ellaj 07.07.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witam wszystkich.Czy mozecie podzielic sie swoja wiedza na temat listew progowych.W pokojach mam panele bukowe, a korytarz i schody z drewna jesionowego.Jakie listwy polecilibyscie mi do polaczenia tych dwoch powierzchni?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 07.07.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Jak w takim wypadku zawsze mosiężne i w kształcie podwójne T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2008 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ale mam wszystkie dodatki srebne. Barierki przy schodach tez. To tez bedzie pasowalo czy dac aluminiowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 14.07.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 a jak wykończyć panele przy dużym oknie tarasowym(wyjscie do ogrodu) niestety zwykła listwa przypodłogowa nie zmieści się tam, czy są jakieś listwy do tego typu wykończeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 14.07.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 a jak wykończyć panele przy dużym oknie tarasowym(wyjscie do ogrodu) niestety zwykła listwa przypodłogowa nie zmieści się tam, czy są jakieś listwy do tego typu wykończeń? U mnie też się nie mieściła; można kupić mały ćwierćwałek i samemu bejcować/lakierować na odpowiedni kolor. Nie chciało mi się z tym bawić, ekipa przecięła listwę, która jest w całym pomieszczeniu (wzdłuż przecięła) i zamocowali tylko jej górną część. Listwy mam drewniane, z plastikową może być problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 16.07.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Możesz użyć listwy zakończeniowej do paneli,możesz użyć ćwierćwałka z tworzywa,możesz użyć kątownika ale wtedy krawędż wpuszczoną w dól musisz naciąć tak aby nie dotykała podkładu.Listwy te są aluminiowe laminowane lub ca łe z tworzywa(tańsze).Listwę zakonczeniową najłatwiej montować w trakcie montażu paneli no chyba że da się wsunąć.Największym problemem będzie dobranie "koloru" tej listwy do istniejących gdyż na rynku jest tak że kto inny produkuje panele,kto inny listwy przypodłogowe a jeszcze kto inny listwy zakończeniowe,progowe,poprostu dziki zachód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 16.07.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam wszystkich. Czy mozecie podzielic sie swoja wiedza na temat listew progowych. W pokojach mam panele bukowe, a korytarz i schody z drewna jesionowego. Jakie listwy polecilibyscie mi do polaczenia tych dwoch powierzchni? Pozdr. Użyj srebrne listwy takie jakie ci pasują i da się zamontować na już istniejące podłoże.Jeśli poziom nieznacznie się różni wybierz odpowiednią listwę do tej różnicy-jest to napisane na listwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.07.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Tak chyba zrobie. Kupie aluminiowe matowe. Poziom mam taki sam na dwoch powierzchniach.Dziekuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts