toomas 18.11.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 J kupuje narazie Urse DF 40, 15 cm między krokwie a potem chyba DF35 5cm pod płyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluj mnie 18.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Zdecydowanie najlepsze paramatry izolacyjności cieplnej ma Super Mata - prod. Isover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 witamwczoraj całe popołudnie jeździłam po W-wie w poszukiwaniu waty i informacji.Otóż najlepsze parametry izolacyjności ma TOP ROCK firmy Rockwol - 0,035 ale podobno jest strasznie ciężka.Powiedzcie, czy wybralibyście TOP ROCK bez względu na tę wagę, czy Knaufa o izolacyjności 0,40?Powiedzmy, że cena jest podobna.Pod warunkiem, że dzisiaj jeszcze będzie w sklepie, bo był tylko w jednympozdrawiamjustaNastepna dostawa w połowie grudnia albo w styczniu (czyli po nowej cenie). Podobno fabryce bardziej opłaca się placić kary marketom i cała produkcja idzie na wielkie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Na ocieplenie dachu trzeba wybrac wełne o najlepszych parametrach a wełna rockwool toprock ma bardzo dobre parametry. I jezeli bysmy chcieli uzyskac takie same parametry ale z welny tanszej to trzeba by było dac grubsza warstwe i wtedy ciezar juz by był podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 19.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja najpierw przygotowałem się teoretycznie - sprawdziłem u producentów, jaka wełna ma najlepszy współczynnik przenikalności. Na tej podstawie wytypowałem sobie trzy rodzaje (dwa isover i jeden rockwool) no i zacząłem dzwonić po sprzedawcach. I wtedy okazało się, że nikt nie ma w ofercie niczego poza standardową Uni Matą czy jej odpowiednikami konkurencji. Skład budowlany, w którym kupuję większość materiałów, i który handluje isoverem od dawna ode mnie dowiedział się o istnieniu isomaty i supermaty W końcu okazało się, że najlepsze, co mogłem wtedy kupić to była isomata - i taką mam w dachu. W stosunku do podstawowej unimaty dołożyłem jakieś 200zł. Gdyby udało mi się wtedy dostać w Warszawie supermatę - dołożyłbym z chęcią kolejne 200 czy 300 - ale po prostu nigdzie jej nie było. Aha - tak lekko mówię o dokładaniu pieniędzy dlatego, że przygotowując plan wydatków posługiwałem się (akurat przy tych produktach) cenami ze stron internetowych - więc miałem trochę zapasu na ten cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 19.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=22492 Ja sprzedaje isovera - super mate, iso matę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts