Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym pomalować belki z różnego drewna aby uzyskać ten sam..

clevland

Recommended Posts

...kolor, i jednocześnie zachować "rysunek drewna".

Mam na poddaszu w kamienicy mieszkanie do remontu. Ściany bardzo nierwóne. Chciałbym dać regipsy, ale żeby to jeszcze fajnie wyglądało pomiędzy nie pionowo ustawić belki drewniane- coś ala mur pruski.

Byłyby to belki np. sosnowe.

W niektórych miejscach- przy suficie, i w rogach mam odkryte elementy konstrukcyjne (drewniane belki stropowe).

Nie mam pojęcia z jakiego są drewna.

Chciałbym uzyskać taki efekt aby te elementy drewniane były tego samego koloru a jednocześnie zachowały "rysunek drewna".

Fajnie gdyby to można było zabejcować, ale nie wiem czy bejca nada taki sam kolor.

Jeżeli chodzi o farbę do drewna to taką która nie pozostawi grubej warstwy która przesłaniałaby strukturę drewna.

Z góry dziękuję za informacje.

...kolor, i jednocześnie zachować "rysunek drewna".

Mam na poddaszu w kamienicy mieszkanie do remontu. Ściany bardzo nierwóne. Chciałbym dać regipsy, ale żeby to jeszcze fajnie wyglądało pomiędzy nie pionowo ustawić belki drewniane- coś ala mur pruski.

Byłyby to belki np. sosnowe.

W niektórych miejscach- przy suficie, i w rogach mam odkryte elementy konstrukcyjne (drewniane belki stropowe).

Nie mam pojęcia z jakiego są drewna.

Chciałbym uzyskać taki efekt aby te elementy drewniane były tego samego koloru a jednocześnie zachowały "rysunek drewna".

Fajnie gdyby to można było zabejcować, ale nie wiem czy bejca nada taki sam kolor.

Jeżeli chodzi o farbę do drewna to taką która nie pozostawi grubej warstwy która przesłaniałaby strukturę drewna.

Z góry dziękuję za informacje.

To chyba temat z gatunku "mission impossible". Jeśli już to pomalować wszystko kilkukrotnie ciemną bejcą wtedy ta różnica może będzie mniejsza. Na pocieszenie dodam, że się na tym specjalnie nie znam.