stasiekgośka 07.07.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 próba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 09.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 witam to ja sie wpisze jako pierwsza bardzo fajny macie ten kawałk ziemi na który bedzie wasz domek juz nawet tui niemusicie sadzic ani płotu robic bo widze ze to juz macie buzka bede do was zagladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 09.07.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 To ja sie juz ustawiam w kolejce do wpisu Sliczna dzialeczka, zagospodarowana (nie tak jak moja sawanna). Az sie prosi o domek. Co do cen... hmm, w mojej okolicy juz zawrotow glowy taka cen nie wywoluje, choc wysoka, jednak domy rosna jak grzyby po deszczu. Bede sledzic na bierzaco wasze postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 09.07.2008 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dzięki za pierwsze wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 18.07.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 hej hej slicne macie dzieciaczki ,a działeczka piękna mniej roboty przy jej gospodarowaniu wasz czeka hihi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.07.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam kolejnych "pistacjowców" na forum . Ja mieszkam w naszym domku od lutego i wiem, że to dobry wybór . Będę Wam kibicować. Służe pomocą jeżeli będzie potrzebna. Nie wiem, czy znaleźliście na forum domki Tabalugi1 i Plento. One też mają Pistacje, tyle że Tabaluga tak jak ja wersję bez garażu, ale usunęła podcień, a Plento ma Waszą wersję, ale podcień tylko zaznaczyła. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 23.07.2008 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam WitamNie znamy się ale twój dzieniik jak i pozostałych pistacjowców są mi dobrze znane. Dodam że Wasze dzienniki miały również mały wpływ na wybór przez nas takiego projektu.Z porad na pewno będziemy korzystać . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 06.10.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witaj!! Kurcze, niesamowite jest podejście ludzi (budowlańców, geodetów, architektów) do akcji"budowanie domu" A przecież płaci się za to grube pieniądze. Ja swojego geodete też gonię 6 tygodni, albo 7, juz nie wiem i w piątek raczył odwiedzić w końcu naszą działkę. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu, ale jak tak dalej pójdzie to do wiosny z PnB nie zdążymy. Trzymaj się, he to dopiero początek . Trzeba chyba wziąć na luz, bo się wykończymy tymi budowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 09.10.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witaj Stasiu, i ja tu nareszcie trafiłam! To ja myślałam, że idziemy tym samym tempem, a tu proszę - wyprzedzacie nas o całą długość! Pięknie zagospodarowana działka z mediami! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 09.10.2008 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Miło mi Tak zagospodarowana , jakbym tego nie dostał raczej o budowie własnego domu byśmy nie pomyśleli. Chyba że przed emeryturą , ale wtedy to po co?Co do wyprzedzenia to myślę jednak że długo będziecie czekać aż my skończymy- ale co tam zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 09.10.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Się zobaczy! Jeśli nie uda nam się sprzedać za rozsądną cenę mieszkania, to kto wie jak długo ta nasza budowa potrwa. Tak, bez wsparcia rodziców - bo to dzięki nim w dużej mierze mamy działkę - też nie byłoby co marzyć o domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.12.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Co tu tak cicho.... http://77.252.132.194/guzmania/Inne/swieta1.jpgNiech te święta Bożego Narodzenia przyniosą nam wiele radości, Niech uśmiech zagości w domach, Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy, a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach, Niech samotność odejdzie w niepamięć, Niech zima otula nas białym puchem, jak ciepły koc przy kominku, Niech bieluteńkie gwiazdeczki skrzypią wesoło pod naszymi butami na wieczornym spacerze. Niech dobry Bóg namaluje szczęście na naszych twarzach, Niech miłość dotyka nas delikatnie, lecz bez ustanku, Niech marzenia płyną wysoko w górę i spełniają się... życzą Guzmanii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 [ przeniesione z dziennika budowy] Witam, ten geodeta to poprostu niesolidny człowiek a do tego krętacz, ja płaciłem za 4 mapki 600 zł i trwało to ze 2 tygodnie. Tyle że wcześniej ten geodeta robił mi podział działki i troche go spartaczył.. ale to oddzielna historia. Piszę w tym wątku, ponieważ też przymierzamy się do budowy "Domu pod pistacją", ale zmian planujemy więcej.. wnęke w salonie chyba większość osób likwiduje, jest bez sensu. My chcemy zrobić w tym miejscu wykusz, aby w salonie miejsca zyskać. Pozatym garaż musi być 2-stanowiskowy. Czy na zmiany w projekcie dostaliście jakieś upoważnienia z Archonu? jesteście juz po adaptacjach projektu? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik84088.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 16.02.2009 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witaj niktoFajnie że trzaskacie Pistacje jeśli można wiedzieć to gdzie zamierzacie ją zrealizować?Na zmiany z archonu dostaliśmy zgodę ale babka najpierw się pytała co chcemy zmienić i dokładnie to opisała - skasowaliśmy wnękę -wydłużyliśmy garaż na równo - zrobimy tam miejsce na graty typu łopaty itp.- zlikwidowaliśmy wykusz i balkon z przodu Na resztę drobnych zmian typu inne wym. okien , ścianki działowe pozwolenie na przeróbki jest normalką. Po prostu jak się nie ingeruje w konstrukcję to raczej wszystko jest dozwolone Tak jesteśmy po adopcji teraz toczę walkę ze starostwem w związku z oczekiwaniem na pozwolenie- muszę dostarczać różne papiery na uzupełnienie dokumentacji- architekt zresztą też dostał projekt do poprawek.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 16.02.2009 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 WitajGUZMANKA Strasznie mi wstyd żę dopiero teraz odkryłem Twoje życzenia ale w ramach rewanżu życzę: TOBIE I RODZINIE WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2009!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.02.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hehe, dobre.Dziękuje za życzenia, szczęścia nigdy nie za wiele;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikto 18.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam ponownie, będziemy budować w okolicach Grodziska Maz. Kiedy zaczniemy to trudno powiedzieć... też mamy różne historie z urzędami, ogólnie. Jeżeli chodzi o projekt to dopiero zamówiliśmy, faktycznie o zmiany pytają przy zamawianiu. Póki co życzę Wam szybkiego otrzymania pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 11.03.2009 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 To fajnie - niedaleko na pewno kiedyś będę musiał oglądnąć Waszą wersję i zobaczyć co mogłem zrobić lepiej lub inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 12.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Hey, Miło poczytać dziennik sąsiada (coś prawie 2 km będzie między naszymi domkami)! Jakiegoś strasznego pecha miałeś z tym geodetą. Ja za swoją mapę płaciłam 600 PLN (początek lutego) i do tego udało mi się utargować i dogadać na kompleksową obsługę geodezyjną całego procesu budowlanego. Życzę powodzenia i będę zaglądać do Ciebie częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 13.03.2009 00:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 WitamTo gdzie stawiasz bądź postawiłaś chatkę?O geodecie to już zapomniałem teraz mam większe problemy ze starostwem.Ale przydał by się namiar na Twojego geodetę -przecież jeszcze mnie czeka niejedna chyba wizyta Pana od mierzenia .Pozdrawiam sąsiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts