Natalia Stanko 02.07.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Wyłącza mi sie komputer i gdy go resetuję - mam informację , ze to błąd o wdzięcznej nazwie ati2dvag Miałam kiedyś już ten problem, serwisant coś poszperał, skasował i oznajmił, że to wina sterowników. teraz jest tak samo - czy można to naprawić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.07.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Wyłącza mi sie komputer i gdy go resetuję - mam informację , ze to błąd o wdzięcznej nazwie ati2dvag Miałam kiedyś już ten problem, serwisant coś poszperał, skasował i oznajmił, że to wina sterowników. teraz jest tak samo - czy można to naprawić samemu? można - tylko że wiele czytania i dochodzenia, który z opisów jest najbliższy Twemu przypadkowi jaki dokładnie błąd wyskakuje, jaki producent i typ karty, czy instalowałaś coś ostatnio w komputerze ? lepiej żeby robił to ktoś na miejscu, po zmianie sterowników dobrze jest przetestować cały system czytelnia TUTAJ a sterowniki do ATI tutaj http://ati.amd.com/support/driver.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.07.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Odinstalować i zainstalować sterowniki. ( to tak jak z tym autem: wysiąść i wsiąść). Musi być w biosie włączone przerwanie dla grafiki.(interupt dla grafiki enable) Muszą być wgrane sterowniki dła chipsetu na płycie głównej (obsługa portów AGP/PCIex). Niekiedy trzeba było fleszować bios (wgrywać nowy) bo niektóre płyty źle współpracowały z niektórymi kartami video.(bez znajomości tematu ,tego nie polecam robić). Pamiętam że przed instalacją właśnie ATI trzeba było zmieniać wersję jezyka klawiatury bo przy polskiej nie chciały się instalować.Ale to już historia. Ogólnie temat rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts