dominka 04.07.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Przepraszam, jeśli już ten temat był wałkowany, to może ktoś ewentualnie poda mi link. Pytanie: czy komin budowaliście z pełnej cegły klinkierowej czy z dziurawki?. W składach, w których się zaopatruję mają tylko cegłę klinkierową z "dziurami" w środku, takiej pełnej to jeszcze nie widziałam. a gdzieś ktoś napisał, że kominy klinkierowe czasami przeciekają, to może wybudowane właśnie z tej dziurawki? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Zwykła cegła pełna, klinkierowa dziurawka i 3 ostatnie warstwy z pełnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 04.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Przepraszam, jeśli już ten temat był wałkowany, to może ktoś ewentualnie poda mi link. Pytanie: czy komin budowaliście z pełnej cegły klinkierowej czy z dziurawki?. W składach, w których się zaopatruję mają tylko cegłę klinkierową z "dziurami" w środku, takiej pełnej to jeszcze nie widziałam. a gdzieś ktoś napisał, że kominy klinkierowe czasami przeciekają, to może wybudowane właśnie z tej dziurawki? Z góry dzięki za pomoc Ja robiłem z pełnej łotewskiej cegły klinkierowej, była też CRH ale o 1zł droższa. A tamta jest spoko, z daleka różnicy nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.07.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja mam tak jak Cypek ....ale majster kręcił nosem, że ten klinkier to lepiej coby była pełna ... z wieloma opiniami podobnymi się spotkałam ...natomiast życie zweryfikowało (deficyty materiałowe- lato 2007 ) i pozostało na dziurawce. No i klinkier dzurawka zdecydowanie lepiej cenowo wychodzi niż pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.07.2008 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Daggulka, soro nie widać różnicy to po co przepłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts