atena28 06.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Buduję dom - a właściwie to firma mi go buduje (stan surowy otwarty), ale okna na parterze leżą już po "mojej"stronie i mam mały dylemacik. Zamówiłam już okna w kolorze złoty dąb z roletami zewn. i moje pytanie brzmi: kiedy i jak założyć parapety wewnątrz i na zewnątrz budynku. Przed oknami, razem z oknami, czy po zamontowaniu okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 06.07.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 U mnie okna były montowane bez parapetów. Parapety zewnętrzne montowała ekipa od elewacji, parapety wewnętrzne ekipa od wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.07.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 co za pytanie: kiedy? Przecież to jasne! jak tylko bedzie jakaś flaszka! a tak poważnie, to parapety montuje się dopiero w robotach końcowych, czasem dłuuuuugo po oknach. po prostu wtedy, kiedy wyżej juz nic nie ma do zrobienia takiego, co by groziło silnym pobrudzeniem parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 U mnie tak jak u kolego page.Parapety przybyły 2-3 miesiące po oknach.Obydwa montowała ekipa od wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.07.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 U nas parapety zewnętrzne były montowane zaraz po oknach, a wewnętrzne będą na końcu, przed malowaniem ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 06.07.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 U mnie zewnętrzne po oknach i po ociepleniu styropianem - nie chciałem pobrudzić. Parapety wewnetrzne po tynkach ale przed gładziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 07.07.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ja mam zamontowane parapety wewnętrzne przed tynkami ( tynki za tydzień). Potem nie będzie zbędnego kucia. Parapety są dobrze zabezpieczone kartonami i folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 07.07.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ja mam zamontowane parapety wewnętrzne przed tynkami ( tynki za tydzień). Potem nie będzie zbędnego kucia. Parapety są dobrze zabezpieczone kartonami i folią. Ja tak samo. Zostały ładnie obrobione. A zewnetrzne razem z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 16.11.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Dzięki za rady. Właśnie kończą u mnie tynkować i jutro zakładają parapety wewn. - mam pod kolor okien - złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Dzięki za rady. Właśnie kończą u mnie tynkować i jutro zakładają parapety wewn. - mam pod kolor okien - złoty dąb. to i flaszkę weź nie byle jaką. proponuję też "dębową". sprzedają takie w drewnianych skrzyneczkach, z kieliszkami do kompletu. Na budowę - jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 16.11.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 kiedy założyć parapety wewnątrz Przed parapetówka??? Sorki - rozruszał mnie wątek o Ytongu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 18.11.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 to i flaszkę weź nie byle jaką. proponuję też "dębową". sprzedają takie w drewnianych skrzyneczkach, z kieliszkami do kompletu. Na budowę - jak znalazł. ONI przy okazji tynkowania mieli codziennie kilka takich "dębowych" - co tylko podrożało koszta Więc do parapetów już nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts