Biceps 02.07.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Jaka powinna być minimalna odległość między prętami, na których montuje się bidet i toaletę przy zabudowie stelażowej, a podłogą? Czy są jakieś normy, albo odległości standardowe, które gwarantują wygodne użytkowanie ww. po zamontoaniu? Pytam, bo już dwie osoby mówiły mi, że mam stelaż źle ustawiony i pręty są zbyt nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 02.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Kiedys tez szukalem info na ten temat. Minimum 20cm. Ja mam 30 i jest gites. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 02.07.2008 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Może uściślę: chodzi mi o odległość pomiędzy prętami, na które nasadza się bidet/toaletę a gotową podłogą (kafelki). 20 cm wydaje się być strasznie nisko. Ja mam coś kolo 30 własnie i usłyszałem opinie, że to mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 02.07.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 nie ma norm , sa zalecany wysokości , ale ludzik 1,40 musi miec troszkę niżej niż ludź 2 m ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 02.07.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Hehe, to się wie Chciałem się tylko dowiedzieć, czy mam powody do rwania sobie włosów z głowy i sypania obelg na ekipę monterów czy po prostu po instalacji muszli będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Kiedys tez szukalem info na ten temat. Minimum 20cm. Ja mam 30 i jest gites.Ja też mam 30cm. Tyle ile zaleca producent muszli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.07.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Jaka powinna być minimalna odległość między prętami, na których montuje się bidet i toaletę przy zabudowie stelażowej, a podłogą?A czy sam stelaż tego jakoś nie narzuca? Ma możliwość ustawienia tego zarówno w pionie jak i w poziomie, gdzie będzie mocowany bidet/wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 02.07.2008 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 A czy sam stelaż tego jakoś nie narzuca? Ma możliwość ustawienia tego zarówno w pionie jak i w poziomie, gdzie będzie mocowany bidet/wc? Jak najbardziej. Isteniej możliwość regulacji przy pomocy odpowiednich śrób - zarówno w pionie i w poziomie. Z tym akurat nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.07.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 A czy sam stelaż tego jakoś nie narzuca? Ma możliwość ustawienia tego zarówno w pionie jak i w poziomie, gdzie będzie mocowany bidet/wc? Jak najbardziej. Isteniej możliwość regulacji przy pomocy odpowiednich śrób - zarówno w pionie i w poziomie. Z tym akurat nie ma problemu. No to w czym problem. Kupujecie odpowiednie wyposażenie. Montujecie go delikatnie ustawiając wysokość jaka wydaje się Wam odpowiednia i potem testujecie, czy rzeczywiście jest wygodna. Jeżeli tak - to dokręcacie na sztywno. Jeżeli nie - poprawiacie i wracacie do testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 02.07.2008 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 No to w czym problem. Kupujecie odpowiednie wyposażenie. Montujecie go delikatnie ustawiając wysokość jaka wydaje się Wam odpowiednia i potem testujecie, czy rzeczywiście jest wygodna. Jeżeli tak - to dokręcacie na sztywno. Jeżeli nie - poprawiacie i wracacie do testowania. Hehe, no teoretycznie nie ma żadnego problemu Tyle tylko, że mam już wszystko na sztywno pomontowane wraz z intalacjami wod-kan i chcę to zabudowywać, ale pojawiły sie wątpliwości i stąd pytania. Robiła mi to polecana ekipa, więc nie sprawdzałem wcześniej czy jest OK na wysokość, zakładająć, że to fachowcy, to gó..a nie zrobią - i to był błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 02.07.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Lepiej wyżej niż niżej. Ja mam mniej niż 30 cm i odległość między miską WC i bidetową jest na tyle mała, że podłogę pod tymi ustrojstwami muszę myć ekstra ścierką, a nie mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 03.07.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Kiedys tez szukalem info na ten temat. Minimum 20cm. Ja mam 30 i jest gites.Ja też mam 30cm. Tyle ile zaleca producent muszli . Jak to muszla/producent? Ja mam za nisko (jutro hydraulicy będą poprawiać) i jak szukałem misek to najniższa miała 33cm (od wieszaka w dół). Pozdr filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts