mika73 23.08.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Myślę, że w samym salonie jedno okno byłoby w zupełności ok, ale zastanawiam się, jakby to wyglądało na zewnątrz, ponieważ jedno z okien jest pod oknem balkonowym na poddaszu. Trzeba byłoby to przemyśleć... Jeśli chodzi o powierzchnię salonu to jest on połączony z jadalnią i będąc na parterze wnętrze wydaje (mi się) dosyć przestronne. ale może to tylko moje wrażenie?.... A możesz dać namiar na tą Tolę? Chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 23.08.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A czy z Twojej sypialni do pomieszczenia nad garażem schodzi się po schodkach czy podłogi są na równi? masz może jakieś zdjęcia? ile wynosi ściana kolankowa w tym pomieszczeniu i wogóle jak ono wygląda? zamieszczam link do tematu o domku Toli (mam nadzieję, że nie będzie zła) domek przecudowny i warty obejżenia http://forum.muratordom.pl/dom-toli,t27312-480.htm a to link do jej okna panoramicznego: http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/metalmetal1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Przejrzałam (jak na razie pobieżnie) dom Toli i już mogę Ci powiedzieć, że skoro hektora porównujesz do takiego domu jak ma Tola, to hektor raczej nie spełni Twoich oczekiwań, bo to jest mały domek. (Nie ukrywam, że wybierając projekt kierowałam się przede wszystkim tym, na co mnie stać) Jeśli jednak nie szukasz dużego domu, to hektor jest całkiem uroczy i wewnątrz niegłupio zaprojektowany. Najlepiej byłoby zobaczyć go na żywo, jeśli masz taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 23.08.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Niestety nie mam okazji zobaczyć go na żywo co do tego czy go porównuje z domem Toli to troszke tak choć wiem że ona ma o wiele wększy salon takie panoramiczne okno w salonie mi się marzy odkąd obaczyłam je u niej co do układu domu jest on jak dla mnie idealny (jedyny minus to te schody w salonie a w zasadzie to ich mały kawałeczek, wiem, że to nic wielkiego, ale jak się mam czegoś czepiać to w zasadzie tylko to właśnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A widziałaś jak ja zrobiłam te schody? W projekcie jest klatka schodowa, a u nas schody są otwarte na salon i myślę, że jak się je ciekawie wykończy to mogą być całkiem niezłą ozdobą tego salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 23.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 prawdę mówiąc chyba nie widziałam , ale zaraz poszukam na zdjęciach i zobacze jak to wygląda posiadasz może zdjęcia pokoiku nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 24.08.2009 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jutro (wtorek) będę na budowie i jak tylko zrobię to wkleję. Pokój wyszedł całkiem fajny, a przez to, że poszerzyliśmy garaż, to zrobił się bardziej ustawny (pomimo wydzielenia dodatkowo pralni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 24.08.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Super będe bardzo wdzięczna za te zdjęcia jak możesz zrób też zdjęcia łazienki u góry zobacze jak wygląda w rzeczywistości jakie jeszcze zmiany wprowadziłaś? czy teraz naniosłabyś jakieś zmiany jeszcze a np. jest już na to za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 24.08.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 W zasadzie to nic więcej. Może zastanowiłabym się, czy na pewno zlikwidować balkon od frontu. Zlikwidowałam go, ponieważ stwierdziłam, że nie ma sensu ich robić, bo kto będzie na tych 3 balkonach siedzieć, a balkon to wiadomo - niemały koszt. Tyle że dom stracił trochę na wyglądzie. W środku natomiast - naprawdę w chwili obecnej nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 25.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam, piękna wasza okolica:) mam pytanie o blachodachówkę. To jest kolor grafitowy, czy czarny? Jaka firma? I ile kosztowała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 25.08.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam, piękna wasza okolica:) mam pytanie o blachodachówkę. To jest kolor grafitowy, czy czarny? Jaka firma? I ile kosztowała?? Hej!!! Blachodachówka jest koloru czarny mat. Firma Regamet, blacha niemiecka ThyssenKrupp Z POWŁOKĄ PLADUR - RELIEF. Nasz majster twierdzi, że jest naprawdę całkiem niezła. Cena? szczerze mówiąc nie wiem, płaciliśmy za całość (okucia, rynny, okno dachowe). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 26.08.2009 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Coraz bardziej się przekonuję do tego by zrobić otwarte schody i chyba będzie jak u Ciebie dzięki temu zarówno salon jak i schody będą optycznie powiększone masz może więcej zdjęcia z góry np. łazienki i przejsćia z sypialni do pokoju nad garażem? Mika Ty coś kombinowałaś z przy spiżarni? mam wrażenie patrząc na zdjęcia, że ją wydłużyłaś. Npisz jeszcze czy witarołap jest znośnej wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 26.08.2009 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Byłam wczoraj na budowie i nawet zrobiłam zdjęcie łazienki, ale kurcze mam chyba kiepściutki ten aparat, bo zdjęcia nie odzwierciedlały wogóle rzeczywistości i dlatego ich nie wkleiłam. Może jak skończą tynkować, trochę uprzatnę i dodatkowo ściany będą jaśniejsze to lepiej będzie widać.Do pokoju nad garażem jest wejście ze spocznika, który jest o 3 stopnie niżej niż reszta poddasza. Więc jest to odrębny, niezależny pokój. Wydzieliłam w nim pralnie, w której mieści się wanna, duży zlew do prania, pralka i sznury na bieliznę. Myślę, że będzie to bardzo funkcjonalne, bo z "brudami" ucieknę z łazienki. Wydzielenie pralni było możliwe, ponieważ poszerzyłam budynek do 15m, czyli o dokładnie 72 cm. I wyszedł naprawdę fajny pokój, no i ta pralnia.A jeśli chodzi o spiżarnie, to rzeczywiście ją zmieniłam, "wyciągnęłam" ją do filara i wejście zrobiłam od kuchni. Niektórzy rezygnowali całkiem ze spiżarni i robili większą łazienkę. A ja wolę większą spiżarnię, bo dom nie ma piwnicy. Natomiast wiatrołap za duży nie jest, ale na całej ścianie wyjdzie dosyć spora szafa a z niej wejcie pod schody, gdzie będzie schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 26.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 A jak wysoka jest ściana kolankowa w tym pokoju nad garażem? podnosiłaś ją lub na ałym poddaszu czy zostawiłaś bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 26.08.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Tak, podnosiłam ją i z jednej strony wynosi - 3 pustaki + wieniec, a z drugiej - 2 + wieniec (tylko, że u nas wieniec został zastąpiony pustakiem z jakimś tam wzmocnieniem, więc z jednej strony są 4 pustaki a z drugiej 3). Wystarczy w zupełności i - co najważniejsze - dom nie traci na wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 26.08.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 wiem, że męcze, ale wiesz jak to kobiety jeżeli posiadasz to wrzuć proszę zdjęcia z pokoju nad garażem - widok na drzwi do sypialni...i jeszcze jedno pytanie dotyczące również pokoju nad garażem- jaki wymiar ma sufit bez skosów (chodzi mi o sam wymiar tego prostokąta) oczywiście będe mieć jeszcze milion innych pytań ale to powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 26.08.2009 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Nie ma sprawy, możesz męczyć i pytać. Sama szukałam jak najwięcej informacji, chociaż to nowy projekt i jeszcze mało kto go budował. Więc informacji było skąpo. W piątek wybieram się na budowę, więc spróbuję jeszcze raz z tymi zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 27.08.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Następne pytanie : czy pod schodami od strony salonu można wyciąć jakieś otwory na niewielkie, niezbyt głębokie półeczki czy tam znajduje się szafa po drugiej stronie? Aha chciałam się pochwlić bo tego chyba jeszcze nie robiłam, że budujemy Hektorka zresztą to chyba widać po ilości pytań jakie zadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 27.08.2009 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Hej!!! Jeśli nie decydujesz się z jakiś tam powodów na budowę dużego domu, to myślę, że hektorek będzie Ci się podobał.A wracając do pytania - sprawa schodów wygląda tak: w wiatrołapie można zrobić szafę na całej jego szerokości, natomiast schowek pod schodami jest głębiej. Ja na początku to rozważałam wogóle schodów nie zabudowywać, tylko zostawić je tak "w powietrzu". Więc śmiało możesz wyciąć te półeczki. Zrobię Ci zdjęcia z wiatrołapu, to może będzie to bardziej zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 28.08.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Mika pamiętaj o mnie jak będziesz na budowie zrób zdjęcie z pokoju nad garażem na drzwi do sypialni i zmierz mi prosze ten kwadrat na suficie te w tym pokoju no i poproszę o zdjęcia z wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts