Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stasiek&Gośka - Komentarze

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witam kolejnych "pistacjowców" na forum :-).

Ja mieszkam w naszym domku od lutego i wiem, że to dobry wybór :-).

Będę Wam kibicować. Służe pomocą jeżeli będzie potrzebna.

Nie wiem, czy znaleźliście na forum domki Tabalugi1 i Plento.

One też mają Pistacje, tyle że Tabaluga tak jak ja wersję bez garażu, ale usunęła podcień, a Plento ma Waszą wersję, ale podcień tylko zaznaczyła.

pozdrawiam serdecznie

• 2 months później...

Witaj!!

Kurcze, niesamowite jest podejście ludzi (budowlańców, geodetów, architektów) do akcji"budowanie domu" A przecież płaci się za to grube pieniądze. Ja swojego geodete też gonię 6 tygodni, albo 7, juz nie wiem i w piątek raczył odwiedzić w końcu naszą działkę. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu, ale jak tak dalej pójdzie to do wiosny z PnB nie zdążymy.

Trzymaj się, he to dopiero początek :roll: . Trzeba chyba wziąć na luz, bo się wykończymy tymi budowami

• 2 months później...

Co tu tak cicho....

http://77.252.132.194/guzmania/Inne/swieta1.jpg

Niech te święta Bożego Narodzenia

przyniosą nam wiele radości,

Niech uśmiech zagości w domach,

Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,

a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,

Niech samotność odejdzie w niepamięć,

Niech zima otula nas białym puchem,

jak ciepły koc przy kominku,

Niech bieluteńkie gwiazdeczki

skrzypią wesoło pod naszymi butami

na wieczornym spacerze.

Niech dobry Bóg namaluje

szczęście na naszych twarzach,

Niech miłość dotyka nas delikatnie,

lecz bez ustanku,

Niech marzenia płyną wysoko w górę

i spełniają się...

życzą Guzmanii...

• 1 month później...

[ przeniesione z dziennika budowy]

Witam, ten geodeta to poprostu niesolidny człowiek a do tego krętacz, ja płaciłem za 4 mapki 600 zł i trwało to ze 2 tygodnie. Tyle że wcześniej ten geodeta robił mi podział działki i troche go spartaczył.. ale to oddzielna historia.

Piszę w tym wątku, ponieważ też przymierzamy się do budowy "Domu pod pistacją", ale zmian planujemy więcej.. wnęke w salonie chyba większość osób likwiduje, jest bez sensu. My chcemy zrobić w tym miejscu wykusz, aby w salonie miejsca zyskać. Pozatym garaż musi być 2-stanowiskowy.

Czy na zmiany w projekcie dostaliście jakieś upoważnienia z Archonu? jesteście juz po adaptacjach projektu?

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik84088.htm

Witaj nikto

Fajnie że trzaskacie Pistacje jeśli można wiedzieć to gdzie zamierzacie ją zrealizować?

Na zmiany z archonu dostaliśmy zgodę ale babka najpierw się pytała co chcemy zmienić i dokładnie to opisała

- skasowaliśmy wnękę

-wydłużyliśmy garaż na równo - zrobimy tam miejsce na graty typu łopaty itp.

- zlikwidowaliśmy wykusz i balkon z przodu

Na resztę drobnych zmian typu inne wym. okien , ścianki działowe pozwolenie na przeróbki jest normalką. Po prostu jak się nie ingeruje w konstrukcję to raczej wszystko jest dozwolone

Tak jesteśmy po adopcji teraz toczę walkę ze starostwem w związku z oczekiwaniem na pozwolenie- muszę dostarczać różne papiery na uzupełnienie dokumentacji- architekt zresztą też dostał projekt do poprawek.

POZDRAWIAM

Witam ponownie,

będziemy budować w okolicach Grodziska Maz. Kiedy zaczniemy to trudno powiedzieć... też mamy różne historie z urzędami, ogólnie. Jeżeli chodzi o projekt to dopiero zamówiliśmy, faktycznie o zmiany pytają przy zamawianiu.

Póki co życzę Wam szybkiego otrzymania pozwolenia :)

• 3 weeks później...

Hey,

Miło poczytać dziennik sąsiada (coś prawie 2 km będzie między naszymi domkami)! :D

Jakiegoś strasznego pecha miałeś z tym geodetą. Ja za swoją mapę płaciłam 600 PLN (początek lutego) i do tego udało mi się utargować i dogadać na kompleksową obsługę geodezyjną całego procesu budowlanego.

Życzę powodzenia i będę zaglądać do Ciebie częściej :D