Jacek1204 02.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Proszę o opinię w sprawie grubości styro pod wylewkę : na parterze i poddaszu. Planujemy tak ( licząc od dołu ) : PARTER- piasek ( ok. 50 cm, miejscami nawet 80 cm - dom wyżej posadowiony ), chudziak 10 cm, - folia czarna- styropian FS 20 : na parterze 4 + 4 albo 5 + 3 ( jak lepiej ? )- wylewka 7 cm ( z plastyfikatorek, zbrojeniem ? )- płytka lub parkietPODDASZE- stryopian FS 20 : 3 mm- wylewka 6 mm- parkiet lub panel Prosze o korektę i wszelkie uwagi. W szczególności odnośnie rodzaju styroi grubości jego warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 02.07.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Te rzeczy powinny być w projekcie. Zwyczajowo dają tyle co mówisz tylko może ciut za skąpo na poddaszu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 02.07.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Poszukaj w sondażach - tam jest to samo pytanie. Według tamtych wypowiedzi prawie wszyscy dają 10cm styro na parterze, a na poddaszu to już różnie, ale więcej niż 6mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 02.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Przepraszam, że podepnę sie pod wąatek, ale u mnie dziś wylewają chudziak na grubość 12cm. Wczoraj opuszczjaąc budowę powiedziałam majstrowi, że tam gdzie będzie podłogówka damy styropian 5 cm, w pozostałych pomieszczeniach 8 cm. Dziś sięe dowiaduję, że tam gdzie bedzie podłogówka wylali chudziak grubszy o 3 cm Moim zdaniem wszędzie powinno być równo. Ale sama już zgłupiałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 02.07.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Przepraszam, że podepnę sie pod wąatek, ale u mnie dziś wylewają chudziak na grubość 12cm. Wczoraj opuszczjaąc budowę powiedziałam majstrowi, że tam gdzie będzie podłogówka damy styropian 5 cm, w pozostałych pomieszczeniach 8 cm. Dziś sięe dowiaduję, że tam gdzie bedzie podłogówka wylali chudziak grubszy o 3 cm Moim zdaniem wszędzie powinno być równo. Ale sama już zgłupiałam..... ruskowa, ale to pomieszczenia bez/z podłogówką są na jednym poziomie? Bo jeśli tak to, jak inaczej mieli Ci zrobić jeden poziom gotowej podłogi niż robiąc wylewkę różnej grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 02.07.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 są na jednym poziomie, ale ja mam już ściany parteru i dopiero teraz (przed wylaniem stropu) zalwają chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.07.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 PODDASZE - stryopian FS 20 : 3 mm - wylewka 6 mm - parkiet lub panel kuso, o ile 3 mm styro moooże znajdziesz, o tyle 6mm wylewki na tym nie zrobisz jżeli jednak to w cm to może być, czemu nie w posadzce parteru może być ,ale dają więcej styro co do 4+4, czy 5+3 się nie wypowiadam, dziś tylko na poważnie z pewnością nie kombinuj z różnym asortymentem styro, przyjmij dwie grubości na cały dom, mniej odpadów Ci zostanie (oczywiście chodzi o posadzki) oczywiście rozważ 1 asortymet - tak najlepiej np 4cm, lub 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 02.07.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 są na jednym poziomie, ale ja mam już ściany parteru i dopiero teraz (przed wylaniem stropu) zalwają chudziak Sorki cosik bez zrozumienia wcześniej przeczytałem...fakt chudziak zazwyczaj wylewany jest jako jedna płaszczyzna. Ale, co prawda już po fakcie... nie uważasz że pod podłogówkę 5 cm styro na chudziaku to troche mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 02.07.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 no właśnie....nie wiem....Kładli tak znajomi i głównie tym się zasugerowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 02.07.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Ja mam na parterze 5+5 a na piętrze 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ruskowa Nie wiem, czy Cie załamywać, bo juz jest po fakcie, ale nie zrobiłaś dobrze... A znajomymi się lepiej nie sugerować, tylko poczytać forum PRZED robotą. Co teraz zrobisz - skujesz chudziak? Czy nadlejesz w pozostałej częsci? Grubszy styropian MUSI być pod podłogówką! Chyba, że masz coś cennego pod domem (wylęgarnia piskląt?), którą koniecznie chcesz porządnie wygrzewać. 5 cm pod podłogówke to jest chyba żart. 8cm to za mało, 10cm minimum. Ale zrobisz jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 02.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 u nas na dole styropian to 11cm a na pietrze 3cm systemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 02.07.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 A ja bym się zapytał gdzie jest pan rusek i dlaczego te kobieciny same mordują się na tych budowach. W pale się nie mieści jak płeć piękna zaczyna dominować na budowach z całym szcunkiem dla niej pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 02.07.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Hihihihihi, ale Cię zaraz kobitki zjadą = równouprawnienie. Szkoda, że my się do rodzenia dzieci nie garniemy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 02.07.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Proszę o opinię w sprawie grubości styro pod wylewkę : na parterze i poddaszu. Planujemy tak ( licząc od dołu ) : PARTER - piasek ( ok. 50 cm, miejscami nawet 80 cm - dom wyżej posadowiony ), chudziak 10 cm, PAPA TERMOZGRZEWALNA NP V60 S 35 - folia czarna - styropian FS 20 : na parterze 4 + 4 albo 5 + 3 ( jak lepiej ? ) FOLIA BUDOWLANA - wylewka 7 cm ( z plastyfikatorek, zbrojeniem ? ) - płytka lub parkiet PODDASZE - stryopian FS 20 : 3 mm FOLIA BUDOWLANA - wylewka 6 mm - parkiet lub panel Prosze o korektę i wszelkie uwagi. W szczególności odnośnie rodzaju styro i grubości jego warstw.[/ size] NA CZERWONO SĄ WARSTWY KTÓRYCH NIE WOLNO POMINĄĆ RESZTA OK pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.07.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 PODDASZE - stryopian FS 20 : 3 mm FOLIA BUDOWLANA - wylewka 6 mm- parkiet lub panel NA CZERWONO SĄ WARSTWY KTÓRYCH NIE WOLNO POMINĄĆ RESZTA OK pozdrawiam janzar arjusiur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.07.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 arjusiur Zapewne jest, szef ekipy u mnie tez mi to próbował sugerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saabb 02.07.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Kurcze a u mnie ma być 20 cm piasek, 10 cm beton, 5 cm styropian, folia izolacyjna, szlichta 5 cm... Czy 5 cm styropianu wystarczy???? Patrząc po waszych postach to 8 cm min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 03.07.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 A co to znaczy "wystarczy"? Wystarczy do czego? 5cm to zdaje sie minimum normowe. Jak chcesz zaoszczędzić 5 złotych teraz (stropian jest b.tani) i przez reszte zycia za to płacić, to 5cm wystarczy. Jesli chcesz w miarę dobrą zrobić izolację, to min 10 cm. Jeśli masz podłogówkę, to ja bym nie myślał o mniej, niż 15. Jak budujesz dom pasywny, to poniżej 20 w ogóle nie ma co gadać. Itd. Wybor należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ja mam na parterze 5+5 a na piętrze 5 cm. Ja będę miał podobnie tyle że na piętrze także 5+5. Jeszcze myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts