RSzymczak 08.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Czekam na wszelkie komentarze, opinie i pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 30.07.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam! Trzymam kciuki za budowę i gratuluję wyboru projektu. Mamy szczególny sentyment do tego projektu, ponieważ już nasi rodzice byli zdecydowani na Kornelię ale WZ popsuły im szyki (projekt indywidualny starali się wykonać wg Kornelii) Potem nam się udzieliło, i też chcieliśmy wybrać ten projekt. W międzyczasie zostaliśmy uświadomieni, że Kornelia może być dla nas dość kosztownym przedsięwzięciem, więc zaczęliśmy szukać czegoś prostszego... Całkiem spora ta ściana fundamentowa, czy macie spadek terenu? I jeszcze jedno: czy zamierzacie wykonać te łuki nad wejściem i wykuszem? Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSzymczak 01.08.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ścianka fundamentowa jest zgodna z projektem. Ściany frontowe budowane są z bloczków kładzionych na szerokość, pozostałe normalnie na 38 cm. Odnośnie łuków i wykuszu - jak najbardziej. Uważamy, ze bez tych rzeczy projekt traci na uroku. Łuki już uzgodniłem z cieślą - mówi, że takie rzeczy robił już naście lat temu. Poza tym jest specem od budowy wierz kościołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonasl 10.08.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Gratuluję wyboru KORNELII. Ja z mężem budujemy Kornelkę od 1,5 roku. Na dzień dzisiejszy jesteśmy na etapie wykończeniówki. Pozdrawiam i życzę powodzenia na placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 17.08.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 witamja od 3 m-cy mieszkam w pięknej "korneli" projekt nawet dobry niestety trzeba włożyć swoje poprawki - uwaga na otwór na schody-. Wygląd końcowy rekompensuje wszyskie bóle w czasie budowy i koszt jaki trzeba ponieść aby dom powstał. Zyczę cierpliwości i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSzymczak 11.09.2008 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Czy dach robiliście zgodnie z projektem?? Mój cieśla mówi, że trochę elementów można wyrzucić, bo są zbędne i nic nie pomagają w utrzymaniu konstrukcji. Trochę budzi to mój niepokój, dach przecież nie jest lekki (dachówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSzymczak 25.09.2008 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 W sobotę zalewamy strop Powoli szukamy fajnej dachówki. Te, które nam się podobają strasznie dużo kosztują. Fajna jest dachówka tegalit Braasa http://www.monier.pl/uploads/pics/t2full.jpg .Kosztuje niestety ponad 60m2. Drodzy forumowicze, może ktoś z Was wie, jaka dachówka nadaję się do położenia na bawole oko (ługi na oknami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewp 07.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 W sobotę zalewamy strop Powoli szukamy fajnej dachówki. Te, które nam się podobają strasznie dużo kosztują. Fajna jest dachówka tegalit Braasa http://www.monier.pl/uploads/pics/t2full.jpg .Kosztuje niestety ponad 60m2. Drodzy forumowicze, może ktoś z Was wie, jaka dachówka nadaję się do położenia na bawole oko (ługi na oknami). Łuki nad oknem salonowym oraz wejściem spokojnie można zrobić np. za dachówki połówkowej Brass-a, np Celtycka, ale to wszystko zależy od sprawności i doświadczenia ekipy dekarskiej. Właśnie tak to zostało zrobione u nas. Wole oczy wyszły bardzo ładnie. Zastanów się na zadaszeniem tarasu poprzez wydłużenie krowi do ściany zew małego pokoju i sypialni- zapewniam Cię, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonasl 14.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam Doczytałam u Pana w dzienniku, że zrezygnował Pan ze ścianki działowej biegnącej przy klatce schodowej. Popieram decyzję!!! Ja również z niej zrezygnowałam i wygląda to kapitalnie-hol jes bardzo duży!!! A tak na marginesie, również buduję Kornelię odb.lustrz. - jestem na etapie c.o. Pozdrawiam kolejnego Kornelowicza Ilonasl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotbar 26.10.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam Buduję Kornelię od Listopada 2007. Zapraszam na małe archiwum http://kotbar.fotosik.pl/albumy/399761.html. W razie pytań chętnie pomogę Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 17.11.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, i gratuluję wyboru. Mieszkam szczęśliwie w Kornelii już 11 miesiąc i bardzo sobie chwalę domek. Podobnie jak TY nie mam tej ścianki w korytarzu a wc przeniosłam w miejscw szafy. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 04.02.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 CześćMy z mężem również zdecydowaliśmy się na Kornelię. Niestety prace właściwe na budowie będziemy mogli zacząć wiosną, ale pracy jest już teraz co nie miara (papierkologia stosowana jak ja to nazywam). Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni z wyboru. Będę do Was zaglądać i podziwiać postępy w pracach. Zapraszam również do naszego dziennika i do jego komentowania w tzw. komentarzach. Może Wasze doświadczenia pozwolą na uzyskanie szybszych efektów.PozdrawiamMagda i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 06.08.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Gratulujemy postępówDomek wygląda świetniePozdrawiamyMagda i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orford 07.07.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Domek piekny gratuluje! Czekam na swieze zdjecia Sama jestem na etapie wykonczeniowki "Korneli",wiec z checia poogladam Wasze pomysly i realizacje Pozdrawiam serdecznie Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts