi się, że komin nie powinien się odznaczać i dała bym taki http://www.mikulska-klinkier.pl/site/img/c/cerrad/13.jpg ale wtedy trzeba by sie postarać o rynny w zbliżonym kolorze - chyba nawet za cene pomalowania. Natomiast jeśli drzwi i okna będą w brązie to dobierz klinkier tak by do nich pasował - i już. http://www.euroklinker.com/elewacje/cerrad/burgund.jpg Jest tylko jedno pytanie na które musisz sobie odpowiedzieć: czy ta czerwień z tym brązem będzie ze sobą harmonijnie współgrała? żeby nie wyszło - wiesz - sraczkowato.... i mam jeszcze jedno pytanie - czy to musi być czerwone? i brązowe? Znalazłam tu na forum zdjęcie - któremu najpierw się dłuuuugo przyglądałam, bo kolory są raczej niespotykane. Ale potem się w nich niemal zakochałam. I jeśli kiedyś będę samodzielnie budowała swój dom - a już się nauczyłam nie zarzekać, bo to mieszkanie miało być moją dożywotką a tu prosze kupuję bliźniaka.... więc jeśli kiedyś będę budowała dom - będzie w takich właśnie kolorach zaraz Ci tu wynajdę to zdjęcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.10.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Zatem kochana- jeśli kiedys będę jeszcze budowała dom...to będzie w takich kolorach.... http://images32.fotosik.pl/15/dbe7286d04a2a075.jpg piękny, inny, harmonijny....wspaniały...i tak różny od tych wszystkich biało-żółtych.... lub żółto -brązaowych...od razu przykuwa spojrzenia, i nie ma - po prostu nie ma się czego czepić. Piękna scharmonizowana kostka, taka dostojna biel... no może tylko samochód powinen byc srebrny lub czarny, bo mi się tu gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.10.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 oj tak tak - gryzie jak diabli ten samochód ale dal mnie szczerze mówiąc (mimo pewnej elegancji) ten domek wygląda smutno A moje kolorki - ech to jednak bardzo ciężko doradzać widząc kolorki na ekranie komputera, bo to się ma nijak do rzeczywistości. Dachówka nie jest czerwona - oryginalnie kolor nazywa się "rotbraun" czyli coś pomiędzy ceglastym klasycznym a brązem, po naszemu "miedź angobowana" - i juz jest zamówiony. Rynny i te wykończenia koniecznie chciałam brązowe - tu z kolei ja się zakochałam w tych dachach ceglastych wykończonych na brązowo - są cudne - no i kombinuję z resztą Takie coś znalazłam, co mi się podoba, gdyby jeszcze okna miało ciemnobrązowe http://images39.fotosik.pl/20/22de2b9f938ec887.jpg i do takiego zestawienia szukam płytek klinkierowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.10.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 hm....... to w takim razie podtrzymuje to co napisałam wcześniej... chyba bym kupiładwa odcienie i każdy z nich dopasowała z osobna do okien i drzwi i z osobna do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.10.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Będę jeszcze myśleć - dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.10.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 MYśl kochana.... a najlepiej to się przejechać po okolicy...podpatrzeć. Cyknąć fotki jak się da. Może pogadać z właścicielami domku , którego elewacja by Ci się spodobała. Oczywiście potem iść do sklepu zobaczyc próbnik....tylko musisz pamiętać, że co innego próbnik, a czasem co innego wychodzi na ścianach. Ale sprzedawce można zapytac jakie zestwienia ida w parze...co ludzie kupuja. I pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.10.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Wiem, wiem, już od roku gdziekolwiek jadę to przyglądam się uważnie wszystkom mijanym po drodze domkom Tyle, że zrobiłam sie potwornie wybredna i rzadko mi się coś podoba - i w efekcie musze kombinować i tak po swojemu Dobrze, że jeszcze jest forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts