Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wirus z forum

duduś

Recommended Posts

Nie wiem czy macie podobne doswiadczenia ale przez FORUM dostaje się do kompa. cała masa wirusów , dopiero co odebrałam komp. z " czyszczenia" , weszłam tylko na strony banku, onet poczty i niestety muratora i ponownie mam zawirusowany cały system ( mimo antywirusa ) Macie podobne spostrzeżenia?

Nie wiem czy macie podobne doswiadczenia ale przez FORUM dostaje się do kompa. cała masa wirusów , dopiero co odebrałam komp. z " czyszczenia" , weszłam tylko na strony banku, onet poczty i niestety muratora i ponownie mam zawirusowany cały system ( mimo antywirusa ) Macie podobne spostrzeżenia?

Nie.

Wirusy dostają się nie z forum, tylko z internetu.

Widocznie nie masz żadnego firewalla na połączeniu z internetem.

Gwarantuję Ci, że jeśli byś tylko połaczył się z internetem i poczekał tyle czasu, ile łaziłeś po bankach czy muratorze, miałbyś tyle samo wirusów.

Łaczenie się z netem bez firewalla (a choćby bez "Zapory WIndows" - choć niezbyt dobrze ona działa) i bez antyvira to proszenie się o kłopoty. To tak jakbyś w centrum dużego miasta na parkingu pod marketem zostawiał otwarty na oścież samochód.

Pozatym to chyba nie to forum.

Ad czerwone. Jak masz jeszcze coś na koncie to nie jest źle :-?

Marne wirusy....

PS. Gdzie"czyszczą kompy? Jest gdzieś taka specjalna pralnia :o

Watpie zeby z muratora cos ci wskoczylo, conajwyzej z linkow tu podawanych czasem.

Co do tego "czyszczenia" to chcialbym cie powiadomic ze ja kiedys robilem 3 razu format dysku C i potem D (tak sa nazwane u mnie) i za kazdym razem p polaczeniu z internetem mialem znow wszystko zarazone i nie moglem robic niz, a wirus po moich farmatach skala z dysku na dysk i go nie usuwalo, wiec po kazdym nowym polaczeniu znow zapraszal kolegow i byla impreza ;P Wiec jezeli to "czyszczenie" to tylko skanowanie 5 antywirami to daj sobie spokoj, bo wirosow masz miliony i w bazie danych anty wira moga pokazac sie za tydzien dopiero, wiec lepiej daj formata. A jezeli to bylo formatowanie dysku to polecam jeszcze raz i to dokladne, potem pozbycie sie wczesniej uzywanych plyt itp formatowanie pendriva. Zabezpiecznie sie w dobrego antywira i firewalla.

Ps. W jaki sposob przez gre Tibia mozesz miec wirusy ? To nie realne, bo tworcy takich gier mmo nie moga sobie na to pozwolic bo za gre w to ludzie placa i gdyby cos takiego sie stalo to interes by szybko polecial. Ale sprawa wyglada tak, ze sa miliony stron o grach tego typu i sam kiedys (2 lata temu) gralem w to i mialem problemy bo na jednej fansite zlapalem kilka trojanow. Wiec niech dzieciak gra, ale fansite nieoficjalnych nieodwiedza. Niech niepobiera zadnych ulatwiaczygry typu MC, Light itp A tak w ogole to niech przestanie grac, bo ta gra to zbiorowisko chamstwa i wulgaryzmow. Naprawde Tibia to jedna z gier gdzie nie ma kontroli nad wypowiadanmi slowami i wiekie graczy i tak wlasciwie najczesciej uzywanymi slowami sa fuck itp Jezeli chce grac w mmo to zakup mu Lineage II, ta gra ma klimat, admini kontroluja wypowiadane slowa, tworzac postac jestes zobowiazany do wyrazanie sie jak ona, np. bedac elfem gdy admin zauwazy ze wyrazasz sie normalnie lub buracznie jak np. ork to dostajesz ostzezenia za niedotrzymywanie klimatu gry.

A w Tibi czy w WoWie dziecko pobilo matke krzesle, zabil kolege za miecz, powiesil sie bo zastraszl go w grze, umarla z wycienczenia gdyz nie jadla 10 dni. Przypadek 1 i 3 w polsce, 4 w japoni a 2 w hameryce bodajze.

ja bym jednak pocztę obstawiał...

Nie wiem czy macie podobne doswiadczenia ale przez FORUM dostaje się do kompa. cała masa wirusów

nie mamy

dopiero co odebrałam komp. z " czyszczenia" , weszłam tylko na strony banku, onet poczty i niestety muratora i ponownie mam zawirusowany cały system ( mimo antywirusa )

co to za antywirus, przy którym masz "zawirusowany cały system" ??

mnie wczoraj program antywirusowy zasygnalizował "próbę włamania"przez muratordom... :roll:

zerknij tutaj >> http://forum.muratordom.pl/podejrzenie-o-wyludzanie-danych,t133182.htm

a poza tym w takich sytuacjach zawsze warto zrobić screen ekranu z widocznym komunikatem antywirusa

Ps. W jaki sposob przez gre Tibia mozesz miec wirusy ? To nie realne, bo tworcy takich gier mmo nie moga sobie na to pozwolic bo za gre w to ludzie placa i gdyby cos takiego sie stalo to interes by szybko polecial. Ale sprawa wyglada tak, ze sa miliony stron o grach tego typu

To jasne, ja po prostu napisałem w skrócie. chodzi własnie o kontakty "około-tibia-ne" (ładne słówko wyszło, prawda? :D )

PS. Juz nie gra, ale dzięki za info. :wink:

• 3 weeks później...