klono 02.07.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witam .Chcę sprzedać 2 ha ziemi rolnej,uzyskałem prawo do zabudowy(dom mieszkalny i bud gospodarczy )rozgraniczyłem te 2 ha i chcę przepisać na kupującego,nie jest on typowym rolnikiem chociaż posiada już 4 ha,w Gminie kazano mi odrolnić te 2 ha,a wcześniej jak pytałem to nie miało być problemu .Urzędnik w Gminie zamiast wysłać wniosek o przepisanie tej decyzji ,to wysłał nowy wniosek o prawo do zabudowy na nowego właściciela.Powoli robią mi wodę z mózgu ,nie wiem jakie jest prawo i gdzie szukać,bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.07.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Co to znaczy "rozgraniczyłem"?Sadząc z opisu uzyskałeś WZ na zabudowę zagrodową, a ta jest szczególnym rodzajem zabudowy przysługującym tylko rolnikom prowadzącym rodzinne gospodarstwo rolne.Jeśli pod pojęciem "rozgraniczenie" jest podział działki, to wydane WZ praktycznie straciło "ważność" - nawet dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts