piteriks 01.07.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witamM 38 Wyspa Szczęścia. Czy może ktoś się przymierza do tego projektu albo juz zaczał budować........????? Pytam, bo na 99% decyduje się na ten domek , a zawsze razem to raźniej , no i wymiana doświadczeń-zapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisio_i_lisia 05.08.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 witamyMy również zdecydowaliśmy śie na budowę tego domu (wersa z garażem po lewej). Wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie i w czerwcu zaczeliśmy budowę.Nasze zmiany to:- połaczenie pom. 11 i 12- w pom. 1 ubikacja, bez drzwi pośrednich (chyba)- wyrzucilismy drzwi z 13 do 12- taras pociągneliśmy miedzy środkowym przepierzeniem był też pomysł na adaptacje pom.10 na ogrodowe rzeczy z wyjściem na zew. ale...mamy spory spadek terenu miedzy narożnikiem garażu a przeciwległym narożnikiem z salonu. Na tyle duzy ze pod tarasem powstało pomieszczenie na wysokość 190cm, a na dodatek wyszło że bedziemy mieli piwnicę pod salonem - czego wogóle nie planowaliśmy. Na piętrze chcemy przesunąć drzwi i zmienic otwieranie żeby zakryć nimi słupki a jedno pomieszczenie przeznaczyć na dużą rodzinną garderobę, graciarnie , prasowalnię i moze tam wstawimy klocek saunę. Nie długo wrzucimy fotki tylko jak założymy dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisio_i_lisia 05.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 projekt w wersji M38a zapomnieliśmy dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Piłat 29.08.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam Pyrlandie!W chwili obecnej zdecydowalismy się na M38,napiszcie na jakim etapie domu jesteście ile kosztowały-prace ziemne i fundamenty-stan surowy otwarty i co nas najbardziej w tej chwili interesuje dach i zestawienie okien,rolet,bramy i drzwi.W jakiej kwocie zamknął się stan surowy zamknięty i co i ile dalej?Pozdrawiamy Asia i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 16.09.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 czołem.... Ufff trochę mi ulżyło, bo już myślałem że tylko My z żoną realizujemy ten projekt (lustrzane odbicie). Super !!! proponuję co jakiś czas wrzucić fotki. U nas niestety "mały" poślizg i dopiero jesteśmy przy adaptacjach. Będzie kilka zmain: -kuchnia połączona na stale z jadalnią (bez jej widoku od strony kuchni) -z pomieszczenia nr 8 nie będzie wyjścia na taras a tylko jedno okno -likwidacja okien w garażu -najprawdopodobniej w kuchni jedno duże okno zamiast dwóch -w pomieszczeniu 17 i 22 zmiana okien na 2 szt z zaprojektowanych 4 -na poddaszu przesunięcie ścian działowych tak aby były widoczne belki pionowe... -zmiana pokrycia dachu.(najpierw na blachodachówkę a teraz raczej na gont bitumiczny)---koszty---- -no i mieliśmy zlikwidować ten dziwny balkonik, ale po rozmowacvh z ludziskami stwierdzono, że za mało tam będzie światła. -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Piłat 17.09.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam, my jesteśmy na etapie decyzji o budowie tego a nie innego domku.Oczywiście niebędne są pewne zmiany które musimy wprowadzić,by dostosować je do naszych potrzeb.I tak: -likwidujemy garderobę na dole powiększając pomieszczenie gospodarcze,w tym pomieszczeniu chcemy drzwi na zewnątrz na sprzęt ogropdowy-przedłużamy ściankę zasłaniającą schody w salonie do filarka pionowego ( tam chcemy ulokować TV)- kosztem częśći wnęki od strony jadalni powiększamy garderobę od strony holu/korytarzato niektóre z zmian które chcemy wprowadzić.Czy robiliście może wyceny któregoś z etapów? bardzo mnie to interesuje,bo koszty to podstawa.Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 10.02.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witamy My również zdecydowaliśmy śie na budowę tego domu (wersa z garażem po lewej). Wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie i w czerwcu zaczeliśmy budowę. Nasze zmiany to: - połaczenie pom. 11 i 12 - w pom. 1 ubikacja, bez drzwi pośrednich (chyba) - wyrzucilismy drzwi z 13 do 12 - taras pociągneliśmy miedzy środkowym przepierzeniem był też pomysł na adaptacje pom.10 na ogrodowe rzeczy z wyjściem na zew. ale... mamy spory spadek terenu miedzy narożnikiem garażu a przeciwległym narożnikiem z salonu. Na tyle duzy ze pod tarasem powstało pomieszczenie na wysokość 190cm, a na dodatek wyszło że bedziemy mieli piwnicę pod salonem - czego wogóle nie planowaliśmy. Na piętrze chcemy przesunąć drzwi i zmienic otwieranie żeby zakryć nimi słupki a jedno pomieszczenie przeznaczyć na dużą rodzinną garderobę, graciarnie , prasowalnię i moze tam wstawimy klocek saunę. Nie długo wrzucimy fotki tylko jak założymy dziennik Czołem. Jak tam Wasza wyspa szczęścia..... Na jakim etapie jesteście.....? może jakieś fotki...... My dopiero dostaliśmy pozwolenie i zaczynamy działać. -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 10.02.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam, my jesteśmy na etapie decyzji o budowie tego a nie innego domku. Oczywiście niebędne są pewne zmiany które musimy wprowadzić,by dostosować je do naszych potrzeb. I tak: -likwidujemy garderobę na dole powiększając pomieszczenie gospodarcze,w tym pomieszczeniu chcemy drzwi na zewnątrz na sprzęt ogropdowy -przedłużamy ściankę zasłaniającą schody w salonie do filarka pionowego ( tam chcemy ulokować TV) - kosztem częśći wnęki od strony jadalni powiększamy garderobę od strony holu/korytarza to niektóre z zmian które chcemy wprowadzić. Czy robiliście może wyceny któregoś z etapów? bardzo mnie to interesuje,bo koszty to podstawa. Pzdr Piotr Czołem. Jak tam Wasza wyspa szczęścia..... Na jakim etapie jesteście.....? może jakieś fotki...... My dopiero dostaliśmy pozwolenie i zaczynamy działać. -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisio_i_lisia 07.08.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 no hejka troche nas tu nie było...budować zacząłem.... właśnie się wykańczamy, mieliśmy już mieszkać w sierpniu ale.... wykonawca przesunął nam naszą fizyczną przeprowadzkę. bambetle jużpoprzenosiliśmy i organizujemy wnętrza co do zdjęć to chętnie bym wrzucił ale jestem teraz też na etapie rozwoju swojej firmy a po robocie wykańczania chałupy a tu jeszcze czasu potrzeba dla dzieciaków więc...wybaczcie ale będzie pamiętnik za jakąś chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts