zbychjan 07.07.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witajcie. Zamierzam wystąpić o zmianę warunków zabudowy - przydomowa oczyszczalnia zamiast szamba i gaz z sieci zamiast płynnego ze zbiornika (informacja o planowanym gazociągu pojawiła się po otrzymaniu pierwszej decyzji o warunkach). Czy ktoś wie jakie mogą być koszty zmiany? W urzędzie gminy przebąkiwano o 500zł. To chyba jakieś przegięcie.Dzięki za informacje.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gep1719502025 09.07.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Co do POŚ to nie wymaga to zmiany warunków zabudowy, a to dlatego, że na POŚ nie jest wymagane pozwolenie na budowę - wystarczy zgłoszenie. Co do gazociągu - co jest napisane w tej decyzji? Może z zapisu wynika że możesz się podłączyć. Inna sprawa to czy jesteś 100% pewien że ten gazociąg powstanie do czasu zakończenia budowy (zakładam że jak dostałeś WZ to go jeszcze nie było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbychjan 14.07.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 WZ dostałem na gaz ze zbiornika, bo wtedy nie było wiadomo o gazociągu. Teraz mam pismo z gazowni o zapewnieniu dostaw gazu, termin mnie zadowala. A co do POŚ, to w WZ mam szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.07.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witajcie. Zamierzam wystąpić o zmianę warunków zabudowy... Czy ktoś wie jakie mogą być koszty zmiany? W urzędzie gminy przebąkiwano o 500zł. To chyba jakieś przegięcie. Sorki - ale jeżeli w stosownym urzędzie mówią, że będzie to kosztowało 500zł, to tyle będzie kosztowało. Cena podana na forum myślę nie wpłynie w żaden sposób na cenę podaną w urzędzie. Targować się przecież nie będziesz. A ile zapłaciłeś za mapkę do celów projektowych? Nie było to przegięciem za ksero mapy i pieczątkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 15.07.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 W urzędzie gminy przebąkiwano o 500zł. To się nazywa łapówka. W urzędzie o opłatach się nie przebąkuje tylko zagląda się do tabeli. A w tabeli opłat nie ma takiej pozycji. A która to gmina taka sprytna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts