Petereke 23.09.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Witam, Szukam dwóch bram segmentowych do mojego 2-stanowiskowego garażu (jedno pomieszczenie, dwa otwory wjazdowe odzielone słupem 38x38).Wzdluz garazu, w stropie, posrodku od słupa rozdzielającego wjazdu do tylnej ściany garażu biegnie podciag o szer. 26 cm i wys. 27cm („wystaje” 27 cm z sufitu). Nadproża nad otworami wjazdowymi mają również 27 cm wysokości, zatem podciąg ogranicza wolną przestrzeń z boku krawędzi otworu wjazdowego (u góry, przy nadprożach wynosi ona jedynie 6 cm).Z tego co wiem producenci wymagaja min. odległości ok. 9-12 cm. Czy może ktoś miał podobne doświadczenia i potrafi mi doradzic czy da sie zamontowac brame segmentową? A może jakiś konkretny producent? Buduję w woj. mazowieckiem, na południe od Warszawy. pzdr.Petereke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 24.09.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Wołomin ul.Geodetów. Jest to producent, monowali u mnie, też miałem skromnie naddatków. Jeśli chcesz to poszkam telefonu, albo możesz osobiśćie się wybrać. Bez problemu można trafić. Właściciel konkretny i terminowy i zana się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 24.09.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Ja mam Wiśniowskiego 4.5 m ale coś mi się wydaje że te wymiary o których piszesz powinny wystarczyć ,jak będe na budowie to zmierzę. Jeżeli będzie mało pozostaje wystawienie troche ramy bramy do światła otworu a póżniej obrobienie tago od zewnątrz zależy też z czego masz ściany. Troche zabawy ale myślę że rozwiąże twój problem. Proponuję także popatrzeć gdzieś na zamontowaną bramę i pomierzyć ile trzeba tego miejsca z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 24.09.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Buduję garaż G03 z Muratora. W projekcie było dokładnie jak mówisz 0cm pomiędzy podciągiem a wysokością bramy. Zadzwoniłem do Muratora z zapytaniem, czy dobrze czytam projekt, bo projektowanie w garażu (wycena 60000 zł Murator) bramy nożycowej bądź uchylnej nie ma sensu. Odpowiedziano mi, że mam dwa wyjścia. Kupić niższą bramę bądź podnieść ściany. Podniosłem ściany i teraz mam 25 cm luzu i jestem w stanie zamontować bramę z napędem, o wysokości zgodnej z projektem. Jeżeli jeszcze budujesz to zmień projekt, jeżeli zbudowałeś to czeka Ciebie niższa brama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts