Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz centralny - plusy i minusy

Pedro

Odkurzacz centralny  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Odkurzacz centralny

Recommended Posts

jakem kupujacy przemawiaja do mnie konkrety a nie stwierdzenie "wez mocniejsza jednostke bo za chwile w tej slabszej bedzie za malo mocy" ... albo raczej to stwierdzenie uswiadomilo mi ze w beamie SPADA MOC z czasem uzytkowania !! a mnie nie na tym zalezy ... chce miec cos czego nie bede zalowala i co bede uzywac dlugie lata bez koniecznosci szukania zastepstwa :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, że nic nie wiem....

tyle sie dowiedziałam z ostatnich postów...

do wyboru mam więc trzy jednostki

1. VACUMAID S2500 split / cena ok 3.225 zł

2. VACUFLO TC 488Q / ok 3.110 zł

3. BEAM SC 385 PLATINUM / ok 3.264 zł

jak widać cena poniżej 3tyś nie spada :confused: to cholernie dużo, nie wiem na który sie zdecydować bo każdy swoje chwali... chyba zrobię wyliczankę i na który trafi tego kupie, bo i tak będzie lepszy od zwykłego Zelmera...

zastanawia mnie jednak to, że w innych jednostkach są filtry przed silnikiem a w Vacuflo TC nie na filtrów i faktycznie nic a nic do silnika nie trafia??? rozumiem,że filtry powodują opory, ale chyba mają chronić silnik przez zabrudzeniem i zniszczeniem, czy tak???

jewrioszka jesteś na 200% pewny, że brak filtra nie wpływa w jakiś sposób na jakość silnika w vacuflo tc??

jak widać cena poniżej 3tyś nie spada :confused:

2800 ?? kosztuje VACUFLO TC 488Q i ja tego na 90% biorę - tj wersja Basic + dokupię to co potrzebuje

zastanawia mnie jednak to, że w innych jednostkach są filtry przed silnikiem a w Vacuflo TC nie na filtrów i faktycznie nic a nic do silnika nie trafia??? rozumiem,że filtry powodują opory, ale chyba mają chronić silnik przez zabrudzeniem i zniszczeniem, czy tak???

jewrioszka jesteś na 200% pewny, że brak filtra nie wpływa w jakiś sposób na jakość silnika w vacuflo tc??

dają gwarancje? dają - wiec chyba działa :D

Vesila.

Tak, jestem pewien że brak filtra w przypadku Vacuflo nie wpływa na silnik.

Vesila i R&K piszcie na priv lub mail. Ile macie gniazdek i szufelek, co jeszcze potrzebujecie. W mailu wpiszcie nick z forum i numer telefonu. Sądzę że mogę coś konkretnego zaproponować.

Do TC dokładam jeszcze separator popiołu zestaw garażowy lub Vroom. Niestety nie wiem kiedy to sie skończy :-(

Edytowane przez jewrioszka

Vesila.

Vesila i R&K piszcie na priv lub mail. Ile macie gniazdek i szufelek, co jeszcze potrzebujecie. W mailu wpiszcie nick z forum i numer telefonu. Sądzę że mogę coś konkretnego zaproponować.

Do TC dokładam jeszcze separator popiołu zestaw garażowy lub Vroom. Niestety nie wiem kiedy to sie skończy :-(

ja już pisałem - lada moment będę coś gdzieś zamawiał

ps. na stronie importera zestaw garazowy + 1 z 2 urzadzen separator lub Vroom

chyba ze ja czytac ze zrozumieniem nie umiem ??

http://isops.pl/web/vacuflo/popup/promocja.jpg

Czy naprawdę warto miec taki odkurzacz?

Warto jest go mieć, cichsze sprzątanie, efektywniejsze, większy zakres i urozmaicenie osprzętu do sprzątania,wszelkie roztocza trwale usuwane są na zewnątrz, a nie podgrzewane i namnażane by znów wrócić do pomieszczeń.

musze sie pochwalic ze odkurzacz juz zajechal :D narazie moge powiedziec ze w podstawowym zestawie Magnum Plus jest wszystko co potrzeba ja dobieralam tylko mopa!! mam nadzieje ze to wszystko zda egzamin :)

a wiecie co narazie podoba mi sie najbardziej ?? POKROWIEC NA WAZ I TO ZE SIE NIE TLUCZE NA PANELACH :D