Lucyna1 06.01.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witajcie kochani Wpadłam do Was z wirtualną wizytą ,ponieważ mam sentyment do projektu Kryształ. Był jednym z pierwszych bardzo poważnych naszych faworytów. Miał jednak kilka mankamentów z którymi nie mogłam sobie poradzić m.in schody. Pamiętam, ze jest nawet na forum założony temat przez budujących właśnie wg tego projektu. My wybraliśmy bardzo podobny projekt do Kryształka tego samego autora . Bedę śledziła Wasze poczynania z budową , jestem Waszym kibicem. Myślę ze znajdziecie super wyjście z każdej sytuacji przy urządzaniu swojego gniazdka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 07.01.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witaj Lucynko, bardzo będzie nam miło Cię gościć - zapraszam tak często jak chcesz. Na razie co prawda dziennik trochę zamarzł - dosłownie i w przenośni - ale mam nadzieję, że wkrótce znów zacznie coś dziać więcej niż tworzenie wizji w głowie (chociaż ta działaność wychodzi mi już coraz składniej, co bardzo cieszy, zwłaszcza że okrutnie się denerwowałam tym, że nie mam pojęcia jak tow szytsko pourządzać - teraz juz w tym temacie jestem coraz mnie zielona ) Kciuki na każdym etapie są jak najbardziej wskazane. A Wasz domek jest cudny - oj musze się dokładnie poprzyglądać, co Wam podkraść i wykorzystać u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Kochana przyszłam Ci życzyć udanego wyjazdu.... iżeby zbyt mrozu nie było, bo na stoku nie wysiedzisz.... i śniegu dużo.... i wracaj z fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 09.01.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Tak jest! Zamleduję się oczywiście za tydzień i troszkę (i może mnie najdzie wena twórcza i odkopię z archiwów forumowych mój dziennik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Tak jest! Zamleduję się oczywiście za tydzień i troszkę (i może mnie najdzie wena twórcza i odkopię z archiwów forumowych mój dziennik ) jak Ci ta wena sama nie będzie chciała przyjść to my ja tu trochę przymusim - także spokojnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.01.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 no to jestem.... gadaj jak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 19.01.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ach - cudownie było - śnieżno, miękko i słonecznie. Tylko powrót do pracy boli Już mnie głowa potwornie od komputera boli i nic mi się nie chce Jedyne, co mnie dziś w tym biurze pociesza, to duże prawdopodobieństwo, że Jacek zamówi dziś okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ach - cudownie było - śnieżno, miękko i słonecznie. Tylko powrót do pracy boli Już mnie głowa potwornie od komputera boli i nic mi się nie chce Jedyne, co mnie dziś w tym biurze pociesza, to duże prawdopodobieństwo, że Jacek zamówi dziś okna noooooooo to fajnie, ale zapuśc jakies foty jak wrócisz do domciu a jakie okna będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 20.01.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Nie mam netu w domku - korzystam tylko w pracy... Ale zaraz, jak znajdę chwilkę wolnego to jakąś foteczkę wrzucę. Okna zamówione: Schuco 5 komorowe, kolor jasny orzech (z palety aluplast)-bo ostatecznie tylko taki (poza złotym dębem, którego bardzo nie lubię) dało się dopasować do drzwi gerdy i bramy - na dole obustronny, na górze i w garażu tylko zewnętrzny. Czuję ulgę, że klamak w końcu zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 20.01.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Coś się udało znaleźć - co do jakości zdjęć to od razu musze się usprawiedliwić, że prawie w ogóle nie robilismy zdjęc - strzliliśmy raptem kilka dla zasady - za bardzo byliśmy zajęci śnieżnym szaleństwem Wierchomla http://images42.fotosik.pl/51/703ef23a87f5fc36.jpg Jaworzyna Krynicka http://images28.fotosik.pl/315/06efe23b27c85117.jpg Było krótka, acz intensywnie i cudownie.... śnieg, trochę słońca, zero kolejek do wyciągów - moja mała bajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.01.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Coś się udało znaleźć - co do jakości zdjęć to od razu musze się usprawiedliwić, że prawie w ogóle nie robilismy zdjęc - strzliliśmy raptem kilka dla zasady - za bardzo byliśmy zajęci śnieżnym szaleństwem Wierchomla http://images42.fotosik.pl/51/703ef23a87f5fc36.jpg Jaworzyna Krynicka http://images28.fotosik.pl/315/06efe23b27c85117.jpg Było krótka, acz intensywnie i cudownie.... śnieg, trochę słońca, zero kolejek do wyciągów - moja mała bajeczka kurcze kapitalne widoki NARTY ależ zazdroszcze, my z Szanownmy to sobie co rok obiecujemy, że w tym nastepnym to już na bank się gdzieś wybierezmy i zawsze jakos tak wychodzi, że nie wychodzi... a sprzęt macie swój? jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 20.01.2009 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 No my to raczej już zapaleńcy. Od ślubu jeździmy co rok w Alpy. W tym roku ze względu na budowę mielismy odpuścić urlop narciarski ale nie wytrzymalismy i choć w nasze góreczki na kilka dzionków MUSIELIŚMY wyskoczyć. Sprzęt mamy niby swój, ale własnie zapadły decyzje co do jego wymiany: - ja w zeszłym roku kupiłam sobie nartki babskie Blizzarda i bardzo się zawiodłam (bardzo kiepsko mi się jeździło) więc teraz pożyczyłam lepsze nartki od brata i się zakochałam w nich (i muszę jakoś zdobyć takowe - Rosiignol Zenith 2) - Jac, jako że niedawno rozpoczął swoją przygodę z nartami (po mojej pierwszej propozycji za czasów narzeczeńskich rzekł: "mowy nie ma, absolutnie żadnych nart, bo zimno, mokro i w ogóle fuj" - aktualnie żyć nie może nart) miał jakieś nartki używane kupione na giełdzie. Okazało się potem, że to jakiś super profesjonalny model Nordica dla zawodowców - a on się na tym nauczył - długie, ledwie trochę wytaliowane, ale piękne. Teraz brał z wypozyczalni rózne carvingi, żeby wypróbować na czym najfajniej się mu jeździ. Wyszło na salomony: X-wings lub streetracer. Na pewno nie poelcam kupowania nart dla początkującyh, bo na tym sie prawie nie da jeździć. Uff - ale się wywnętrzniłam - mam nadzieję, że nie zagmatwałam za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.01.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 super a dzieciaki to w jakim wieku dobrze jest wprowadzić na stok? moj młodszy ma 3,5 i to chyba mało co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 20.01.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Z punktu widzenia narciarstwa - na pewno dałby sobie radę, ale słyszałam opinie ortopedów, że kościec jeszcze w takim wieku nie gotów i można ew. puścić na płaskim by sobie podreptał na nartkach ale zjeżdżać (płużyć itp.) lepeij jeszcze nie. Ale ja dzieci nie mam i się nie znam - coś mi się obiło, ale nie pamiętam jakiego wieku dotyczyło (kołacze mi się coś, że mowa była o trzylatkach) - najlepeij zapytaj ortopedy, żeby małemu nie zaszkodzić. Na pewno na stokach widać mnóstwo 5-6 latków, które już niesamowicie śmigają i są cudne na tych małych nartkach w kolorowych kombinezonikach, kaskach i z tymi roześmianymi gębusiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.01.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Z punktu widzenia narciarstwa - na pewno dałby sobie radę, ale słyszałam opinie ortopedów, że kościec jeszcze w takim wieku nie gotów i można ew. puścić na płaskim by sobie podreptał na nartkach ale zjeżdżać (płużyć itp.) lepeij jeszcze nie. Ale ja dzieci nie mam i się nie znam - coś mi się obiło, ale nie pamiętam jakiego wieku dotyczyło (kołacze mi się coś, że mowa była o trzylatkach) - najlepeij zapytaj ortopedy, żeby małemu nie zaszkodzić. Na pewno na stokach widać mnóstwo 5-6 latków, które już niesamowicie śmigają i są cudne na tych małych nartkach w kolorowych kombinezonikach, kaskach i z tymi roześmianymi gębusiami oj cos ciułała, że masz rację.... no nic - pewnie za rok się uda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.01.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 nooo to jestem.... dawaj te kominki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.01.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ło Matko, ale express - juszzzzzzzzz lecę do fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.01.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 A zatem podstawową inspiracją jest ten oto projekt:http://images33.fotosik.pl/452/4d5d58d1b8866a46med.jpg Do przemysleń przydać mogą się także:http://images29.fotosik.pl/318/0212204aa8d2bdf1m.jpg http://images50.fotosik.pl/54/9a15752b7c02ab3fm.jpg [http://images34.fotosik.pl/447/1da3e9fa7c98bf15m.jpg wkład wynalazłam sobie Arysto 10 P DJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.01.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 na wkładach się nie znam.... zapytaj szamanów oni Ci powiedzą obudowy fajne... narożne więc będzie duuuużo ognia ja się właśnie tego boję, że u mnie będzie ciut mało , ale w końcu kominek jest przeznaczony do rekreacji więc duży nie musi być.... a jakie kolorki chcesz we wnętrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.01.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Kolorki? Żartujesz?! Oczywiście, że jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts