MarcinIKS 07.07.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś chciał napisać jakiś komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 09.07.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam prawie sąsiada Ja też będe budował w Budach, tyle że Grzybek. Projekt mamy dość podobny - również parterówka. Możesz zdradzić ile będzie Cię kosztowała robocizna za surowy otwarty? Z tego co się orientowałem, na rynku rozbieżności są spore - w moim przypadku od 40 do 90 tys. Trzymam kciuki za pomyślne budowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 09.07.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Jasne, że mogę zdradzić - z tego co widziałem w dziale ogłoszeń nawet kontaktowałeś się z ekipą, która będzie u mnie budowała 38tyś za SSO bez więźby - więźbę i pokrycie dachu będzie robiła już inna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 23.07.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam, przy okazji szukania ekip wpadłam na Was ... czy możesz podać mi namiar na swoją ekipę? ... mam zamiar budować pod koniec września ... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 23.07.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Namiary wysłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 21.08.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ja mam podobnie z kablem tepsy, z tym że nie ma go na żadnych mapach. Znalazłem go przypadkiem przy kopaniu rowu pod cokół ogrodzenia. Na szczęście/nieszczęście jest na drugim końcu działki a nie pod przyszłym domem. Zgłaszałem, dzwoniłem, pisałem, zero odzewu. Jako że kabel znalazł się na działce bez mojej zgody i wiedzy (kładziony był pod koniec lat 90., gdy było tam jeszcze szczere pole), obawiam się, że "przypadkiem" może się przerwać przy sadzeniu drzewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monita1981 10.09.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam.Jak byś mógł dać namiar na bloczki betonowe to była bym wdzięczna, bo właśnie jestem na etapie szukania. Jeszcze jedno: czy posiadają te bloczki certyfikat badz atest i czy sa dobrej jakości.Z góry Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 10.09.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Brałem z http://www.wasik.pl ale nie byłem zupełnie zadowolony. Pierwsza dostawa była lepszej jakości (równiejsze ale nie idealne) a drugie trochę gorsze. Mocne są, bo widziałem dziś jak hydraulicy się przez nie przekuwali Cena 3zł netto z dostawą i rozładunkiem. Atesty są jak się o nie upomnieć. Ostatnie dwie palety brałem z betoniarni Sawina z Grodziska Maz. http://www.sawina.pl i te były najlepsze - równe i również bardzo mocne (za to świeżutkie, prawie prosto z wibroprasy ). Cena 3,3zł netto wywoławcza ale to przy dwóch paletach i na pewno da się urwać coś z tego przy większym zamówieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 10.09.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 pięknie mury się pną do góry gratuluję !!! ja nie mogę się doczekać kiedy zobaczę jakieś zmechanizowane urządzenie na mojej działce, cały czas trwają formalności, Marcin pisałeś dobrze o tym hydrauliku, mam prośbę o kontakt - będę budować nie tak daleko, k.Leszna piękną macie działkę, zawsze mi się duża marzyła ale ... kasa. i widoki naprawdę ładne, pozazdrościć, po prostu pięknie - to będzie pewnie oaza ciszy i spokoju, podziwiam jak długo wytrzymałeś 'konwersację' z tym elokwentnym właścicielem-bez-stali-na-stanie ciekaw jestem jak rozpatrywałeś kwestię pompy ciepła - czy masz gaz na działce ? i jaki kolektor robicie ? macie fajnego inspektora - podobno kundle nie są wynaturzone genetycznie pozdrawiam, i 3mam, będę odwiedzać - więc pls dużo fotek - wzrokowiec jestem z dużą wadą, ale jednak co oczy widzą tego nos nie wyczuje pozdrawiam jak najbardziej serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 11.09.2008 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Marcin pisałeś dobrze o tym hydrauliku, mam prośbę o kontakt - będę budować nie tak daleko, k.Leszna Dzięki za dobre słowa Hydraulik to Paweł Stegenka tel. 502-870-136 (zdaje się, że jest z Konstancina) ciekaw jestem jak rozpatrywałeś kwestię pompy ciepła - czy masz gaz na działce ? i jaki kolektor robicie ? Ja na działce mam prąd (mam mieć) i wodę. Gazu brak, a nawet gdyby był w drodze, to musiałbym robić z 60-cio metrowe przyłącze. Koszty przyłącza, komina do kotła, instalacji gazowej i samego kotła gazowego przewyższyłyby koszt pompy ciepła, na którą się zdecydowałem. Kupuję Thermogolv Zirius 11kW za ok. 23tyś zł po rabatach. To już cena z kolektorem poziomym 4x60m. Kolektor dla tej pompy zakopuje się ok. 80cm pod powierzchnią gruntu. A podłogówka w całym domu miała być niezależnie od rodzaju kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.09.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, ciesze się, ze znalazłam ten watek, bedę go uważnie sledzic i odnotowywac skrupulatnie co wazniejsze fakty, a takze kibicowac inwestorom, oczywiscie. My bedziemy - juz teraz wiemy prawie ostatecznie - na wiosne budowac w Nadarzynie z77 - czyli troszku wiekszejsza wersje Waszego domu. Takze mozecie liczyc na nasz wirtualny nadzór. Bedziemy z mężem chodzic za Wami jak ten cien i dopytywac jako znawców tematu i tych "doświadczonych", dlatego musicie sie uzbroic w cierpliwosc albo w pałki i kije, co by nas nimi odpędzac . Mam nadzieje, ze nie wystraszylam Was za bardzo. Trzymamy kciuki za Waszą budowe. pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 11.09.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 My bedziemy - juz teraz wiemy prawie ostatecznie - na wiosne budowac w Nadarzynie z77 - czyli troszku wiekszejsza wersje Waszego domu. My ostatecznie nie budujemy Z17 a w zasadzie dom tylko do niego podobny (z zewnątrz bardziej, w środku mniej) Zmian wymyśliliśmy tyle, że nawet nie próbowaliśmy zmieniać gotowego projektu bo kosztowałoby to więcej niż projekt indywidualny u naszego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.09.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 No wiec wlasnie, jak zaczelam dumac na tych Waszych fundamentach gdzie przod, gdzie tyl to ciezko mi to szlo. Dzialke macie piekną. A tak a propos architekta, to szukam jednego. Czy mozecie polecic swojego? I jeszcze prywatną wiadomosc mam do Waspozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 11.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 dzięki za namiar, kibicuję dalej waszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 12.09.2008 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 No wiec wlasnie, jak zaczelam dumac na tych Waszych fundamentach gdzie przod, gdzie tyl to ciezko mi to szlo. Dzialke macie piekną. A tak a propos architekta, to szukam jednego. Czy mozecie polecic swojego? Dom jest w kształcie mniej więcej litery T, jest węższy z tyłu a szeroki na prawie 20m od frontu. I od frontu jest taki mały "nibywykusz". Może to Ci pomoże się zorientować Na priva wysłałem info o architekcie. Ja na razie jestem z niego zadowolony, choć moja kierownik budowy na niego w kółko narzeka. Tyle że jeszcze jakoś w żadnym miejscu nie pokazała mi co jest w projekcie nie tak. Wszystko robimy dokładnie zgodnie z projektem bez jej protestów. Jest moim zdaniem uprzedzona do tego człowieka, bo nadzorowała już budowy według jego projektu. A ja im dłużej z nią współpracuję tym większą ochotę mam właśnie z niej zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Dom jest w kształcie mniej więcej litery T, jest węższy z tyłu a szeroki na prawie 20m od frontu. I od frontu jest taki mały "nibywykusz". Może to Ci pomoże się zorientować No juz sie zorientowalam, az tak zle ze mna nie jest, tylko musialam chwile podumac. Poszerzyliscie garaz o 1.5 metra? To teraz macie full wypas. Chyba mocno to podniesie komfort uzytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 12.09.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 No juz sie zorientowalam, az tak zle ze mna nie jest, tylko musialam chwile podumac. Poszerzyliscie garaz o 1.5 metra? To teraz macie full wypas. Chyba mocno to podniesie komfort uzytkowania? Tak, garaż jest szerszy o prawie półtora metra. Taki mój kaprys wynikający z ciasnoty w aktualnie okupowanym garażu Natomiast cały ten "daszek liery T" jest cieńszy niż w oryginale o prawie metr (niestety lekko ucierpiał na tym salon, za to zyskała duża łazienka). Ale jak widać z oryginału nie zostało zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.09.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 fajny ten Wasz domek bedzie i praktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 No no, ale macie widoki!A tego inspektora to trzeba juz chyba w koncu zacząć pisac z dużego "I" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 12.09.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 No no, ale macie widoki! A tego inspektora to trzeba juz chyba w koncu zacząć pisac z dużego "I" Inspektor ma u mnie wielkiego minusa, bo wczoraj zostawił ślady swoich łap na moich jasnych spodniach A widoki są faktycznie fajne - typowa wieś jaką pamiętam z młodych lat z końmi, furmankami, krowami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts