Gość Wiesiek K. 23.09.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Do pozwolenia na budowę domu na działce budowlanej potrzebna jest decyzja o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej (mam grunty kl.IIIb). Do niedawna nie było z tym problemu, ponieważ wyłączano tylko te grunty na których miał stać dom, a 500 m. kwadratowych było zwolnionych od opłat. Słyszałem, że teraz trzeba wyłączyć całą działkę, a kosztuje to całkiem sporo (prawie równowartość działki). Czy jest to zgodne z prawem? Może można to jakoś ominąć?. Proszę o szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 23.09.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Czy ktoś może potwierdzić, że trzeba wyłączyć całą działkę - trochę się zaniepokoiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 26.09.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Chyba niemożliwe - moja działka ma 2 hektary, to trochę dużo na trawnik przy domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.10.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Do pozwolenia na budowę domu na działce budowlanej potrzebna jest decyzja o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej (mam grunty kl.IIIb). Do niedawna nie było z tym problemu, ponieważ wyłączano tylko te grunty na których miał stać dom, a 500 m. kwadratowych było zwolnionych od opłat. Słyszałem, że teraz trzeba wyłączyć całą działkę, a kosztuje to całkiem sporo (prawie równowartość działki). Czy jest to zgodne z prawem? Może można to jakoś ominąć?. Proszę o szybką pomoc Nic się nie zmieniło w tej kwestii, nadal 500 m jest wolne od opłaty, nie trzeba wyłączać całej działki. Wczoraj zaniosłam do Urzędu Miejskiego mapę z planem wyłączenia zrobioną przez geodetę, jutro odbiorę decyzję o wyłączeniu, urzędnik mówił, że nie ponoszę żadnych opłat. Pozdrawiam Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 03.10.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 07.10.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Witam rozumiem, ze odrolnenie do 500m2 jest wolne od oplat.....ale mam pytanie...ile trzeba zplacic ))))) geodecie za wpisanie domku i elementow zagospodarwania nop. drózka dojazdowa do garazu......mi powiedziano, ze prawie darmo ......... 200-300 zł...)) ...czekam na Wasze doświadczenia i opnie ) waldeken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts