Gość Marcin T 23.09.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Co myślicie o tym wariancie odprowadzania wody z dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.09.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Dokładnie taki sam wątek pojawiał się jakiś miesiąc temu na tym forum. Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Marcin T 23.09.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Majki,tylko szkoda, że nic z nigo nie wyniknęło konstruktywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Ja też myślę założyć łańcuchy. Okap mam 80 cm od muru, także żadnego chlapania się nie boję (bo niektórzy wysuwali takie teorie). Poza tym łańcuchy, w przeciwieństwie do rur spustowych nie szpecą budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.09.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Łańcuch może by się sprawdził przy bardzo niewielkich powierzchniach. Mamy taki w pracy przy daszku nad tarasem i kolega przy werandzie. Chlapie paskudnie i się obladza. Ja osobiście bym się niezdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 25.09.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Nie wiem dokładnie jak to się robi, ale u mnie w pracy na budynku na pewno nie jest to dobrze zrobione. Woda w ogóle nie spływa po łańcuchu - omija go jak się patrzy. A jak pada dobry deszcz, to wali woda wokół na dwa metry.Więc musi to być dorze zrobione, bo będziesz miał same kłopoty.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Marcin T 26.09.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A, może wiecie jak wygląda taka konstrukcja? Czy potrebne są jakieś rzygacze itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.09.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Postaram się o jakieś zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Marcin T 01.10.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Dajcie coś o łańcuchach. Ktoś z Was musi je mieć i jest zadowolony bądź rozjuszony w związku z ich posiadaniem. Dajcie upust swemu szczęściu lub frustracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.10.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Już gdzieś o łańcuchach było, ale rozjuszona to ja jestem z powodu ich nieposiadania. W/g ekipy, która mi budowała dom "są trudności z zakupem". Nie bardzo w to wierzę, ale nie mam pojęcia, gdzie się takie coś nabywa. Chwilowo w tzw. rzygarze mam wsadzoną rurę, dociśnięte to jest palikiem drewnianym i jak na to patrzę, to się rozjuszam coraz bardziej. A może faktycznie oni nie bardzo umieją porządnie montować takie łańcuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 03.10.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Lancuchy widzialem i w Castoramie i Weglobudzie. Ceny takich srednich to ok. 5 zl / mb, wiec nie tak drogo. Ja w swoim malym domku letniskowym zastosowalem drewniane koraliki nalozone na syntetyczny sznurek. Umozliwia to takze splyw wody, jest lzejsze od metalowego lancucha i pasuje do drewnianego domku. Woda z takiej rynny trafia do oczka wylozonego kamieniami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.10.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Łańcuchy u mnie w pracy są plartikowe - to takie jak niekiedy w sklepach do wieszania wieszaków - po 2 ogniwa w kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts