almayer 05.07.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 witam, mam pytanie czy ma ktos z szanownych forumowiczow ma doswiadczenie z tzw. płytą żerańska na strop ? właśnie ktoś mi doradził takie rozwiazanie jako tansze i szybsze aniżeli terriva, która mam w projekcie. poważnie to rozważam , a wasze opinie mam nadzieje mi pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 05.07.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 ja mam taki strop i uwazam ze jest extra:-tani-szybki-wytrzymalszy od teriwystrop ten kosztowal mnie 50zł/m2 + wiencestrop ten został połozony w 3godz + 1 dzien na zbrojenie i szalunek wiencow+ 1godz zalewanie wiencow i łaczen.po polozeniu stropu mozna odrazu dalej murowac sciany.na zeranskim mozna dawac sciany działowe w kazdym miejscu a nie tak jak na teriwie trzeba to wczesniej zaplanowac i wzmocnic w tym miejscu., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almayer 05.07.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 kladzie sie go przed zalaniem wiencow? moze naiwne pytanie ale coz nie jestem budowlancem , o nauke prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 cóż, nauka mówi, że coś wieńczy dzieło,co w takim wypadku robi wieniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.07.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 niestety plyty żelbetowe daja tez spora szanse na uzyskanie pęknięć na sufitach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almayer 05.07.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 jak to jest z tymi peknieciami, powiedzmy raz sie pojawia i trzeba potem je jakos zatuszowac, czy sa to pekniecia ktore sie co jakic czas powtarzaja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 najlepiej je zatuszować na etapie wykonywania stropu... jak się tego nie zrobi to owszem powtarzają się co jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skib2you 12.12.2021 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 mam 3 kondygnacyjny dom z wykonanymi stropami żerańskimi. 6 m długie szerokie 90 cm czy po usunięciu ścian 12 cm z tynkiem mogą mi się przełamać ? czy nie przenoszą obciążeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.12.2021 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Ściany 12cm są pod stropami czy są na tych stropach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skib2you 13.12.2021 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Ściany 12cm są pod stropami czy są na tych stropach? nad i pod, na parterze są trochę w innych miejscach. cegła 10 cm biała. coś istotnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.12.2021 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Dosyć poważne (czyli duże) obciążenie stropu zwłaszcza jeżeli ścianka jest z tynkiem i jest ułożona wzdłuż długość płyty stropowej.To na górze płyty obciąża płytę a to na dole może stanowić nieprzewidzianą podporę górnego stropu."cegła biała" czyli silikatowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts