oxala 01.07.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam, moja sytuacja przedstawia sie nastepujaco: - pewien czlowiek ma do sprzedania udzial w dzialce rolnej o pow. 50a- dzialka jest niezabudowana- dla tej dzialki obowiazuje PZP i jest w nim oznaczona jako rolna- zanim wszedl plan czlowiek uzyskal WZiZT oraz pozwolenie na budowe- czlowiek chce sprzedac prawo do wspolwlasnosci (w 1/5 - interesuje mnie 10a) a nastepnie sadownie zniesc wspolwlasnosc (mi przypadlby fragment objety WZiZT) Pytanie brzmi: czy nie bedzie z tym problemow, bo:- KC pozwala na zniesienie wspolwlasnosci przez fizyczny podzial ale z zachowaniem warunkow ustawy- ustawa o gospodarce nieruchomosciami wg mnie nie daje w tym przypadku mozliwosci podzialu na czesci mniejsze niz 30a (art. 93 i 95) Pytanie dodatkowe (jesli dobrze rozumuje):- jak najprosciej i najtaniej rozwiazac taki podzial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts