Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz centralny - plusy i minusy

Pedro

Odkurzacz centralny  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Odkurzacz centralny

Recommended Posts

Na głupie pytania niestety nie ma odpowiedzi.Jesteś kobietą więc zadając takie głupie pytania, trochę i blondynką. (...)

Zanim głupio zapytasz ugryź się w jęzora :evil: :evil: :evil: czasami z ust kobiety drwina tez nie popłaca.

pzdr.

To nie byly pytania, tylko ironia...

Sorry, z reguly nie jestem zlosliwa, ale nie moglam sie powstrzymac.

Kup sobie wagę. :evil:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie bez jaj .Dodatkowa informacja to taka czy cały czas panować ma tam minus?

Czy podejrzewasz, ze odkurzacz ma byc montowany w zamrazarce?

Po drugie co ma być odkurzane?

Podejrzewasz, ze ogrod?

Ale sie uśmiałam :D :D :D

Widzę , że uczymy się od mistrzów tego forum ;) ;) ;)

pozdr

Ja mam akurat odkurzacz który posiada worek oddzielający turbinę od kurzu itp. natomiast sąsiad zamontował Kompakt jak byłem u niego zrobił mi mały pokaz i sprzątnął trochę pyłu po gipsie efekt był taki że pył został sprzątnięty z domu ale na zewnątrz zrobiło się biało i nie był to śnieg nie wiem z jakiego powodu ale u mnie taka sytuacja nigdy nie miała miejsca

Od miesiąca posiadam OC BEAM instalacje robiłem sam na etapie wylewek

koszt 300 zł 3 gniazda odkurzacz montowała mi firma,

pierwsze spostrzeżenia:

+ o wiele ciszej od zwykłego odkurzacz pomimo że jednostka zamontowana

jest w kotłowni bez drzwi

+ siła ciągu

+ akcesoria- teleskopowa sztywna rura, wąż z prawdziwego zdarzenia bardzo elastyczny (mięki) a mimo to ponoś wytrzymały można po nim samochodem przejechać

+ i chyba rzecz najważniejsza wyrzut powietrza (kurzu) na zewnątrz.

Jedyny minus jak do tej pory to składanie i wyjmowanie długiego węża,

ale to i tak lepsze od tachania normalnego odkurzacz.

Reasumując jesteśmy mega zadowoleni z OC mimo niemałego kosztu 3600 zł.

wg mnie te minusy to nie takie małe

1. cena całość rozwiązania pewnie 3- 4 tyś

2. rura 9 m to totalna porażka gdzie to chowacie specjalnie jakaś szafa na rure ?

3. co do komfortu ile macie w domu gniazdek ?

co w zamian , jakiś dobry zelmer kosztuje powiedzmy z 600 PLN - zasięg OK 12 m czyli to samo za 6 razy mniej

co do dźwigania to odkurzacze nosiliście na plecach bo czegoś nie rozumiem kable są tak długie , że go za sobą ciągniesz , ile razy przepinasz , żeby np. w domu o powierzchni około 140 m2 odkurzyć z 3-4 razy ...

osobiście wolę wypiąć wtyczkę i sobie pociągnąć małe urządzenie niż szarpać się z tą 9 m rurą

osobiście nie jestem przekonany w kolejnym domu też nie zamontuje ,

odkurzać schowasz w garderobie spiżarni i zajmuje mikro ilość miejsca

co do uszkodzeń to tą rurą nic nie dotkniecie nic nie wybrudzicie wspaniale 9 m plastiku unosi się bezdotykowo ?

...jeszcze jest tak,ze jeden woli tesciową a drugi jej córke. :lol:

No tak, ale instalację trzeba rozprowadzić. Mogę zrobić to sama, ale troszkę pomocy by się przydało. No i jak ON strzela focha to jakoś ciężkie narzędzia mi same do rąk trafiają i SAME mogą mu na głowę spaść - cóż, na budowie wypadki się zdarzają :lol: :lol: :lol:

Wolałabym jednak go przekonać - razem poszłoby szybciej :roll: :roll: :roll:

No tak, ale instalację trzeba rozprowadzić. Mogę zrobić to sama, ale troszkę pomocy by się przydało. No i jak ON strzela focha to jakoś ciężkie narzędzia mi same do rąk trafiają i SAME mogą mu na głowę spaść - cóż, na budowie wypadki się zdarzają :lol: :lol: :lol:

Wolałabym jednak go przekonać - razem poszłoby szybciej :roll: :roll: :roll:

tzw fachowcy powinni taka instalacje do 5 gniazdek zrobic pewnie za 500 zeta wiec nie majatek

ja zrobilem sam w ciagu jednego popoludnia

fakt. jednomyslnosc w wydawaniu kasy by sie przydala

piotrulexa to 500 zł to z materiałami??

mnie material na 4 gniazdka bez szufelki kosztowal 100 kilkadziesiat zeta. w kwestii cen montazu i instalacji proponuje zerknac na allegro ...

ale montowałeś sam, czy ktoś Ci montował.

Chyba udało mi się namówić małżonka na zrobienie instalacji - pod warunkiem, że zrobimy ją sami... więc chyba przydałby się jakiś instruktaż....

I mam pytanie... na jakiej zasadzie odkurzacz centaralny się włącza??? Wkładam rurę czy jakiś przycisk, jakaś instalacja kablowa czy bezprzewodowo???

Wiem, że głupie pytania, ale nie mam o tym pojęcia :oops: :oops: :oops: :oops:

piotrulexa to 500 zł to z materiałami??

mnie material na 4 gniazdka bez szufelki kosztowal 100 kilkadziesiat zeta. w kwestii cen montazu i instalacji proponuje zerknac na allegro ...

ale montowałeś sam, czy ktoś Ci montował.

Chyba udało mi się namówić małżonka na zrobienie instalacji - pod warunkiem, że zrobimy ją sami... więc chyba przydałby się jakiś instruktaż....

I mam pytanie... na jakiej zasadzie odkurzacz centaralny się włącza??? Wkładam rurę czy jakiś przycisk, jakaś instalacja kablowa czy bezprzewodowo???

Wiem, że głupie pytania, ale nie mam o tym pojęcia :oops: :oops: :oops: :oops:

wejdz na strone BEAM i tam masz wszelkie opisy

http://www.beam.pl/

razem z rurami dobrze polazyc 2 zylowy przewod sterujacy od kazdego gnizda ssacego do jednostki centralnej. weze z wlacznikiem sa drozsze pewnie o okolo 200 zeta ale jest to spora wygoda

zerknij na te strone i tam wszystkiego sie dowiesz :D