pawel_bthd 03.07.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 witampodpowiedzcie mi bo nie wiem co do cen:malowanie (2-3krotne) 12 zl m2malowanie z poprawkami(drobne poprawki gipsowe) -16zł/m2struktura 35zl/m2 takie ceny dostalem od wykonawcy w Warszawieczy to rozsadnie ? bo cos mam watpliowsci a i jeszcze jak wyglada cena za ukaldanie plytek prosze o podpowiedzpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregman00 05.07.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 witam.jestem co prawda wykonawcą z zielonej góry ale z tego co sie orientuje to ceny umiarkowane.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_bthd 07.07.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 dziekuje za podpowiedz cos slyszalem o 6-10 za samo malowanie 2krotne ale nikt mi tego nie potwierdzil w sumie i tak wzialem tego czlowieka za 16zł z poprawkami ale nie poleceam swoja droga pana waldka z Marysina Wawerskiego zostawil robote przed samym koncem i olal naszczescie pieniadze tel moge podac jakby ktos chcial sie uchronic od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 07.07.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 zależy też co sie maluje.jeśli chodzi o dość duży metraż pokoi (prostopadłościany) to cena 6-7 jest spoko (bez materiału)a jesli ma ktoś przyjeżdżać za jeden dzień to wiadomo że na paliwo musi zarobić...pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 09.07.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Cenę określa popyt i podaż a także średnie zarobki w regionie.Potem dochodzi metraż,ilość kolorów jakie się ze sobą łączą,czasem rodzaj farby.Poprawki raczej się wykonuje na roboczogodziny`choć można ustalić cenę od metra ale poprawki poprawkom nie równe.Pan nie podał ilości warstw,kolorów,metrażu,czy to nowy budynek czy remont i czy trzeba zabezpieczać posadzki itp.Minimum opłacalności to 2 zł netto od 1 warstwy za m2 i to w uboższych regionach,w nowych budynkach,min 200-300 m2,sufit biały + kolor na ścianie.Domyślam sie, że chodzi o 3 krotne malowanie( z gruntowaniem) + vat więc cena 12 zł jak na Warszawkę średnio wysoka.Ale to tylko domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 09.07.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Poniżej 35 zł bardzo trudno kogoś znaleźc do płytek ii trzeba długo czekać.W łazienkach,wc i kuchniach jest mały metraż a robota bardzo precyzyjna.Płytki gresowe są twardsze od glazury i trudniejsze w obróbce.Bardzo pracochłonne jest wykonywanie wnęk,półeczek,obudów,szlifowanie narożnych płytek itp.Dlatego takie prace wyceniane są indywidualnie i trudno porównywać ceny za metr.Biorąc pod uwagę koszty montażu i obudowy wanien,brodzików i geberitów powyższa oferta wydaje się być atrakcyjna dla klienta.Ustalanie wykończenia łazienki "od metra" i to jeszcze 20 zł to jakieś nieporozumienia.No chyba że się trafi na hobbystę-emeryta co nie ważne za ile ale byle.Jeśli już ktoś się upiera przy metrach kwadratowych te ceny wachają się od 35 do 90 zł ale to zalęzy co,gdzie i jak.A cena struktury,no cóż to już zależy od fantazji wykonawców ale lepiej brać sprawdzonych fachowców od struktur, w średniej cenie niż zlecić tą robotę malarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 10.07.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 trochę dużo nawet jak na Warszawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts