emgaja 30.10.2008 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 http://img123.imageshack.us/img123/1808/budowadomu107yt0.jpg A tu młodsza inwestorka przy drzewkach na których ma wisieć hamak dla mamusi i tatusiak, znaczy sie dwa hamaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 30.10.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Pomęczyłam sie i udało sie właczyc pare zdjęći niespodziewanie wskoczyć na drugą stronę. Co do stropu, to trudno mi dokładnie powiedzieć ile cały bedzie kosztował na domek, gdyz stal kupowana jest równiez na wieniec górny w dodatkowym garazu. ponadto ja licze wszystko : gwoździe, podkadki , nakretki, szpilki do murłaty, steple, itd i wychodzi mi około 15tys. Same belki stropowe i pustaki to około 4800 zł Nie wiem ile m3 betonu pójdzie W projekcie jest 9,8 m3, Ale u mnie przywiozą za jednym zamachem jeszcze na wieniec w garazu. Myslę,że łącznie z tymi pinowymi wlewami w ściance kolankowej oraz górny wieniec pod murłate to moze pójść nawet z 20 m3 i taka ilość jest w cenie 15 tys zł. w przyszłym tygodniu podam ile poszło m3 na dom jak zrobie zdjecia ścian to załączę pozdrawiam gajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 02.11.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Uf! a już się bałam, że nikt oprócz nas nie zdecydował się na W.19-12a. Ruszyliśmy 1 września. W tym tygodniu będziemy zalewać strop. Dokonaliśmy kilka zmian. Zamieniliśmy okno z balkonem w salonie, schody będą ze spocznikiem(szerokie na 1m-fajnie wygladają), a strop lany. Jak tylko się nauczymy, to wkleimy zdjęcia. Chętnie podzielimy się uwagami, gdyby były pytania-piszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 02.11.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Obraz JPEG (.JPG) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 03.11.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam, bardzo chciałabym zobaczyć te schody ze spocznikiem, też tak zmnienilismy w projekcie. Nie wiemy jednak czy schody robić wylewane, czy z drewna i jak to wyglada na dole, dokąd siegają. Chodzi mi o rozwiązanie przy drzwiach do małego pokoiku-gabinetu na dole. Wklejcie zdjecia. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 03.11.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Nijak mi nie wychodzi z tymi zdjęciami! Ale będę próbować.. My robimy schody wylewane, a sięgają do końca sciany gabinetu(u nas to będzie sypialnia). Po lewej stronie zrobiła się taka fajna, dośc wysoka wnęka, którą można będzie jakoś ładnie zabudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 03.11.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Czy ktoś życzliwy może wytłumaczyć ograniczonej humanistce co to znaczy :"kopiujesz adres internetowy wybranego zdjęcia"?! [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 03.11.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 http://foto0.m.onet.pl/_m/8e1d0516ac497ed710c0bce0112f9934,6,19,0.jpg Hura widok od strony salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 03.11.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A, wkleję jeszcze jedno, skoro już się nauczyłam widok od kotłowni:http://foto0.m.onet.pl/_m/8fda83f8dd612f722178b22f8141f4d8,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 03.11.2008 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Hej, ja robiłam tak otworzyłam stronę:http://www.imageshack.us/, nastepnie tam gdzie jest przegladaj znalazłam zdjecia na moim twardym dysku i wcisnełam " host it". Oczywiście miałam otworzona strone muratora zokienkiem pisania odpowiedzi. Aby zdjęcie było duże to wczesniej przed skopiowaniem adresu kliknełam na zdjecie i ono przerabiało się na duże. I na tym dużym zdjęciu prawy klawisz myszy i pokazuje sie adres. Musisz zaznaczyć wszystko łącznie zjpg-ami i kopiuj.Teraz wcisnełam IMG - w okienku muratora-potem prawy klawisz myszy i wklej i znów IMG. spróbujcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 03.11.2008 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 To jeszcze ja, dalej będę drążyć temat schodów- u nas architekt przerobił stopnie na rozmiary: 16/18,88- cokolwiek to znaczy Podejrzałam u Was że macie 8 stopni, spocznik i na góre wejdzie też chyba osiem. Te 18,88 to chyba wysokość stopnia. Więc mam pytanko na jak długi wyszedł wam stopiń, a może szeroki? tzn tam gdzie sie stawia stopę. Bo w projekcie chyba było 25 cm. I dalej pytanko, czym bedziecie obkładać schody???? U mnie muszą być już drewniane, gdyż na tym etapie budowy powinniśmy je wylewac tak jak 2miśki. W załaczeniu najnowsze zdjęcia- jutro lanie stropu- aż się boję http://img517.imageshack.us/img517/443/budowadomu119yt5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 03.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Nie ma czego się bać. Ja już nie mogę się doczekać tego stropu. Pogoda marna, martwię się, żeby nas śnieg nie zastał! Majster obiecuje, że zdążymy, ale w sierpniu też obiecywał, że za 8 tygodni będzie dom... A co do schodów, to jutro zmierzę stopnie, ale jeśli dobrze pamiętam to wysokość stopnia jest 16 cm. Nasz BOB BUDOWNICZY twierdzi, że tak będzie wygodnie a w końcu komuś trzeba zaufać...Zresztą na moje stopki-w porywach 22cm-wystarczy, a reszta domowników niech sobie radzi! A obijać zamierzamy gotowymi stopniami z drewna, bo na śliskich kaflach nasz ratler mógłby się zabić uciekając przed naszą bernardynką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 04.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mam pytanie do emgai: jeśli wylaliście już strop, czy moglibyście podać ile poszło na to betonu? Nam na wylanie chudziaka na "podłogę" wyszło 11m. Spodziewam się, że teraz może być dwa razy więcej A co do schodów, to zmierzyłam-wysokośc stopnia 16cm, długość 25cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 04.11.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Dzisiaj wylalismy beton na strop. No i tak po pierwsze u nas w stropie troche zmian - mamy 3 podciagi na salonie, bo zmienialismy okna na górze i tak zaprojektował architekt i poparł go inspektor. ponadto nad holem nie laliśmy samego betonu jak jest w projekcie lecz ułozyliśmy pustaki teriva i zalalismy. No i po tych informacjach piszę,że potrzeba około 12 m3. Mówie ,że potrzeba około, gdyż wylewaliśmy słup w dodatkowym garażu, a ten co nam został wylaliśmy w pomieszczeniu gospodarczym przerobionym z garażu przy domu jako chudziak. Teraz tylko musi być pogoda, bez przymrozków i czekamy aż zwiąże. mam pytanko 2miski- Jak wylewaliscie chudziak tzn chodzi mi owarstwy jakis izolacji. dzieki za informacje o stopniach- schody macie piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 05.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 My wylewaliśmy chudziaka bezpośrednio na grunt. Potem (ale to dopiero w przyszłym roku), na to pójdą rurki do ogrzewania podłogowego, styropian(chyba ósemka), folia i wylewka. w sumie trzeba doliczyć do wysokości podłogi ok 15 cm. A strop u nas będzie lany(12cm), bez podciągów. Majster i kierbud stwierdzili, że do 7 metrów szerokości nie ma takiej potrzeby. (a u nas jest 5,80). Znajomi też tak mają i po 3 latach jest ok. A dziś chata wygląda tak:http://foto3.m.onet.pl/_m/b806a6399fb73e153964043de278be5b,6,19,0.jpghttp://foto3.m.onet.pl/_m/3005ac8c73b029e7814101441d6d4ab7,6,19,0.jpghttp://foto2.m.onet.pl/_m/154a912caf01a043eace1f0d9a4e14e6,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 05.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A swoją drogą, to coś reszta "naszj grupy" się nie odzywa Zdzinio, madziamil, robert... Zaniechali budowy czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzinio6 06.11.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nie zaniechał tylko był służbowo nieobecny. Na naszej budowie majstry zakończyli stawianie wszystkich ścian działowych i zabrali się za szalowanie a w przyszłym tygodniu zalewamy. U nas schody będą zabiegowe i jestem ciekaw jak im wyjdzie. My zamówiliśmy 18 m betonu bo zalewamy również strop nad garażem, który będzie pełnił funkcję tarasu. Koło soboty postaram się wstawić jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 08.11.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 No, to strop zalany Poszło 12m co do centymetra! Teraz tydzień przerwy na związanie(mam nadzieję, że nie dłużej) i dalej ruszamy z kopyta! Szkoda, że kasa z pierwszej transzy się skończyła i czeka mnie wizyta w banku i wniosek o drugą transzę (a wizyty w moim banku nie należą do przyjemnych!). Pewnie przyślą nam rzeczoznawcę.. Ach, żeby tak w tym roku zamknąć stan surowy... A na razie jest tak: http://foto0.m.onet.pl/_m/28a1a271615daa504daae597dfcb6850,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 09.11.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam , piekny strop i schody. Mam pytanko - spocznik jaką ma szerokość? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2miśki 09.11.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Spocznik ma 105cm na 205cm. A ja mam pytanie dotyczące tarasu. Jaki duży planujecie? U nas taras będzie z dwóch stron , od frontu i od zachodu, więc dośc długi. Ja chcę, żeby miał 2,5m szerokości,(żby się zmieściła huśtawka, stół, krzesła..) a mój małżonek twierdzi,że to za dużo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts