56elisaday 06.07.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 ...kupiłam działkę ze starym drewnianym domem z lat 30 -tych.Chcę go wyremontować,ale nie wiem,czy będzie to opłacalne.Co sprawdzić priorytetowo.Głównie chodzi mi o konstrukcję,bo chcę przesunąć 1 ścianę,a może nawet usunąć.Dodam,że dom to tzw.bloczek ze skośnym dachem...hmm takie się kiedyś budowało..będę wdzięczna za wszelkie rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.07.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 na forum, zaocznie, nie uzyskasz żadnej poważnej informacji. tego się po prostu nie da zrobić na odległość. musisz znaleźć w swojej okolicy projektanta z uprawnieniami budowlanymi, który to wszystko obejrzy, pomierzy i sporządzi projekt przebudowy wg twoich wskazówek. Oczywiście, jesli to bedzie technicznie mozliwe.No i nie zapominaj, że za to trzeba bedzie zapłacić.I nie radzę brac się za usuwanie scian bez projektu, bo po pierwsze, możesz spwodować bum, a po drugie to i tak stanowi naruszenie prawa, a skończyć się może nakazem rozbiórki całego obiektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
56elisaday 06.07.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 na forum, zaocznie, nie uzyskasz żadnej poważnej informacji. tego się po prostu nie da zrobić na odległość. musisz znaleźć w swojej okolicy projektanta z uprawnieniami budowlanymi, który to wszystko obejrzy, pomierzy i sporządzi projekt przebudowy wg twoich wskazówek. Oczywiście, jesli to bedzie technicznie mozliwe. No i nie zapominaj, że za to trzeba bedzie zapłacić. I nie radzę brac się za usuwanie scian bez projektu, bo po pierwsze, możesz spwodować bum, a po drugie to i tak stanowi naruszenie prawa, a skończyć się może nakazem rozbiórki całego obiektu. wielkie dzięki!!! tak tez myślałam,że wirtualnie nie da się)) wiele tajemnic przede mną,więc pozwolę sobie penetrować Wasze wiadomości i doświadczenia budowlane drodzy "Forumowicze" pozdrawiam majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts