rogi 23.09.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 składajac wniosek o pozwolenie na budowę musze miec między innymi uzgodnienia z wodociągami w sprawie kanalizacji i wodociągu. czy moge zlecic wykonanie projektu prywatnemu projektantowi, czy musi to zrobic zakład wod. i kanal.? Jak sie do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Na etapie pozwolenia na budowę potrzebne jest tylko zapewnienie dostawy wody i ew. odbioru ścieków (jeśli jest kanalizacja). Takie zapewnienie wystawiają właśnie zakłady wodociągowe. Projekt jest indywidualny i może go zrobić dowolny uprawniony projektant. Zwykle w cenie wykonania projektu jest uzgodnienie go z wodociągami i ZUD. Pozostaje tylko zgłoszenie do powiatu o rozpoczęciu robót, powiadomienie wodociągów o tymże i można kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 23.09.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 chcialem wode zrobic z prywatnym wykonawca w ZWIK'U zasugerowano mi ze b.delikatnie ze moga wyniknac z tego tytulu problemy. wiec zaoferowano mi FUCHE teraz nie zaluje ale bacz uwaznie na robote i zadnych piwek.nawet odbior dostaniesz jak wode zainstaluja na innej ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 23.09.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Ja dostałem z wodociągów warunki techniczne. Potem projektant zrobił mi projekt na ich podstawie. Potem projekt poszedł do akceptacji w wodociągach a na koniec zostało to wykonane. Chłopcy z wodociągów zapewnili zakręcenie wody na czas wcinki, odebrali robotę i zaplombowali wodomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 26.09.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A ile Was kosztowało podłączenie (całościowo) przy założeniu,ze wodociąg był na działce.Mnie zaproponowali w wodociągach wszystko za ok.2500 PLN (z wykopem w strone domu o długosci 5 m.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 26.09.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 450 PLN dla gminy (wodociąg gminny) 300 PLN na materiał Reszta samemu. U mie jest wodociąg z jakiegoś plastiku (PP PB) i zakłada się opaskę samonawiertną i nie trzeba wyłączać. Potem przyszedł Pan i zapląbował wodomierz i po kłopocie, ale przez tydzień mie w gnatach łupało po wykopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 26.09.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A mapka geodezyjna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 26.09.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Nie chcieli to nie robiłem. Prawdopodobnie przyłącze było naniesione na mapę gdy robili wodociąg. Nie wnikałem.Pozdr.Wladek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Ja dostałem z wodociągów warunki techniczne. Potem projektant zrobił mi projekt na ich podstawie. Potem projekt poszedł do akceptacji w wodociągach a na koniec zostało to wykonane. Chłopcy z wodociągów zapewnili zakręcenie wody na czas wcinki, odebrali robotę i zaplombowali wodomierz. a ja miałam właśnie to wszystko wykonane i czekam od 2 miesięcy na założenie wody bo wodociągi powiedziały mi że bez pozwolenia na budowę domu to oni nic nie mogą wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts