Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz centralny - plusy i minusy

Pedro

Odkurzacz centralny  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Odkurzacz centralny

Recommended Posts

Tak. Mam już instalację lecz bez jednostki centralnej. Na razie muszę biegać z odkurzaczem w górę i w dół gdyż co dziennie samemu lub kochane pieski wnosimy pełno piachu do wiatrołapu i nie tylko... a przewidziana w tym miejscu automatyczna szufelka usprawni pracę

...automatyczna szufelka to świetna rzecz...

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moim zdaniem, najlepszą rzeczą w centralnym systemie odkurzania są separatory :) Pozwalają odkurzać praktycznie wszystko : gruz, wodę, popiół z kominka. Zwykłym odkurzaczem połowy z tych zadań by się nie zrobiło :)

A moim zdaniem to, że człowiek nie musi oddychać po odkurzaniu gównem, co zwłaszcza dzieci i alergicy nie najlepiej znoszą. :wink:

Moim zdaniem, najlepszą rzeczą w centralnym systemie odkurzania są separatory :) Pozwalają odkurzać praktycznie wszystko : gruz, wodę, popiół z kominka. Zwykłym odkurzaczem połowy z tych zadań by się nie zrobiło :)

A moim zdaniem to, że człowiek nie musi oddychać po odkurzaniu gównem, co zwłaszcza dzieci i alergicy nie najlepiej znoszą. :wink:

...podzielam twoje zdanie...

...równie ważne jest to, że jest cichy...

Gość Kero
jestem za i jestem zadowolona :D

jedyna uciążliwość to strasznie długi wąż do odkurzania, który przy moich metrażach jest niewykorzystany i męczarnią dla mnie jest ciąganie za sobą splątanej kupki .. :wink:

Istnieje możliwość zamówienia węża o długości 7,5mb (typówka) a także każdej innej długości od 1-18mb

Gość Kero

Nie ma optymalnych odkurzaczy. Każdy dom musi mieć dobrany odkurzacz i niesposób tutaj cokolwiek powiedzieć. Ja mogę powiedzieć o swoim doświadczeniu jakie jednostki chodzą najczęściej ale to zupełnie nie oznacza, że jest to odkurzacz akurat do Twojego domu.

Jeśli idzie o marki odkurzaczy to nie znam także żadnego dystrybutora odkurzaczy centralnych ofrujących różne marki zatem nie można silić się na polecanie tego czy innego bo ten mój to ma to a tamto a tamten nie ma tego. Ja zanim zająłem się sprzedażą odkurzaczy oczywiście zapoznałem się w celach wyboru konkretnej marki ze wszystkim obecnymi na polskim rynku markami i wybrałem BEAM. Nie sądzę, że tutaj jest miejsce na zachwalanie zalet bo będzie to przecież li tylko i wyłącznie moje zdanie.

Jakby nie patrzeć BEAM jest najpopularniejszym z oferowanych na naszym rynku. Wcale nie chcę przez to powiedzieć, że jest to tzw. marecedes pośród odkurzaczy bo po prostu nie mam takiego doświadczenia a wiedza z zasłyszanych wieści to nie wiedza. Odkurzacze centralne w Polsce tak na dobra sprawę to produkt ostatnich pięciu lat więc to niewiele na statystyki.

Gość Kero
...rónie popularny jak Beam jest Vacu Maid...

Taaaa, ja też chodzę po ziemi, gorzej - po prostu interesuję się tym na co dzień.

Inny "wtajemniczony" może wymienić Husky, Borysowski, Disan, Allegro, Allaway i jeszcze inne.

Gość Kero
Już myslałem że będę miał odkurzacz na Święta :D ,a tak zakup trzeba odłożyc na pózniej :cry: .

A wydawało mi się, że to takie proste :oops: :cry:

Życzę Wesołych Świąt :D

A moze Mikołaj o tym wie i nie zapomni o Tobie? - Życzę Ci tego.

• 2 weeks później...