Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

listwa progowa

ellaj

Recommended Posts

a jak wykończyć panele przy dużym oknie tarasowym(wyjscie do ogrodu) niestety zwykła listwa przypodłogowa nie zmieści się tam, czy są jakieś listwy do tego typu wykończeń?

U mnie też się nie mieściła; można kupić mały ćwierćwałek i samemu bejcować/lakierować na odpowiedni kolor. Nie chciało mi się z tym bawić, ekipa przecięła listwę, która jest w całym pomieszczeniu (wzdłuż przecięła) i zamocowali tylko jej górną część. Listwy mam drewniane, z plastikową może być problem...

Możesz użyć listwy zakończeniowej do paneli,możesz użyć ćwierćwałka z tworzywa,możesz użyć kątownika ale wtedy krawędż wpuszczoną w dól musisz naciąć tak aby nie dotykała podkładu.Listwy te są aluminiowe laminowane lub ca łe z tworzywa(tańsze).Listwę zakonczeniową najłatwiej montować w trakcie montażu paneli no chyba że da się wsunąć.Największym problemem będzie dobranie "koloru" tej listwy do istniejących gdyż na rynku jest tak że kto inny produkuje panele,kto inny listwy przypodłogowe a jeszcze kto inny listwy zakończeniowe,progowe,poprostu dziki zachód

Witam wszystkich.

Czy mozecie podzielic sie swoja wiedza na temat listew progowych.

W pokojach mam panele bukowe, a korytarz i schody z drewna jesionowego.

Jakie listwy polecilibyscie mi do polaczenia tych dwoch powierzchni?

Pozdr.

Użyj srebrne listwy takie jakie ci pasują i da się zamontować na już istniejące podłoże.Jeśli poziom nieznacznie się różni wybierz odpowiednią listwę do tej różnicy-jest to napisane na listwie