Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toaleta i bidet na stelażu - jakie odległości?

Recommended Posts

Jaka powinna być minimalna odległość między prętami, na których montuje się bidet i toaletę przy zabudowie stelażowej, a podłogą? Czy są jakieś normy, albo odległości standardowe, które gwarantują wygodne użytkowanie ww. po zamontoaniu? Pytam, bo już dwie osoby mówiły mi, że mam stelaż źle ustawiony i pręty są zbyt nisko :-?

A czy sam stelaż tego jakoś nie narzuca? Ma możliwość ustawienia tego zarówno w pionie jak i w poziomie, gdzie będzie mocowany bidet/wc?

Jak najbardziej. Isteniej możliwość regulacji przy pomocy odpowiednich śrób - zarówno w pionie i w poziomie. Z tym akurat nie ma problemu.

A czy sam stelaż tego jakoś nie narzuca? Ma możliwość ustawienia tego zarówno w pionie jak i w poziomie, gdzie będzie mocowany bidet/wc?

Jak najbardziej. Isteniej możliwość regulacji przy pomocy odpowiednich śrób - zarówno w pionie i w poziomie. Z tym akurat nie ma problemu.

No to w czym problem. Kupujecie odpowiednie wyposażenie. Montujecie go delikatnie ustawiając wysokość jaka wydaje się Wam odpowiednia i potem testujecie, czy rzeczywiście jest wygodna. Jeżeli tak - to dokręcacie na sztywno. Jeżeli nie - poprawiacie i wracacie do testowania.

No to w czym problem. Kupujecie odpowiednie wyposażenie. Montujecie go delikatnie ustawiając wysokość jaka wydaje się Wam odpowiednia i potem testujecie, czy rzeczywiście jest wygodna. Jeżeli tak - to dokręcacie na sztywno. Jeżeli nie - poprawiacie i wracacie do testowania.

Hehe, no teoretycznie nie ma żadnego problemu :) Tyle tylko, że mam już wszystko na sztywno pomontowane wraz z intalacjami wod-kan i chcę to zabudowywać, ale pojawiły sie wątpliwości i stąd pytania. Robiła mi to polecana ekipa, więc nie sprawdzałem wcześniej czy jest OK na wysokość, zakładająć, że to fachowcy, to gó..a nie zrobią - i to był błąd...

Kiedys tez szukalem info na ten temat. Minimum 20cm. Ja mam 30 i jest gites.
Ja też mam 30cm. Tyle ile zaleca producent muszli :).

Jak to muszla/producent? Ja mam za nisko (jutro hydraulicy będą poprawiać) i jak szukałem misek to najniższa miała 33cm (od wieszaka w dół).

Pozdr

filipek