AKISHA 13.03.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Namiary na geodetę poszły na priv. My wczoraj podpisaliśmy umowę z gazownią Jeszcze w poniedziałęk muszę w Piasecznie ustalić budowę z melioracją, złożyć wniosek o wyłączenie z produkcji rolnej, a po tym będę mogła składać wniosek o PnB. Rozpoczęcie prac planuję na sierpień, lipiec z lenistwa zostaje zarezerwowany na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.03.2009 01:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Dzięki za namiar na pewno będę dzwonił do tego Pana .No to rzeczywiście mamy od siebie rzut beretem tymbardziej że i droga częściowo asfaltowa- jakieś 400 metrów dalej i byłaby prawie u mnie.Jak będziesz w melioracji(Piasecznie?) to będą od Ciebie chcieli stówkę za pieczątkę o braku urządzeń melioracyjnych ale jeden facio (z dwóch) przystawi ci za 50zł oczywiście bez pokwitowania. Dobre nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 14.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Niezłe! Nam sąsiedzi mówili, że 140 płacili ale jakaś kobitka przyjmowała wniosek. Może ta opłata jest za jakość obsługi przy przyjmowaniu wniosku Droga od cmentarza jest koszmarna! Ja przy samej działce mam przyzwoitszą Z czego będziesz budował i gdzie masz zamiar kupić materiały? Ja jeszcze objeżdżanie składów mam przed sobą... Na przyszły tydzień doszło mi jeszcze wybranie oczyszczalni przydomowej i zdobycie jej projektu dla architekta, żeby mógł wrysować w zagospodarowanie działki. Jak czytam o Twoich Archimedesowych problemach z PnB to mnie ciarki przechodzą. Ja na szczęście będę składać wniosek w Tarczynie u przesympatycznego Pana, który jest przedstawicielem starostwa. Mam nadzieję, że tego typu kwiatów nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 17.03.2009 00:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Będę stawiał chyba z Porothermu 25 ale bardzo chciałem z Ytongu ale nie te progi. Co do kupna cegły to zebraliśmy się w kilku i jeden gość negocjował cenę w pewnym składzie i do końca marca mamy po 5,40zł brutto za sztukę razem z dowozem na miejsce. Jeszcze nic nie kupuję bo nie wiem jak z tym pozwoleniem będzie jeszcze. A o oczyszczalni to nawet boję się pomyśleć . Może się coś zrobi potajemnie. Znaczy będziesz składać w Tarczynie ale facio złoży papiery w Piasecznie? Dobrze myślę . Czy Tarczyn sam wydaje pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 17.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Pan jest pracownikiem starostwa, a nie gminy. Po prostu jego biurko stoi w Tarczynie, a nie jak Twojej Pani T w Piasecznie. Nie masz co żałować Ytonga. Kilku moich znajomych postawiło domy z tego materiału i niestety borykają się z grzybem w ścianach. Domki już ponad 10-letnie więc można już mieć jakiś pogląd o tym materiale.Ja się nastawiam na Silke. Macie zakaz budowy oczyszczalni? U nas kanaliza niby powinna być w 2017 r., ale już wiedzą że się nie wyrobią i stąd moja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcia83o 09.08.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam!!! Śledze Wasz dziennik od początku My tez budujemy pistacje:) Fjnie ze Wasza Pistacja juz tak urosła:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 27.09.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.12.2009 00:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 WitamDopiero teraz wszedłem na nasze komentarze. Zajzajer miałem niezły ,stan surowy skończyłem z początkiem października ale potem praktycznie sprzątałem w wolnych chwilach po wszystkich majstrach a było tego że hoho.W obecnej chwili czekam na okna mają na dniach wstawiać, ale myślę że przed świętami się nie uda. A jak Wasze postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 14.12.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Haj Ja już po instalacjach, teraz przygotowania do tynków. Pogoda trochę plany psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 15.12.2009 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No to już mnie przegoniłaś . A tynki jakie gips czy zwykłe .Też teraz będę się brał za elektrykę , przewidziałaś może jakieś rzeczy o których się zapomina lub nie wie np. kabel do internetu, itp.Mam problem ze zlewem w kuchni konkretnie chodzi o dokończenie kanalizacji gdzie ten zlew postawić, może coś doradzisz? Czy zlew może być pod oknem?Czy może lepiej narożny? Zmywarka chyba też powinna stać koło zlewu tak mi się wydaje , no i kuchnia do gotowania też chyba w pobliżu?Jak to jest przewidziane u Ciebie jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 16.12.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Nie przegoniłam, bo to nie jest wyscig Odpowiedzi poszły na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta6666 17.12.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 A jak to zrobiłeś, że Dom jest tylko Twój, tzn. wiem, że działka była tylko Twoja, więc i dom też. Ale czy musiałeś spłacać żonę? Bo jeśli dobrze zrozumiałam to "pozbyłeś" się jej ... Sorki za takie pytanie, ale interesuje mnie to, bo jestem w sytuacji podobnej ale w drugą stronę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.12.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 I co z tym uzupełnieniem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 06.05.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 A jak to zrobiłeś, że Dom jest tylko Twój, tzn. wiem, że działka była tylko Twoja, więc i dom też. Ale czy musiałeś spłacać żonę? Bo jeśli dobrze zrozumiałam to "pozbyłeś" się jej ... Sorki za takie pytanie, ale interesuje mnie to, bo jestem w sytuacji podobnej ale w drugą stronę. Pozdrawiam! Działka była na mnie a dom budowaliśmy w trakcie trwania małżeństwa więc prawnie ex żonie się coś tam należało, a że doszliśmy do jakiegoś tam porozumienia, więc spłaciłem jej tyle uważałem na co ona się zgodziła. Bo tak naprawdę nie należało jej się nic oprócz 1600zł które w ramach wykonania elektryki zainwestował jej ojciec tj wydatek na kable. I tak była zadowolona bo dostała wielokrotnie więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 16.05.2012 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witaj Stasiu, poznalam Twoje problemy w "psycholog dyzurny" na tym forum. Ciesze sie baaardzo ze sie pozbierales i konczysz swoj piekny domek , jestem pewna ze bedziesz w nim szczesliwy, oraz ze dokonasz / tym razem / dobrego i przemyslanego wyboru Pani TWOJEGO domeczku. Zycze pomyslnosci i bede z ciekawoscia sledzic dalsze postepy w wykonczeniowce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 16.05.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 WitamMiło mi bardzo, już jestem po problemach, stresach i ponad rok po rozwodzie. I strasznie mi z tym dobrze , pozbierałem się chociaż swoje przeżyłem (nikomu nie polecam) , poznałem Panią pewną i wiążę z nią nadzieję na przyszłość, ona też jest życiowo doświadczona (czyt. po przejściach) więc się dobrze rozumiemy w wielu kwestiach. Na razie jesteśmy na dobrej drodze ku przyszłości -bardzo mi też pomaga teraz przy budowie. A ty budujesz? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 18.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witaj, ja nie buduje, ale moj syn buduje i czesto sledze forum zeby podpatrzec jakies rozwiazania. Jak sam wiesz na tym forum mozna sie wiele nauczyc, wiec pomagam jak moge moim mlodym "budowlancom". Zycze pomyslnosci i duuuzo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 06.01.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Pytanko co to za białe i szare płytki we wiatrolapie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 07.01.2014 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 według mojej pamięci to opoczno treviso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts