Ew-ka 07.07.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 juz nie mam siły nornice od kilku dni przeryły mi trawnik wokól drewutni ....mam takie dziury wkoło ,że obawiam sie ,że drewutnia zapadnie sie pod ziemię widok jest masakryczny ,jakby ktoś przeorał teren ,a ta małpa siedzi tam i prawieże na moich oczach kopie dziury !!!!! ja chce kreta !!!! jest przynajmniej pożyteczny i nie robi takiego spustoszenia ...buuuuu Jak sie pozbyć takiego szkodnika ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 07.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ewaś, u mnie pomógł wibrator. Są na allegro za ok. 35-40zł. 4 baterie R-20 założone chyba w lutym, do dziś nieziemsko piszczą i trzęsą ziemią. Ważne jest to, by zagębić go porządnie w ziemię ( ok. 40 cm!) i co parę dni przenosić, by zaznaczyć swoje terytorium . U mnie nie pomogły trutki, ale wibrator- TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.07.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 kot albo jamnik ? Może pożyczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.07.2008 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ewaś, u mnie pomógł wibrator. U mnie nie pomogły trutki, ale wibrator- TAK. ...umarłam i oplułam komputer nie żartujesz Haniu ? H. chyba mi nie uwierzy jak mu powiem co za rade dostałam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.07.2008 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 kot albo jamnik ? Może pożyczyc ? chetnie wezmę kota moja Dora leży przed drewutnią i cieszy sie jak widzi ,że ziemia sie rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 08.07.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 U mnie też plaga w tujach , cóż mam zboże za płotem więc się nieźle urządziły… Nie umiem ich przegonić. Kurcze jak mam powiedzieć ślubnemu, że chcę wibrator……. na nornice Przecież w życiu mi nie uwierzy i już się bólem głowy nie wykręcę Na razie obserwuję, ugniatam norki, daję tam czosnek i pety. Chemia ponoć mało skuteczna, karbid (?), a zagazowanie zbyt drastyczne. Myślę momentami nawet o pluci i sikaniu do norek O kocie na razie mogę pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.07.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 rano moj małżonek w dziury powciskał szmatki nasączone naftą -zasypał dziury .....i to nie wszystko -przyniósł od sąsiada jakiś silnik obudowany płytami -podłączył go w drewutni na jakąś godzinę -silnik wibrował tak mocno ,że ziemia drżała .....zaglądam od rana i ....cisza zobaczymy ....wczoraj ta nornica była tak aktywna ,że ledwo zdążyłam sie odwrócić a juz miałam świeze okopy bede informować o efektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.07.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Niesamowite Współczuję Będę śledzić wątek, bo mam działkę w pobliżu pól i też różne ryjące zwierzątka się zdarzają, ale aż takich szkód nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 09.07.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Pamiętam z dzieciństwa jak mój dziadek z widłami po trawniku biegał i co jakiś czas zastygał jak gdański Neptun w bezruchu. Uspokoiła mnie babcia. Z kretem wtedy wygrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 09.07.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ktoś na forum pisał, że ma nadmiar zaskrońców... Może wydzierżawi kilka sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.07.2008 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ktoś na forum pisał, że ma nadmiar zaskrońców... Może wydzierżawi kilka sztuk? żadnych żmij to wole krety i nornice ...byle nie zaskrońce i inne pełzające ....brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.07.2008 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 melduję ,że od wczoraj brak obecności nornic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 09.07.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ten wibrator to odstraszcz wibracyjny- na baterie, bądź solarny mam taki- działa, polecam!pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.07.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 po tygodniu od zabiegu nadal cisza wiec może nafta i wibracje pomogły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 14.07.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 najprostszy sposób, choć mało dekoracyjny to puszki po piwie założone na pręt wbity w ziemię - przy podmuchach wiatru wibrują i odstraszają te małe paskudztwawcześniej nie pomagały żadne kulki na nornice, trutki itp., a teraz luzikewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 14.07.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 najprostszy sposób, choć mało dekoracyjny to puszki po piwie założone na pręt wbity w ziemię - przy podmuchach wiatru wibrują i odstraszają te małe paskudztwa wcześniej nie pomagały żadne kulki na nornice, trutki itp., a teraz luzik ewa W ogródku warzywnym może bym się i pokusił, ale na trawniku to dziękuję za taką stałą dekorację No i te dzwoneczki na porannym wietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.07.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pomysł mi się podoba, zimne piwo nie jest złe, a w posiadanie puszek wejść trzeba , ale cholery się przyzwyczajają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 15.07.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Pomysł mi się podoba, zimne piwo nie jest złe, a w posiadanie puszek wejść trzeba , ale cholery się przyzwyczajają. A jak ktoś nie lubi piwa (być może są tacy...), to może w ostateczności pełne puszki ponadziewać Spływający złoty napój odejmie nornicom siły na parę dni. Oby tylko ich nie uzależnił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mętlik 18.07.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Na te paskudy nie ma sposobu. Mam taki sam problem. Ryją jak dzokie świnie. Stosowałem już różne zabiegi: karbid, petardy, nafta, wibratory, zalewanie nor wodą, puszki po piwie. I nic ! Spasowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.07.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 http://images27.fotosik.pl/225/3a9fa58f94e54986med.jpg Wibrator solarny autor-Erazm http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7221&start=240 a to mój gigant- bateryjny. Całe 45cm ! Trzeba tylko pamiętac o przenoszeniu go w rózne miejsca, by nornice nie miały spokojnej zony. I włożyć go do końca, na głębokośc nor i gniazd! http://images34.fotosik.pl/318/2938a63c64850966med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts