marzycielka74 06.07.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Kochani pomóżcie ...otóż w końcu wybrałam dachówkę i padło na Robena -średzką falistą plus....wyniuchałam na allegro super ofertę na tę dachówke...bo można ją już kupić po 2.99 za sztuke,jest to o wiele mniej niż mi tu dają w miejscowych hurtowniach....transport maja gratis jedynie za rozładunek liczą sobie 450zł....jest to jakaś firma z Elblaga ...więc daleko ode mnie ....i nie wiem czy warto zaufać...bądz co bądz to bardzo poważny i drogi zakup.....prosze poradźcie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 daj kochana linka do tej aukcji....zobaczę , to powiem kupowałam wiele materiałów budowlanych przez allegro... cegłę, okna dachowe, wełnę , gont....itp...itd... ze wszystkich zakupów jestem zadowolona.... ale bardzo rozważnie wybierałam sprzedawców ...więc były to w zasadzie "pewniaki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 06.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 ja kupilem blachodachowke przez allegro i nie zaluje ,najpier pojechalem i zadatkowalem tysiaka a reszte placilem przy odbiorze,wiec ja Tobie sie material nie spodoba to poprostu nie zaplacisz i juz a tysiaka mozna bez problemu odzyskac -jak tylko dostaniesz na niego pokwitowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.07.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Możesz umówić się na płatność przy odbiorze. Jeżeli sprzedawca nie wciska jakiegoś kitu, to się powinen zgodzic. Jeżeli przyjedzie coś nie takiego jak powinno, to po prostu nie przyjmiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 07.07.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 a jak z cenami wykończeń (gąsiory i inne zwierzaki)?niech skalkulują koszt całego dachu i wtedy porównajzawsze możesz w koszt kalkulacji wliczyć podróż do Elbląga i umówić się, że będziesz przy załadunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 07.07.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 .....oto link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=389542169&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E .....właśnie dostałam wycene-...yyyi sama nie wiem ....coś mi sie wydaje że inne dodatki gasiory itp. sa droższe ,ale jeszcze musze skonsultować to z mężem on się lepiej zna na dachach( musimy poprzeliczać bo ten Pan z allegro podał mi ceny za sztuki a tutejszy dystrybutor z Bielska w metrach ....wiec ''obaczymy" ...narazie musze pędzić do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 .....właśnie dostałam wycene-...yyyi sama nie wiem ....coś mi sie wydaje że inne dodatki gasiory itp. sa droższe Normalne postępowanie. Jedna rzecz jest tańsza, aby druga była droższa i suma sumarum wyszło na to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 07.07.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 mi tak kiedyś powiedział hurtownik jak rozmawialiśmy o cenach za materiały:"Panie każdy patrzy na cenę porotermu, to dajemy dobrą cenę, a zarabiamy na tych wszystkich dodatkach" po czym zrobił się czerwony jakby zdradził najgłębiej skrywane tajniki rzemiosła hurtowniczego na allegro to normalne - niska cena za pojedynczą sztukę na zachętę, po czym okazuje się, że to bez transportu, VATu, rozładunku ...ale i tak się czasami opłaca, tylko trzeba wszystko sobie przekalkulować ja stosuję inną taktykę - sprawdzam na allegro ceny, po czym idę do miejscowego hurtownika z argumentami do negocjacji i z reguły biorę u niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 10.07.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 według mnie to ta oferta aż tak super niejest niewiem jak w innym miastach ale w naszje małej mieścinie obecnie jest promocja na miedzianą i kosztuje 31zł,jako że jest to kolor podstawowy inne kolory typu czarny koszt 41-43 zl,wiec radze sie zastanowic i popytać wkoło siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts