emgaja 07.07.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Zaczynam nową grupę, jezeli ktoś budował ten domek lub buduje prosimy o przyłączenie się - będzie nam raźniej!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 07.07.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w1912a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 11.07.2008 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Widzę,że ten mój projektnie ma wziecia ... ale mi odpowiada. Dzisiaj jade do Starostwa złozyc dokumenty na pozwolenie na budowę. Prąd podłącza nam w listopadzie- więc myslę,że na wiosnę 2009 ruszę. Pozdrawiam budujących - rozpoczynajacych w 2009 roku- chyba dołączę do Was.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzinio6 16.07.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Nam również przypadł do gustu ten projekt. Jesteśmy na etapie szeroko rozumianej kwitologii. Spodziewamy się uzyskać pozwolenie na przełomie wrzesień/październik 2008. Może jeszcze uda się coś ruszyć w tym roku. Zmiany jakich dokonaliśmy w projekcie to zamiana wyjścia na taras z oknem w salonie, likwidacja okien dachowych a dodanie po małym oknie przy drzwiach balkonowych, adaptacja daszku nad garażem na taras i wyjście z sypialni za pomocą drzwi balkonowych, zamiana łazienki z garderobą na poddaszu i wyjście z niej również na taras nad garażem, poszerzenie garażu o 1m. Jakich zmian dokonaliście w swoim projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 18.07.2008 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Cieszę sie i witam!!! My równiez dokonalismy zmiany. Zlikwidowalismy okna połaciowe wszędzie. Balkon również. W miejsce drzwi wsadziliśmy okna 150x150. Trochę góra z tymi oknami rozrasta sie, ale, gdy będą na dole okiennice, to wyrównaja jedna linię. Taras będziemy mieli tylko z przodu. Jeden zgórnych pokoi( chyba 14- projekt w starostwie) ten wiekszy zmniejszylismy na wielkość 13( lub odwrotnie) i wygospodarowaliśmy jeszczejedną małą garderobe dla córek ( patrz - porzadek w pokojach !!!!! mama taka nadzeję , he,he). W naszym domku garaz będzie pełnił funkcje dodatkowego pomieszczenia gospodarczego, a osobno stawiamy garaż dwustanowiskowy. Nie wiem jeszcze co zrobić ze scianką pomiędzy pokojem dziennym i kuchnia, maluje sobie różne rozwiazania, raz chcę troche wiecej otwarta kuchnię, a jak sobie obecnie czasami nie moge poradzic z porzadkiem w kuchni to od razu " zamykam"- jeszcze w tym wypadku mama czas. Aha z takich duzych zmian, to wydłużyliśmy dach z przodu, to znaczy nie bedziemy mieli uskoku- u nas to strona południowa, a zarazem od drogi- trochę cienia sie przyda.na jakim etapie z paierologia jesteście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzinio6 18.07.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam ponownie. W przyszłym tygododniu składamy komplet w starostwie. Nasz projektant przypuszcza że na koniec września powinniśmy już mieć pozwolenie (czas oczekiwania średnio ok. 2 m-ce ). Fajnie byłoby wyjść z ziemi jeszcze wtym roku ( oby zima była łagodna). Niedługo będziemy rozmawiać z murarzem odnośnie materiałów i ich ilości na ławy i fundamenty. Jak będziemy coś wiedzieć to napewno się tą wiedzą podzielimy. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziamil 31.07.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam. My też jesteśmy w trakcie budowy 19.12a., mam pytanko w związku z tym.Jaki macie pomysł na okno na klatce schodowej. Jest ono dosyć wysoko usytuowane i obawiam się ze będą problemy z codziennym jego użytkowanien , nie mówiąc o myciu. Jeśli macie jakies propozycje, chętnie ich wysłucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rob*** 03.08.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam. My też jesteśmy w trakcie budowy 19.12a., mam pytanko w związku z tym.Jaki macie pomysł na okno na klatce schodowej. Jest ono dosyć wysoko usytuowane i obawiam się ze będą problemy z codziennym jego użytkowanien , nie mówiąc o myciu. Jeśli macie jakies propozycje, chętnie ich wysłucham. Weźcie pod uwagę, że wjazd jest od strony północnej, taras również, co oznacza lekki chłodek non stop, a kuchnia jest od południa i będzie non stop przegrzana, co przy gotowaniu ma kolosalne znaczenie. Wiem , bo miałem w bloku kuchnię od południa - PORAŻKA. Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzinio6 03.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 U nas zamiast daszku nad garażem jest taras w związku z tym zamiast okna wypełniamy ten otwór białymi luksferami.Naszym zdaniem dadzą one wystarczające światło na klatkę schodową i nie trzeba ich jakoś specjalnie czyścić. Bardzo fajnie że grono budujących się rozrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziamil 03.08.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 To zależy jak ma kto usytuowaną działke. My mamy wjazd od południa, a więc taras od południa i kuchnia od północy. a więc wszystko wydaje sie byc ok. tylko to okno na klatce schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 05.08.2008 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jwitam, witam, jak fajnie, że nas przybywa, co do okna na klatce schodowej, to ja zaproponowałam i architekt tak zmienił,że zamiast schodów zabiegowych mamy dwubiegowe ze spocznikiem- można więć bedzie postawić drabinkę i myć okna- z tego wzgledu robiliśmy zmiane. A ja mam inny prpoblem- znależliśmy fajnego pana do murowania. Ogladaliśmy jego dom,ktróry sobie wybudował , ma swoje rozwiazania które stosuje w budowanych domkach, ale ja sie boje. Jednym z nich jest zamiana stropu na drewniany. Stosuje zalewanie tego drewna- nie wiem jak to fachowo nazwać. Podobno dużo tańsze, ale te odgłosy później na parterze.... Z czego budujecie, on nam odradza poroterm i sugeruje pustaki -suporeź 24 plus styropian 10? Co wy na to???? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziamil 07.08.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 My budowalismy z pustaków 24 + 15 cm styropian. Co do schodów to rzeczywiscie dobry pomysł tylko czy te stopnie nie będą w takim przypadku zbyt strome? My jeszzce co do zmian to zamienilismy łazienkę na górze z garderobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 07.08.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Stopnie nie sa za strome, bo odrobinę wysuniete na dole i na górze i jest ok. Nie mam projektu , bo jest w staroswie, ale wyglada to całkiem fajnie. tez myśle o zamianie łazienki z gardrobą.. ala jeszcze nie podjęłam decyzji wraz z mężem. na razie czekamy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 05.09.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 hej hej ...jest tam kto.... u nas być może w przyszłym tygodniu pozwolenie na budowę no i chyba ruszymy... Co do rozwiazań, to mama pytanko, czy przewidujecie likwidacje wyłazu dachowego, a w zamian za to na dachówkach stopnie. Widziałam takie rozwiazanie na kilku domach i nie wiem jakie sa tego plusy i minusy.. Ponadto , jakie przyjeliście systemy ogrzewania.. mi sie marzy pompa ciepla, a mąż jest zwolennikiem pieca na ekogroszek..tak to jest jak kazy ma inne zapatrywania.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawełchelm 07.09.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich Ja także zaczynam budowę tego domku, niestety mam troche trudności z załatwieniem pozwolenia na budowę. Mam działkę w częsci budowlaną i rolną, a że nie jestem rolnikiem to są problemy. W projekcie nie zmieniałem nic podobał nam się taki jaki jest . Mam do was ogromną prośbę, ze względu na to, że wszystkie dokumenty zostawiłem w starostwie nie mam dokładnych wymiarów domu. Jeżeli ma ktoś z was zeskanowany rzut parteru z dokładnymi wymiarami ścianek działowych i chciałby mi go wysłać na [email protected] to będę bardzo wdzięczny. Zamierzam wytyczyć dom na działce a mam tylko plan zagospodarowania. do emgaja: Jeśli chodzi o ogrzewanie bardziej polecałbym piec niż pompę ciepła ze względu na koszty. Pomyśl też o ogniwach słonecznych fajna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 08.09.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam forumowicza. Dzieki za odzew. Juz duzo przemyślelismy i prawie na 100 % bedzie to kombinacja trzech rodzajów ogrzewania c.o. i wody uzytkowej bedzie to turbokominek , solary i kocioł na ekogroszek--- to wszystko połaczone w jeden zasobnik wody 300l z grzałka elektryczną. takie schematy jak sa oferowane w muratorach. nie wiem tylko, czy wyjdzie w nich jest kocioł gazowy, a my chcemy ten ekogrosze. Bedziemy kupowac stopniowo urzadzenia- nie mamy tyle kasy- najpierw na jesieni przyszłego roku- ekogropsze, na wiosne 2010 kolektory a na jesieni wejdziemy z kominkiem i moze sie uda. Teraz mam dylemat podjecia decyzji o stropie. mówia mi ze taniej drewniany strop. U góry u nas tylko sypialnie- a córki juz troche duze i moze przez pare lat wytrzymam te odgłosy.... Cały czas mam wątpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 08.09.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 a tak poza budowa to widzę- my z dolnego ślaska- okolice jeleniej góry, pawełchełm- to z chełma, madziamil- ???????; Zdzinio6 - ???????, robertgl1- ???????? Może troszke blizej - ???? szczególnir robergl10- bo tez dolny śląsk, moze sobie pomozemy...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 08.09.2008 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Pawełchełm- mam rzuty parteru i pietra- moje tez w starostwie, ale te dostałam od projektanta na maila przed kupnem projektu, aby móc podjąć ostateczną decyzje o zakupie. pzresylam na maila. odezwij sie czy dotarło, czy nie.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzinio6 08.09.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ja jestem z pomorskiego a konkretnie Starogard Gdański. Nasze dokumenty również są w starostwie. Jesteśmy optymistami i liczymy że od października ruszymy z budową. Pozdrawiam wszystkich sympatyków W-19.12a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 09.09.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 hura odebrałam pozwolenie na budowe ze starostwa- teraz uprawomocnienie i koprara w ruch- wytyczanie czas zacząć!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts