Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M38 WYSPA SZCZĘŚCIA

Recommended Posts

• 1 month później...

witamy

My również zdecydowaliśmy śie na budowę tego domu (wersa z garażem po lewej). Wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie i w czerwcu zaczeliśmy budowę.

Nasze zmiany to:

- połaczenie pom. 11 i 12

- w pom. 1 ubikacja, bez drzwi pośrednich (chyba)

- wyrzucilismy drzwi z 13 do 12

- taras pociągneliśmy miedzy środkowym przepierzeniem

był też pomysł na adaptacje pom.10 na ogrodowe rzeczy z wyjściem na zew. ale...

mamy spory spadek terenu miedzy narożnikiem garażu a przeciwległym narożnikiem z salonu. Na tyle duzy ze pod tarasem powstało pomieszczenie na wysokość 190cm, a na dodatek wyszło że bedziemy mieli piwnicę pod salonem - czego wogóle nie planowaliśmy.

Na piętrze chcemy przesunąć drzwi i zmienic otwieranie żeby zakryć nimi słupki a jedno pomieszczenie przeznaczyć na dużą rodzinną garderobę,

graciarnie , prasowalnię i moze tam wstawimy klocek saunę.

Nie długo wrzucimy fotki tylko jak założymy dziennik

• 4 weeks później...

Witam Pyrlandie!

W chwili obecnej zdecydowalismy się na M38,napiszcie na jakim etapie domu jesteście ile kosztowały

-prace ziemne i fundamenty

-stan surowy otwarty

i co nas najbardziej w tej chwili interesuje dach i zestawienie okien,rolet,bramy i drzwi.

W jakiej kwocie zamknął się stan surowy zamknięty i co i ile dalej?

Pozdrawiamy Asia i Piotr

• 3 weeks później...

czołem....

Ufff trochę mi ulżyło, bo już myślałem że tylko My z żoną realizujemy ten projekt (lustrzane odbicie). Super !!! proponuję co jakiś czas wrzucić fotki. U nas niestety "mały" poślizg i dopiero jesteśmy przy adaptacjach. Będzie kilka zmain:

-kuchnia połączona na stale z jadalnią (bez jej widoku od strony kuchni)

-z pomieszczenia nr 8 nie będzie wyjścia na taras a tylko jedno okno

-likwidacja okien w garażu

-najprawdopodobniej w kuchni jedno duże okno zamiast dwóch

-w pomieszczeniu 17 i 22 zmiana okien na 2 szt z zaprojektowanych 4

-na poddaszu przesunięcie ścian działowych tak aby były widoczne belki pionowe...:-)

-zmiana pokrycia dachu.(najpierw na blachodachówkę a teraz raczej na gont bitumiczny)---koszty----

-no i mieliśmy zlikwidować ten dziwny balkonik, ale po rozmowacvh z ludziskami stwierdzono, że za mało tam będzie światła.

-pozdrawiam

Witam, my jesteśmy na etapie decyzji o budowie tego a nie innego domku.

Oczywiście niebędne są pewne zmiany które musimy wprowadzić,by dostosować je do naszych potrzeb.

I tak: -likwidujemy garderobę na dole powiększając pomieszczenie gospodarcze,w tym pomieszczeniu chcemy drzwi na zewnątrz na sprzęt ogropdowy

-przedłużamy ściankę zasłaniającą schody w salonie do filarka pionowego ( tam chcemy ulokować TV)

- kosztem częśći wnęki od strony jadalni powiększamy garderobę od strony holu/korytarza

to niektóre z zmian które chcemy wprowadzić.

Czy robiliście może wyceny któregoś z etapów? bardzo mnie to interesuje,bo koszty to podstawa.

Pzdr Piotr

• 4 months później...
witamy

My również zdecydowaliśmy śie na budowę tego domu (wersa z garażem po lewej). Wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie i w czerwcu zaczeliśmy budowę.

Nasze zmiany to:

- połaczenie pom. 11 i 12

- w pom. 1 ubikacja, bez drzwi pośrednich (chyba)

- wyrzucilismy drzwi z 13 do 12

- taras pociągneliśmy miedzy środkowym przepierzeniem

był też pomysł na adaptacje pom.10 na ogrodowe rzeczy z wyjściem na zew. ale...

mamy spory spadek terenu miedzy narożnikiem garażu a przeciwległym narożnikiem z salonu. Na tyle duzy ze pod tarasem powstało pomieszczenie na wysokość 190cm, a na dodatek wyszło że bedziemy mieli piwnicę pod salonem - czego wogóle nie planowaliśmy.

Na piętrze chcemy przesunąć drzwi i zmienic otwieranie żeby zakryć nimi słupki a jedno pomieszczenie przeznaczyć na dużą rodzinną garderobę,

graciarnie , prasowalnię i moze tam wstawimy klocek saunę.

Nie długo wrzucimy fotki tylko jak założymy dziennik

Czołem.

Jak tam Wasza wyspa szczęścia..... Na jakim etapie jesteście.....? może jakieś fotki...... :lol: :lol: :lol: My dopiero dostaliśmy pozwolenie i zaczynamy działać.

-pozdrawiam

Witam, my jesteśmy na etapie decyzji o budowie tego a nie innego domku.

Oczywiście niebędne są pewne zmiany które musimy wprowadzić,by dostosować je do naszych potrzeb.

I tak: -likwidujemy garderobę na dole powiększając pomieszczenie gospodarcze,w tym pomieszczeniu chcemy drzwi na zewnątrz na sprzęt ogropdowy

-przedłużamy ściankę zasłaniającą schody w salonie do filarka pionowego ( tam chcemy ulokować TV)

- kosztem częśći wnęki od strony jadalni powiększamy garderobę od strony holu/korytarza

to niektóre z zmian które chcemy wprowadzić.

Czy robiliście może wyceny któregoś z etapów? bardzo mnie to interesuje,bo koszty to podstawa.

Pzdr Piotr

Czołem.

Jak tam Wasza wyspa szczęścia..... Na jakim etapie jesteście.....? może jakieś fotki...... :lol: :lol: :lol: My dopiero dostaliśmy pozwolenie i zaczynamy działać.

-pozdrawiam

• 5 months później...

no hejka

troche nas tu nie było...budować zacząłem....:)

właśnie się wykańczamy, mieliśmy już mieszkać w sierpniu ale.... wykonawca przesunął nam naszą fizyczną przeprowadzkę. bambetle jużpoprzenosiliśmy i organizujemy wnętrza

co do zdjęć to chętnie bym wrzucił ale jestem teraz też na etapie rozwoju swojej firmy a po robocie wykańczania chałupy a tu jeszcze czasu potrzeba dla dzieciaków więc...wybaczcie ale będzie pamiętnik za jakąś chwilę :)