Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy można zmienić nieprzekraczalną linię zabudowy?

lenatka

Recommended Posts

otrzymałam wyrys działek po przekształceniu gruntu rolnego, działki obejmują teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej z dopuszczeniem usług, działki są duże i ładne ale ze względu na ich przeznaczenie usługowe, nieprzekraczalne linie zabudowy dla budynków mieszkalnych uniemożliwiają mi budowę domu, który ma 15, 5 m długości, nie chcę prowadzić żadnej działalności usługowej i nic nie poradzę na to że podobają mi się podłużne domy, co mi po działce 1950mkw jak nie mogę postawić na niej domku marzeń? prawie połowę działki zajmuje strefa zabudowy usługowej i gospodarczej, czy mogę jakoś wpłynąć na rozmieszczenie budynków na działce, do kogo mam się z tym zwrócić?

jak ja zapytalem o podobna rzecz, to pani w urzedzie powiedziala mi, ze w teorii jest szansa, ze na moj wniosek jakas uchwala zmieni WZ, ale po pierwsze gwarancji nie ma, a po drugie procedura mialaby trwc nawet do dwoch lat ....

co do twoich planow, to zapewne w gminie uslyszysz, ze niewiele ich interetete czy zamierzarz prowadzic dzialalnosc uslugowa czy tez nie, bo powinnas o tym wiedziec kiedy kupowalas grunt, i z warunkami mozna bylo sie zapoznac, innymi slow zaakceptowalas je kupujac dzialke .... wiec uzasadnienie lepiej wymysl jakies solidniejsze ;-)