pancurski 04.07.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Sprawa wygląda tak, jest stary dom drewniny bez piwnicy.Dom do generalnego remontu.Czy jest możliwość wykonania małej piwnicy bez ponoszenia ogromnych kosztów, tak by móc umieścić w niej hydrofor ?Nie bardzo uśmiecha mi się myśl umieszczenia urządzenia np. w łazience.Jak nie piwnica to może jakieś inne patenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.07.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Może dostawić jakieś małe pomieszczonko tuż przy istniejącym domku.Nie ma w nim jakiejś kotłowni / pomieszczenia gospodarczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancurski 04.07.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Obecnie hydrofor jest w łazience, ale jak pisałem wcześniej, dom do generalki.Poza tym istniejące urządzenia nadają się na śmietnik ewentualnie skup złomu. Pomysł z dodatkowym małym budynkiem budzi mieszane uczucia.Jak duże musiało by być to pomieszczenie ?Podejrzewam, że trzeba wykonać solidną izolacje i ogrzewanie by podczas zimy szlag nie trafił hydroforu. W chacie nie ma jako takiego pomieszczenia gospodarczego. jest co prawda np. piwnico ziemianka ale oddalona od domu o dobrych kilka metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 W chacie nie ma jako takiego pomieszczenia gospodarczego. jest co prawda np. piwnico ziemianka ale oddalona od domu o dobrych kilka metrów. Tym tropem można pójść ewentualnie. Niektórzy nawet piec do ogrzewania dają właśnie w budynkach gospodarczych stojących w oddaleniu od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 04.07.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja osobiście mam hydrofor w oborze - jakies 15 metrów od domu, a woda doprowdzona rurami bezpośrednio do domu. Innym pomysłem, który był na działce przy domu pomieszczenie 1,5m/1m, i głębokość jakiś metr (mały hydrofor) z góry przykryte metalową płytą. Płyta była na równo z trawnikiem. Patent o tyle dobry, że jak w zimie zamykaliśmy działkę (koniec sezonu) to hydrofor po prostu był wyciągany i wywożony do domu Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kulinek 04.07.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 a my mamy inny patent. studnia jest może z 8m od domu, a 3m dalej jest budynek gospodarczy z czymś w rodzaju sutereny. chcę to zaizolować styropianem, może czymś obmurować. woda ze studni pójdzie właśnie tam. a hydrofor odległość 10m i wysokość do poddasza [docelowo] bez problemu pociągnie. Drobna kombinacja i dokładanie rur, ale przynajmniej w domu będzie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts