Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wybrać lodówkę?

ryszard1983

Recommended Posts

• 3 weeks później...
my zrobiliśmy tak: pojechaliśmy do sklepu nie dla idiotów, pooglądaliśmy wszystko co i jak, parametry, wygląd, wymiary, zużycie prądu itp, pospisywaliśmy modele które nam się podobały wraz z cenami i wróciliśmy do domu. włączyliśmy internet i poczytaliśmy recenzje użytkowników i już było wszytko jasne. lodówka którą wybraliśmy w powyższym sklepie kosztowała 1900, a w internetowym 1525 + transport. ma 2 metry wysokości i jest w inoxie :) tak robiliśmy z większością sprzętów.

po pierwsze zdecyduj czy chcesz zamrażalnik na górze czy na dole, ze względu na kwotę którą podałeś to raczej wolnostojąca (sprzęt do zabudowy jest droższy)

z reguły też białe lodówki są tańsze od inox

i dalej już szukaj funkcji na których ci zależy

- na pewno niskie zużycie energii (klasa energetyczna A lub A+)

- automatyczne rozmrażanie

- przydatne są specjalne szuflady do przechowywania mięsa i specjalne pojemniki na warzywa

My wybraliśmy dużą lodówkę do zabudowy z Elektroluxa, która mieści się w podanym przez Ciebie zakresie cenowym i ma dodatkową zaletę - jest cicha - 36 db, co dla nas jest ważne, ponieważ kuchnia jest otwarta na salon:

https://www.najlepsiagdrtv.pl/index.php?o=2709

I jeszcze jedna ważna zaleta - klasa A+

:lol:

Ja już drugi rok mam lodówkę Amiki i jestem zadowolona. Wybralam inoxa, troche mnie znajomi straszyli ze się będzie brudzil i że mi się to sreberko zetrze, ale nic takiego się nie stalo. Uwazam, że jest dobrze zorganizwana w srodku – duze polki, balkoniki, pojemniki na warzywa. Jedzenie jest dlugo swieze, nie osadza się szron w srodku.

Moja uwaga dotyczy "okładziny" srebrnych/inoxowych :) lodówek. Dobrze jest zrobić test w sklepie: dotknąć powierzchnię lekko wilgotną lub spoconą ręką . Na niektórych lodówkach, po wyparowaniu wody, nie widać śladów, na innych linie papilarne jak dla "młodego dedektywa".

Zakładam, że większość z nas nie przepada za polerowaniem lodówki. :lol: , za to ma w domu męża, dzieci, kota i psa .............