Gość 19 23.09.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 cześć! Mam juz dom wybudowany stoi około miesięca. Kusi mnie aby przed zimą wstawic okna (PCV) . Jak myslicie czy jest jakieś ryzyko uszkodzenia tych okien (osiadanie budynku), czy przez ten okres czasu budynek trochę wysechł czy lepiej poczekać z tym do wiosny(22% VAT). prosze o porady! Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruczk 23.09.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Już miesiąc temu mogłeś wstawić okna. Co ma wspólnego wysychanie ścian z osiadaniem?? Jeśli nie budowałeś domu na gruntach organicznych i zrobiłeś dobrze fundamenty to nie ma powodu do zmartweiń. BTW: proces osiadania trwa dużo dłużej niż do przyszłej wiosny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_D12 24.09.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Hej!Jak nie boisz się ryzyka niespodziewanego "wyjścia" Twoich okien z budowy - to instaluj (i naprawdę osiadanie budynku z oknami nie ma nic wspólnego).Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.09.2003 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2003 Montować możesz, ale pilnuj ich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 29.09.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 co wszyscy z tym osiadaniem budynku to jest proces długotrwały, paroletni i nie ma nic wspólnego z wstawieniem okien. jak są to okna pcv, to nic się im nie stanie, tyle że muszą być stale uchylone, żeby wilgoć parowała swobodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 29.09.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Też chcę jesze jesienią zamontować okna i dodatkowo zrobić wewnątrz i zewnątrz obróbki, tak żeby nie szło wyciąć pianki. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek ww 29.09.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 W zeszlym roku, jesienia moj budujacy znajomy tez zamontowal okna, po czym usatysfakcjonowany wrocil do swego mieszkanka! Pare dni pozniej wszystkie okna poszly sobie w swiat. Zlodzieje nie pogardzili nawet oknem polaciowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruczk 29.09.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Z tego co wiem (od dekarza ) to okno połaciowe od środka trudno jest wymontować, a wręcz niemożliwe (tak twierdzi). Musiałby wyjść na dach i rozebrać trochę dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocza 29.09.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Witajcie, nie wiem jak z oknami połaciowymi, ale mojemu sąsiadowi skradziono zamontowane okna wraz z roletami. Komplecik. Pozdr. kocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 30.09.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 A co sądzicie jeśli je otynkuje zewnątrz i wewnątrz (oczywiście wnęki okienne nie okna) ? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 ja mam własnie tak zrobione zamontowane i obrobione z zewnątrz y wewnatrz ...bez kucia sie nie obejdzie ... a dodatkowo mam ubezpieczone od kradziezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.09.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja wstawiałam okna do stanu surowego w zeszłym roku w listopadzie - i to drewniane. potem dopiero wylałam szlichty ( tak wyszło) - nie bałam się wilgoci parującej ze szlichty - tylko przychodziłam czasem na budowę i wietrzyłam porządnie (parę godzin-wszystkie okna otwarte).nic się z nimi przez zimę nie stało. złodziei-tfu tfu- nie było.może dlatego , ze to nadbudowa - na parterze ktoś mieszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 30.09.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja w dniu wstawienia okien odpaliłem alarm i monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 30.09.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja w dniu wstawienia okien odpaliłem alarm i monitoring Robię tak samo (za dwa tygodnie będę miał okna) Nie mam zamiaru osiwieć za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.09.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 teraz wszyscy mają tą manię ochrony i monitoringu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 30.09.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 teraz wszyscy mają tą manię ochrony i monitoringu.... albo te telefony komórkowe... co za głupia mania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 30.09.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 U mnie sąsiedzi robią za monitoring, a komórkę oczywiście mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.09.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 ja mam bulterierke, ktora robi reklame...a oc mi moga ukrasc? lodowke , odkurzacz i depilator???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 30.09.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 a oc mi moga ukrasc? lodowke , odkurzacz i depilator???? Nie... okna - o tym jest ten wątek... Poza tym wszystko, a bulterierka, jak każdy pies, to tylko chwila szczekania, lub i to nie... Proponuję jednak wrócić do tematu wątku A o zasadności alarmu w jakimś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts