tel36986 23.09.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Szanowni forumowicze, poradźcie jak rozwiązać problem postawienia ściany działowej o wysokości 2,75m przy użyciu płyt 2,6m? Sztukować na wysokości (w jakich proporcjach?) czy może układać w poziomie (szerokość ściany to 2,4m)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 23.09.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Postaw pierwszą płytę w pionie i dotnij brakujący element od góry, potem dotnij taki sam kawałek z już uciętej płyty i dokręć go na dole, następnie przykręć całą płytę na nad nim, itd. Pamiętać należy by z drugiej strony ściany płyty też się minęły.Swoją drogą, nie lepiej było kupić płyty 3m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.09.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Witam. Są plyty 3m. tyle, że jako towar niechodliwy najczęściej na zamówienie... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Skoro płyta ma 2,6m a ściana 2,75, to czy 15cm pasem nie jest zbyt wąski. Może należy płytę 2,6m obciąć np do 2,2m i dołożyć do niej pasek 55cm? A jak zamontować poziomo profil, bo chyba taka konieczność istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 24.09.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Nie zastanawiaj się tylko kupuj płyty 3 m. Ja u siebie mam ściany na 2.8 i wszędzie kupowałem dłuższe płyty. Zapomnij o łączeniu pasków na ścianie. Inna kwestia że w wiekszości składów powiedzą ci że takich płyt nie ma podobnie zresztą jak i większośc wykonawców, ale oni poprostu tego nie wiedzą. Moi wykonawcy też zrobili wielkie oczy kiedy przywiozłem płyty w innym wymiarze. Cena płyty o kilkadziesiąt groszy więcej za m2 ale i tak to się opłaca. Mam teraz sciany bez złącz w poziomie i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 W jakich sklepach należy szukać 3m płyt - sklepy typu Castorama, Leroy, OBI sprzedają tylko standardowe wymiary. No i jakiego producenta płyt g-k polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 06.10.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Ja robiłam porównanie cen płyt GK w Castoramie, Leroyu, Platformie - i w "swojej" hurtowni PSB, blisko budowy. Okazało się, że " u mnie" było najtaniej - przestaję wierzyć w taniość tych supermarketów budowlanych. Różnica w cenie za 1m2 płyty zwykłej, 12,5mm wynosiła aż 1.20pln! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts