Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Actimel i Red Bull - ile w tym prawdy?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

W moim otoczeniu zapanowala epidemia NIE picia mleka...

moja lepsza połówka pod namowa znajomych co odstawili z diety mleko, postanowila sprobowac z niedowierzaniem, ze to cos pomoze na te jej rozne dolegliwosci ktore miala... Dodam ze przez 6 lat jak ja znam to 4 lata sie leczyla u alergo- lary-, derma- i innych -logów A przed nasza znajomoscia jeszcze 4 latka....

Mleka pitnego nie cierpiala od dziecinstwa, ale rodzice kazali wiec sie trula.... pol roku temu odstawila mleczko (choc trudno bylo bo to prawie wszedzie jest) i teraz cieszy sie zyciem bez lekarzy.... No i zaraza nie piciem mleka wszystkich dookola...

tak czy inaczej ja od mleka jestem uzalezniony i niestety wole miec przeboje zoladkowe niz go nie pic...

Dzieki za ten watek, bo juz myslalem ze ja jakis dziwny jestem nie pijac bakteryjek i nie lejac domestosa do kibla po kazdym sikaniu...

Mam wrazenie ze niedlugo bedzie taki czas, ze wszyscy wszystko beda sterylnie w domu sprzatac zeby tylko nic nie fruwalo... problem w tym ze pozniej bedziemy tak sterylni i bezbakteryjni ze bedziemy do apteki biegac po rozne drobnoustroje... Staniesz w kolejce a pani przed toba kupi gliste ludzka w tabletkach, a pani za toba jakiegos innego pasozyta...

Swoja droga zapytajcie w aptece o Pro bacti 4 albo trilac... to tez bakterie ale taniej wychodzi niz actimel... szczerze polecam przy zatruciu pokarmowym zamiast ranigastu ktory podobno powoduje ze panom nie staje to i owo...

Mysle ze powinnismy kontynuowac watek na forum zdrowie :)

Xiff, nie bądź zazdrosny, ale bardzo lubię Twoją lepszą połówkę. :D

Powtórzę to co napisałem wczesniej: krowie mleko jest dobre dla cielaka.

Jeśli lubisz, i możesz to pij.

Mało ludzi zdaje sobie sprawę, że mleko im szkodzi, a przypadek Twojej lepszej połówki jest "wodą na mój młyn". :wink:

Pozdrawiam

to nie jest tak ze ja moge....

tez mam efekty uboczne, o ktorych lepiej nie pisac :) ale chce zjedzenia serka, smietenki parówki (niestety tez z mlekiem) czy czekoladki niestety jest silniejsza niz bol efektow ubocznych :)

"PIJ MLEKO BEDZIESZ KALEKĄ..."

pozdro..

ps. wara od mojej lepszej połówki... to tylko był przykład ;)