Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D87 DOM O KROK

Recommended Posts

Zastanawiamy się z mężem nad projektem domu. Trwa to już dość długo. Może mógłby ktoś spojrzeć i wypowiedzieć się o tych dwóch domkach. D 87 i M13.

D 87:

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=390&IdKolekcji=

M13:

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=360&IdKolekcji=[/url]

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Ładny domek!jeżeli wykonacie go w takich kolorach jak jest prezentowany przez muratora to super będzie wyglądał! w układzie pomieszczeń to bym nic nie zmieniał< pom. gosp. dość duże- to dobrze bo zespokojem wejdzie pralka suszarka i jeszcze jakś szafka albo regał!W pokoju dziennym zrobiłym duże okno tarazowe aby pokuj był jaśniejszy i nic więcej!poddasze zostawiłbym tak jak jest- dobry układ pomieszczeń! a super sprawa z tym schowkiem nad garażem!wiele rojektów oglądałe ,a taki schowek pierwszy raz widzę!Ciekaw jestem czy ścianka kolankowa jest dość wysoka?bo ma ona wpływ na ustawność pomieszczeń na poddaszu!

Ogólnie, wg. mnie dokonaliście dobrego zakupu!

Może jak zaczniecie budowe to założycie na forum dziennik budowy?!

Pozdrawiam !

Gratuluje wyboru

• 1 month później...
  • 1 month później...

[ quote=mcs1]Też wybrałem ten domek.

Chce go wybudować z porotherm'u 30.

Modyfikuję garaż i podnoszę ścianę kolankową o 25cm...

Ciekawy jestem ile będzie kosztowało wykonanie tego domu (robocizna bez materiałów)

Super:) Nam dzisiaj wyznaczali na działce w poniedziałek będą kopać, a ty kiedy zaczynasz?My też powiększaliśmy garaż i podnośimy ściankę,,,a no i łazienka na dole jest przeniesiona na drugą stronę żeby była większa przestrzeń ... Pozdrawiam

Na razie czekam na pozwolenie na budowę (dwa tygodnie temu złożyłem kwity).

Mam zaklepaną ekipę od kwietnia do sierpnia (kwiecień fundamenty, lipiec sierpień reszta budowy do stanu surowego otwartego).

Po następnych konsultacjach zmieniłem z powrotem technologię - zbuduję z MAX'a...

Gdzie dolna łazienka została przeniesiona?