MarcinIKS 01.02.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 no o to chodziło, zeby sie towarzystwo nie rozleniwialo. Fajne parametry okien macie. Mozesz powiedziec ile drozej to wychodzi od standardowego pakietu 2 szybowego z U=1.0? To mowisz ze parterówka to jest własnie TO? Tak, parterówka to jest to przy takim 20-miesięcznym malcu, gdzie wszędzie go pełno. Nie ma schodów, schodków, progów itp - nie ma zagrożeń i guzów Jeśli chodzi o różnicę w cenie pom. szybami o U=1.0 a U=0.6 to u mnie wyszło ok. 2.5tyś zł przy powierzchni szyb ok. 30m2. Dla porównania szyby P4 (z U=1.0) miały kosztować prawie 6tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no o to chodziło, zeby sie towarzystwo nie rozleniwialo. Fajne parametry okien macie. Mozesz powiedziec ile drozej to wychodzi od standardowego pakietu 2 szybowego z U=1.0? To mowisz ze parterówka to jest własnie TO? Tak, parterówka to jest to przy takim 20-miesięcznym malcu, gdzie wszędzie go pełno. Nie ma schodów, schodków, progów itp - nie ma zagrożeń i guzów Jeśli chodzi o różnicę w cenie pom. szybami o U=1.0 a U=0.6 to u mnie wyszło ok. 2.5tyś zł przy powierzchni szyb ok. 30m2. Dla porównania szyby P4 (z U=1.0) miały kosztować prawie 6tyś. łał to niezle ta roznica jakby jej nie bylo w cenie, a w rzeczywistosci masz swietne U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No i znowu trzeba ciągnąć Kolegę za język. Dostałam wycene okien. Jezdem troche załamana, sprawdze ceny w tej Twojej M&S. Mam wycene na Bartosza, jesli Cie interesuje moge przesłac na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 16.03.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A co chcesz wiedzieć? Okna kosztowały ok. 13tys zł. Białe, PVC, profil Sevenline ze wzmocnieniami "ciepłymi", szyby o U=0.6. 3 okna balkonowe 230x180, 6 "standardów" 150x150 i trzy mniejsze. Rolety na 11 okien, wszystkie sterowane silnikami Somfy, w systemie INTEGRO - 10500zł. Brama garażowa Wiśniowski 500x225 z napędem Key - 4850zł. O czymś zapomniałem? Na Bartosza dostałem ofertę na ok. 17tys zł i zastanawiam się, jak zamontować go sobie samemu - powinienem się zamknąć w ok. 12-13 tysiach. Chętnie bym obejrzał Twoją wycenę na Bartka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A co chcesz wiedzieć? Okna kosztowały ok. 13tys zł. Białe, PVC, profil Sevenline ze wzmocnieniami "ciepłymi", szyby o U=0.6. 3 okna balkonowe 230x180, 6 "standardów" 150x150 i trzy mniejsze. Rolety na 11 okien, wszystkie sterowane silnikami Somfy, w systemie INTEGRO - 10500zł. Brama garażowa Wiśniowski 500x225 z napędem Key - 4850zł. O czymś zapomniałem? Na Bartosza dostałem ofertę na ok. 17tys zł i zastanawiam się, jak zamontować go sobie samemu - powinienem się zamknąć w ok. 12-13 tysiach. Chętnie bym obejrzał Twoją wycenę na Bartka. mowisz- masz. Tylko daj namiary na innego maila bo załączniki mam, oki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.05.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dodaję komentarz: ale Ci fajnie Marcinie, ze masz juz i tynki i bramę. To teraz jeszcze wylewki tak? I zacznie się to co nieuniknione.A powiedz mi obkładacie sufity karton gipsem? Wrzucasz wełne w sufit, czy masz jakies ciut poddasza użytkowego i ocieplasz dach? A moze jedno i drugie?widzę, ze nie zostawiasz sobie krokwi na salonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 19.05.2009 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dodaję komentarz: ale Ci fajnie Marcinie, ze masz juz i tynki i bramę. To teraz jeszcze wylewki tak? I zacznie się to co nieuniknione. A powiedz mi obkładacie sufity karton gipsem? Wrzucasz wełne w sufit, czy masz jakies ciut poddasza użytkowego i ocieplasz dach? A moze jedno i drugie? widzę, ze nie zostawiasz sobie krokwi na salonach Wylewki to pewnie gdzieś za 3-4 tygodnie. Najpierw trzeba ułożyć podłogówkę i trochę innych gadżetów A potem wykończeniówka, jak będzie kasa Na suficie w salonie będzie kartongips, bez widocznych belek - jakoś nie bardzo chyba by one pasowały do całościowej koncepcji. Nad ten kg w salonie pójdzie ok. 30cm wełny. Reszta pomieszczeń na parterze ma strop, więc sufity są już otynkowane. Z wyłączeniem łazienek, gdzie sufit będzie obniżony z kartongipsu. Na piętrze będzie tradycyjnie, czyli wełna w (i pod) skosy - tez ok 30cm, a na to kg. We wrześniu chcemy się wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 22.03.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 W dzienniku hula wiatr, ale jak mniemam przebudziłeś się już z zimowego snu? Zapytam jeszcze o rynny - robiłeś już może to odwodnienie? Zastanawiam się, czy jest sens montować studzienki, czy nie wystarczy sama rura drenażowa o długości kilkunastu metrów. Woda u mnie wsiąka w grunt jak w gąbkę, więc może studzienki są bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 31.03.2010 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 W dzienniku hula wiatr, ale jak mniemam przebudziłeś się już z zimowego snu? Zapytam jeszcze o rynny - robiłeś już może to odwodnienie? Zastanawiam się, czy jest sens montować studzienki, czy nie wystarczy sama rura drenażowa o długości kilkunastu metrów. Woda u mnie wsiąka w grunt jak w gąbkę, więc może studzienki są bez sensu... No w dzienniku wiatr hula, nie ma kiedy go uzupełnić (a jest co uzupełniać). Tematu odwodnienia nie przerabiałem jeszcze w tym domu. W poprzednim miałem po prostu rurę drenażową wkopaną od każdej rynny + odpływ w kostce pod wylotem rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 25.11.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Cześć Marcinie,jak sytuacja na froncie budowlanym. Mieszkacie już?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts