78mysz 24.11.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 czyli na scianie wejsciowej do salonu? U nas chyba bedzie tam ołtarzyk tv, a na sąsiedniej akwarium, wiec kominek juz by sie tam nie zmiescil, nawet na sile Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.12.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Co tam Panie na budowie slychac? Ja mam pytanko, czy dostaliscie zestawienie materiałowe od architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 04.12.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Co tam Panie na budowie slychac? Ja mam pytanko, czy dostaliscie zestawienie materiałowe od architekta? Na budowie od dwóch dni jest wreszcie kryty dach Jak znajdę trochę czasu to uzupełnię dziennik. A odnośnie zestawienia materiałów - nie dostaliśmy, ale też i nie prosiliśmy o nie. Dostałem podstawowe dane do obliczeń, tzn. powierzchnie ścian konstrukcyjnych i działowych, powierzchnię ścian fundamentowych i objętość ław (a także sam projekt w wersji elektronicznej). Resztę liczyłem sobie sam. Czytałem o Twoich kłopotach z architektem i aż mi trochę głupio, że go polecałem, ale u mnie jego projekt się sprawdził. Za 4tyś zł uważam, że lepiej trafić nie mogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 nie przesadzajmy ogolnie to jestem zadowolona, naprawde mili ludzie, tylko chyba trafilam na ciezki okres u p. Wojtka. dziecie mu sie urodziło i jakies tam jeszcze sprawy, no ale to zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 05.12.2008 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 nie przesadzajmy ogolnie to jestem zadowolona, naprawde mili ludzie, tylko chyba trafilam na ciezki okres u p. Wojtka. dziecie mu sie urodziło i jakies tam jeszcze sprawy, no ale to zycie. No to trochę mi lżej, bo już myślałem, że niechcący wpakowałem Cię na minę. Dobrze, że Wojtek to w zasadzie tylko pieczątki stawia i robotę rozdziela, bo przy małym dziecku to w ogóle terminy by się posypały Moja kierownik ostatnio przy więźbie zaczęła kombinować i coś tam pozmieniała (ona generalnie nie lubi tego architekta, choć nigdy konkretnych argumentów nie usłyszałem), a teraz wychodzi na to, że to jednak konstruktor miał rację i tylko mam jeden słup w pomieszczeniu więcej. Ale ja lubię drewno, więc nie będzie mi tam przeszkadzał. Tak na tym etapie mogę już ocenić w miarę obiektywnie to co mi narysowali i muszę przyznać, że nie było wielkich problemów. Faktycznie na jednym rysunku zabrakło wysokości wieńca, przez co trzeba było trochę tu i ówdzie podkuć a cieśle potem dali ... pleców, bo nie sprawdzili poziomów. Dekarz sprytnie sobie z tym poradził (zobaczymy jak będzie dachówka). Jeżeli chodzi o takie rzeczy jak optymalizacja kosztów budowy, to nie ma w projekcie żadnych drogich i niestandardowych wymysłów, stolarka jest w miarę standardowa, ławy były moim zdaniem leciutko przewymiarowane podobnie jak i więźba (ale to akturat mi nie przeszkadza, będę spał spokojniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.12.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 szukajcie szukajcie domku. Ja juz dla siebie znalazłam na wynajem i psa tez mam wiec to musial byc dom. Znajdziecie cos napewno w rozsądnej cenie tylko oczy szeroko otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 07.12.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 szukajcie szukajcie domku. Ja juz dla siebie znalazłam na wynajem i psa tez mam wiec to musial byc dom. Znajdziecie cos napewno w rozsądnej cenie tylko oczy szeroko otwarte. No niestety, nie jest łatwo. Coś tam oglądaliśmy, ale bez rewelacji, albo drogo albo ze względu na malucha do kitu. Jak na razie najlepsza oferta jest o dziwo w W-wie, ale to daleko od budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No wlasnie ja byłam ogladac dom w Brwinowie nawet - mial byc rzut beretem do stacji pkp, ale to musial by byc jakis superrzut. I dom niby fajny, ale nawet futryn w drzwiach na górze nie bylo i poreczy i jak tu mieszkac z maluchem?http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=308397http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=1672989 Ja widizalam w Grodzisku takie szeregówki, ale dla mnie to było juz za daleko do wszystkiego. Nowiutkie i czysciutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 08.12.2008 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=308397 http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=1672989 Ja widizalam w Grodzisku takie szeregówki, ale dla mnie to było juz za daleko do wszystkiego. Nowiutkie i czysciutkie No tak, segmenty w Czarnym Lesie. Nawet byłyby fajne, gdyby nie koszmarny dojazd do nich aktualnie po zrobieniu kanalizacji. A co będzie na wiosnę I miałbym blisko na budowę. A do tego mam specyficznego "futrzaka", który musi mieć ogrodzoną działkę bo inaczej w przybłędzie odzywa się zew natury A jest już tak ślepy, że mógłby do domu nie trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.12.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Rety retuśki, ale Twoja budowa to jak jakas opowiesc z dzikiego zachodu normalnie. Szok. To ciesle bawili sie w duka? Brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 15.12.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 czołem. Niezły hardcore z tym strzelaniem. Podłość ludzka nie zna granic... Może zasadź się na nich i potraktuj nabojami z solą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 15.12.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 czołem. Niezły hardcore z tym strzelaniem. Podłość ludzka nie zna granic... Może zasadź się na nich i potraktuj nabojami z solą? Też do dziś nie mieści mi się to w głowie. Cieśla nie pojawił się na poprawki pomimo iż obiecał się pojawić w zeszły wtorek, nie odbierał ode mnie telefonu a na koniec przysłał SMSa żebym mu wysłał swój adres żeby przesłać pieniądze za szkody. Też bym chyba na jego miejscu wstydził się na oczy pokazać. Do dziś oczywiście nic nie zapłacił i coraz bardziej chodzi za mną zgłoszenie sprawy na policji. Więźbę po nim poprawił dekarz. Nawiasem mówiąc ekipa dekarzy to całkowite przeciwieństwo tych patałachów cieśli. Muszę wreszcie uzupełnić dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.12.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Spokoju, radości i milości w Boże Narodzenie dla Waszej Rodzinyod naszej RodzinyMagdahttp://www.esp.net.pl/gfx/aktualnosci/ec055940a302cd7cb226f0cc76f5d9d8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 24.12.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 widzę, że rynny masz wpuszczone w ziemię, czyli domyślam się, że podłączone są do jakiegoś wkopanego zbiornika? Ja właśnie zastanawiam się, czy jest sens zbierać deszczówkę, czy lepiej pozwolić wodzie wsiąkać w glebę. Planuję wokół domu opaskę z grubego żwiru, więc woda nic nie powinna wypłukiwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 29.12.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 widzę, że rynny masz wpuszczone w ziemię, czyli domyślam się, że podłączone są do jakiegoś wkopanego zbiornika? Ja właśnie zastanawiam się, czy jest sens zbierać deszczówkę, czy lepiej pozwolić wodzie wsiąkać w glebę. Planuję wokół domu opaskę z grubego żwiru, więc woda nic nie powinna wypłukiwać... Rynny są po prostu wpuszczone w ziemię Dekarze nie chcieli przycinać rynien, żebym potem nie musiał ich sztukować, gdybym chciał zrobić jakieś odwodnienie. A że chcieli zrobić swoją robotę do końca to zamontowali rynny i wykopali dołki, żeby 4-ro metrowe rury się zmieściły Będę to musiał teraz jakoś prowizorycznie zmodyfikować, bo woda z dachu zaczyna wypłukiwać te dołki do znacznych rozmiarów. Docelowo myślę o zrobieniu jakiegoś prostego odwodnienia albo do studni chłonnych albo po prostu rurami perforowanymi (tak miałem zrobione w swoim starym domu). Magda - bardzo dziękuję za życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.01.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 A nie mowilam, ze znajdziecie cos dla siebie na wynajem? I psiur bedzie mial gdzie pobiegac. Strasznie sie ciesze. Nasz czarnuszek juz sie cieszy - mieszkamy w wynajmowanym domku od konca grudnia i powiem jedno dom to dom. Wiecej roboty i łazenia, ale i spokój jest, czego i Wam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 17.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 dzisiaj nareszcie zrobiłem sobie wycieczkę po okolicy i namierzyłem Twój dom. Piękna okolica.... Niestety obejrzałem domek z drogi, bo nie bardzo była możliwość przedarcia się przez śnieg Czy Twoja działka sięga do asfaltówki, czy do tego tymczasowego ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.01.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 a coz tuta sie nic nie dzieje? haaaalooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 30.01.2009 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 a coz tuta sie nic nie dzieje? haaaalooooo No na budowie chwilowo niewiele, sporo innej roboty. Ale zmobilizowałaś mnie i uzupełnię zaraz dziennik o wydarzenia z dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.01.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 no o to chodziło, zeby sie towarzystwo nie rozleniwialo. Fajne parametry okien macie. Mozesz powiedziec ile drozej to wychodzi od standardowego pakietu 2 szybowego z U=1.0?To mowisz ze parterówka to jest własnie TO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts