art1111 02.07.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam!Mam pytanie do doświadczonych / czyli będących już po/ malarzy. ściany malowane są tikkurila optiva 5, wcześniej zagruntowne śnieżką gruntującą. Po pierwszym malowaniu oczywiscie nie pokrylo dokładnie i wogóle jest kicha. I terazczy do drugiego malowania rozcieńczać farbę, żeby było łatwiej i lepiej pomalowane, czy zostawić jak jest. Czy za drugim razem zużycie farby jest mniejsze niż przy pierwszym malowaniu? i jaka technika /sprawdzona na setkach metrow kwadratowych ścian:)/ jest najlepsza, aby powierzchnia była jednolita. Malowanie odbywa sie /samo oczywiscie/ za pomocą wałka do gęstych farb, takim z krótkim włosem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 02.07.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Tez zamierzmy malowac tikurillą, w czasie dowiadywania sie o rózne sprawy, w innej sprawie zadzwoniłem do przedstawiciela handlowego tikurilli, dowiedziąłem sie co chciałem, a on jeszcze na koniec zaznaczył, żeby KONIECZNIE zadzwonić do niego jeśli rzeczywiście zdecydujemy się na użycie tikurilli. Wtedy on powie dokładnie jak należy z tymi farbami postępowac, zeby byc zadowolonym ze efektu. Powiedział wprost: samo kupienie naszej farby, któa jest bardzo dobra i nie tania, nie gwarantuje sukcesu. Trzeba dobrze poinstruować i przypilnowac malarzy lub dobrze samemu zapoznac sie z technologią żeby potem być zadowolonym z efektów.Z tego co napisałeś wynika, ze niestety jesteś już "po" spierdzieleniu czegoś, albo na najlepszej drodze do tego...Moja rada jest taka: wejdź na stronę tikurilii, znajdź telefon do przedstwiciela handlowego (jest ich tam kilku), zadzwoń, wyznaj co ześ do tej pory zrobił i słuchaj z uwagą jego rad.Ja ci ich nie udzielę, bo jeszcze ich nie wysłuchałem, ale zrobię to na pewno. Jeśli chcesz mogę ci namiar dać na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.07.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 nie rozcieńczaj farby ! ! !wałek z średnim włosem njlepszy w włosem naturalnym po drugim ma;lowaniu farby idzie mniej, nasze ściany były malowane 3 x prztestowaliśmy kilanaście wałków - wybraliśmy wałki 8 mm z wełny jagniecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.07.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Nie rozcieńczaj. Maluj do skutku (zwykle dwa razy). Farby wychodzi coraz mniej. Szczególnie upierdliwe, niezależnie od producenta, są ciemne czerwienie i pomarańcze - wynika to z koniecznej w tym przypadku bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts