jacekot 04.07.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Posadziłem jakiś miesiąc temu kilkanaście sadzonek winobluszcza pod ogrodzeniem murowanym . Ładnie się wspina do góry ale nie rozrasta się na boki . Czy to narmalny obiaw w w fazie wzrostu ze rośie tylko do góry , a nie na boki ?I jeszcze jedno pytanie posadziłem te sadzonki co jakieś 40-50 cm , chciałem aby szybko obrosły nieładną i wysoką scianę , czy w związku z tym ze jest tak gęsto posadzony będzie rósł wolniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imak 04.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Winobluszcz 5-listkowy tzw. "dzikie wino" powinien rozrastać się również na boki. Może jeszcze trochę poczekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 04.07.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Winobluszcz 5-listkowy tzw. "dzikie wino" powinien rozrastać się również na boki. Może jeszcze trochę poczekaj. no właśnie , a u mnie pnie się do tylko do góry , moze w weekend uda mi się zrobić zdjęcia to zamieszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 04.07.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 na początku to normalne. jak przytniesz końcówki tych pojedynczych pędów to zacznie się rozkrzewiać.ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataStanek 06.07.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Rozrośnie się bez przycinania, ale odległość między sadzonkami jest za mała, będzie strasznie gęsto - chyba że o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts