euro 04.07.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Mam pytanie jak ciac gazobeton żeby zachować powtarzalność kształtów. Nawet przy półokrągłych kształtach. kiedys widziałem piłe do ytongu bodajże taśmową.jak sie taka piła nazywa, poswieciłem troche czasu na poszukiwaniach w internecie ale pozostaliście mi tylko wy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 04.07.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 No piła taśmowa to raczej do drewna, pewnie i gazobeton by cięła, ale to wielka maszyna. Ja to bym zrobił szablon ze sklejki i ciął piłą szablastą (tzw. lisi ogon). Wpisz piła szablasta w google, to nie jest drogi sprzęt. Odpowiedni brzeszczot i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 05.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Są piły taśmowe do gazobetonu, jeśli masz dużo cięcia to użycie takowej radykalnie przyśpieszy obróbkę.Małe ilości - ciąć wstępnie płatnicą po odcinkach prostych a resztę doszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
euro 05.07.2008 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Wielkie dzieki Jerzy, już myslałem że mi pamięć szwankuje. skoro wiadomo że to istnieje to może ktośpodał by namiary na takie maszyny na producenta, czy poprostu słowo kluczowe jak takie piły znaleść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.07.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Maszyna jest w zasadzie identyczna jak do drewna lub mięsa, różnić się musi jedynie założoną taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.07.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ta pila z ytonga to wydatek ponad 15 000 a czy na jedna budowe nie za duzy wydatek kup sobie pile z zebami szerokimi zapomnialem nazwy (skleroza) taka do gazobetonu i tnij a potem jak juz wspomnieli szlifuj ustrojstwem do karton gipsu idzie jak po masle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 10.07.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Na swoich budowach tnę gazobeton piłą elektryczną dewald -dwuostrzową.Ostrza są węglików spiekanych i pracują naprzemiennie.Tnę bez najmiejszego wysiłku,równo i szybko.Koszt to coś koło1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KelliePebley19711 05.12.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Ciekawa dyskusja, wiele się dowiedziałam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas171 28.11.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Witam, mam pytanie, czy jak do piły łańcuchowej czy to elektrycznej czy spalinowej założę łańcuch widiowy to czy takim sprzetem przetne beton komórkowy? ręczną piłą to zawsze dłużej schodzi, a piła łańcuchowa elektryczna chocby to nie taki wydatek jak piła tasmowa. Czy ktoś próbował ciąć beton komórkowy też zwykłym łancuchem? w końcu gęstość podobna do drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts