Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHóWKA PRZEZ ALLEGRO?????

Recommended Posts

Kochani pomóżcie

...otóż w końcu wybrałam dachówkę i padło na Robena -średzką falistą plus....wyniuchałam na allegro super ofertę na tę dachówke...bo można ją już kupić po 2.99 za sztuke,jest to o wiele mniej niż mi tu dają w miejscowych hurtowniach....transport maja gratis jedynie za rozładunek liczą sobie 450zł....jest to jakaś firma z Elblaga ...więc daleko ode mnie ....i nie wiem czy warto zaufać...bądz co bądz to bardzo poważny i drogi zakup.....

prosze poradźcie !!

daj kochana linka do tej aukcji....zobaczę , to powiem :wink: :D

kupowałam wiele materiałów budowlanych przez allegro... cegłę, okna dachowe, wełnę , gont....itp...itd... ze wszystkich zakupów jestem zadowolona.... ale bardzo rozważnie wybierałam sprzedawców :D ...więc były to w zasadzie "pewniaki" :wink: :lol:

.....oto link:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=389542169&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E

.....właśnie dostałam wycene-...yyyi sama nie wiem

....coś mi sie wydaje że inne dodatki gasiory itp. sa droższe ,ale jeszcze musze skonsultować to z mężem :) on się lepiej zna na dachach( musimy poprzeliczać bo ten Pan z allegro podał mi ceny za sztuki a tutejszy dystrybutor z Bielska w metrach ....wiec ''obaczymy" :D ...narazie musze pędzić do pracy

mi tak kiedyś powiedział hurtownik jak rozmawialiśmy o cenach za materiały:

"Panie każdy patrzy na cenę porotermu, to dajemy dobrą cenę, a zarabiamy na tych wszystkich dodatkach" po czym zrobił się czerwony jakby zdradził najgłębiej skrywane tajniki rzemiosła hurtowniczego

na allegro to normalne - niska cena za pojedynczą sztukę na zachętę, po czym okazuje się, że to bez transportu, VATu, rozładunku ...

ale i tak się czasami opłaca, tylko trzeba wszystko sobie przekalkulować

ja stosuję inną taktykę - sprawdzam na allegro ceny, po czym idę do miejscowego hurtownika z argumentami do negocjacji i z reguły biorę u niego