Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taśma brzegowa - Ogrzewanie podłogwe

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ciężko będzie .... nie znalazłam ... :roll:

ale

pamiętam, ze można było kupic taką piankę w płachtach - u mnie w składzie takową mieli ... wtedy tniesz na paski .....

inne wyjście to styropian 1cm .... ale jest to 10mm , a nie 8mm .... też tniesz wtedy w paski ....

ciężko będzie .... nie znalazłam ... :roll:

ale

pamiętam, ze można było kupic taką piankę w płachtach - u mnie w składzie takową mieli ... wtedy tniesz na paski .....

inne wyjście to styropian 1cm .... ale jest to 10mm , a nie 8mm .... też tniesz wtedy w paski ....

a czy może być 1 cm styrodur ?

dzięki, a czy są taśmy o gr. 8 mm , podobno takie powinny być przy ogrzewaniu podłogowym

8 mm wystarczy , a szersze niż 15 cm po co??

Wylewke robisz grubszą niz 10 cm???? :o :o :o :o

wylewkę robię gr. 7 cm, a taśmę chcę zrobić przez wszystkie warstwy od chudego betonu poprzez warstwę styropianu do wylewki, no i później płytki

nie musisz robić dylatacji na poziomie styropianu , bo on sam w sobie jest elastyczny i pracuje .....

dylatację robisz ponad styropianem .... jak najbardziej może być 1 cm styrodur ...zastanawiam się tylko - po co?

wszędzie ... na ogrzewaniu podłogowym także mam dylatację w postaci taśmy dylatacyjnej 5mm ... wszystko jest ok ...

Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item751226159_tasma_dylatacyjna_brzegowa_do_podlogowki_25_mb.html , i mam zamiar ją kupić. Jedyny jej minus to to że jest wysoka na 15 cm, więc muszę ją dać od drugiej warstwy styropianu.

jak kupisz tą taśmę to licz sie z tym, że ona nie ma folii,którą wywija się na styro :roll: ja zrobiłam ten błąd i potem miałam niezłą zabawę z doklejkami follii, masakra :-?

• 2 years później...